Localitatea Negrilesti (judetul Vrancea) Resedinta: Negrilesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Negrilesti, judetul Vrancea

Magura Odobesti Magura Odobesti la 20,87 km
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 46,54 km
Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 40,86 km
Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia).
Cascada Putnei Cascada Putnei la 8,35 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Capela Sfantul Stefan Capela Sfantul Stefan Dealul Perko la 45,92 km
Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 49,31 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Pasul Carpinenii Pasul Carpinenii Estelnic la 45,38 km
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 16,9 km
Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 42,7 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 39,39 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru Ploscuteni la 45,32 km
Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Varful Tisaru Mare Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 35,43 km
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 31,57 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 31,66 km
Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 36,89 km
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 44,13 km
Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 36,23 km
Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 35,83 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 7,42 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 46,19 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 12,34 km
Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia la 35,52 km
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 41,79 km
Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 30,3 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 39,78 km
Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 44,55 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Cascada Lesuntu Mare la 25,72 km
Cascada Lesuntul Mare
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 8,52 km
In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 45,58 km
Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 40,6 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 21,49 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 16,08 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 24,48 km
Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 8,1 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 43,87 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 40,34 km
Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 12,51 km
Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza.
Lemnia Lemnia la 38,19 km
Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia - Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu! - Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 44,98 km
Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 44,56 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Asezarea geto-dacica de la Poiana Asezarea geto-dacica de la Poiana la 42,5 km
Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
[ Sus ↑ ]
Cascada Putnei
Cascada Putnei la 8,37 km
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.
Cheile Tisitei
Cheile Tisitei la 12,4 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 68,81 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 61,71 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 59,21 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Manastirea de la Podul Bulgarului Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 61,53 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 62,9 km. In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 64,78 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 69,71 km. Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad la 67,95 km. Varful Cetatii - Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Cascada Supanu Cascada Supanu la 56,38 km. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Am vazut cascada - Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 55,55 km. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet la 54,72 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 60,35 km. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata la 64,31 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.