Localitatea Spulber (judetul Vrancea) Resedinta: Spulber.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Spulber, judetul Vrancea

Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 26,74 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 28,92 km
In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Planul inclinat Planul inclinat la 41,44 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 46,48 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 49,37 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 41,59 km
Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Varful Tisaru Mare Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Magura Odobesti Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 37,88 km
Podul suspendat de la Comandau.
Lacul Sarile Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 20,81 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana la 48,25 km
Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie.
Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti la 24,45 km
Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 23,12 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 23,91 km
Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 21,54 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 8 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului la 46,61 km
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Pasul Musat Pasul Musat la 36,74 km
Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 29,9 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 20,11 km
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 31,83 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 22,44 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Cascada Lesuntu Mare la 46,18 km
Cascada Lesuntul Mare
Fantanile cu cumpana Paunesti la 41,06 km
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Izvorul de sub drum Burca la 22,13 km
In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum.
Cimitirul german de la Tisita Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Chilia lui Dionisie Nucu la 44,38 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 46,74 km
Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 13,45 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 48,48 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Gaterul vechi de la Gyula la 35,54 km
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 30,32 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
[ Sus ↑ ]
Cascada Putnei
Cascada Putnei la 23,42 km
Cascada Putnei a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea.
Cheile Tisitei
Cheile Tisitei la 23,83 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 61,52 km. Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 63,75 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Monumentul Eroilor Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 59,15 km. Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 65,11 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 61,94 km. Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Manastirea Cucova Manastirea Cucova la 58,61 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 52,32 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 55,54 km. Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 59,02 km. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 55,37 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 56,56 km. Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 69,18 km. Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 68,22 km. Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 56,07 km. Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Pietrele Rotunde Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.