Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cascada Caraslau

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13492 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cascada Caraslau

Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Caraslau - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cascada Caraslau (in total 9 poze):

Cascada Caraslaului 2
Cascada Caraslaului 2
Cascada Caraslaului 3
Cascada Caraslaului 3
Cascada Caraslaului 4
Cascada Caraslaului 4
Cascada Caraslaului 5
Cascada Caraslaului 5
Cascada Caraslaului 6
Cascada Caraslaului 6
8482
8482

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Caraslau!

Vizitati Cascada Caraslau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Oituz, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,92 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Oituz: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Soldatului - Valea Oituzului

Piatra Soldatului - Valea Oituzului la 1,6 km
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Monumentul imparatesei Sisi

Monumentul imparatesei Sisi la 2,6 km
Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Crucea Ciobanului Poiana Sarata

Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 6 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata

Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 6 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Cetatea Haiducilor Lemnia

Cetatea Haiducilor Lemnia la 6 km
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia). Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Cascada Cernica

Cascada Cernica la 6,4 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Castrul roman Angustia Bretcu

Castrul roman Angustia Bretcu la 9,4 km
Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Apa Imputita Paraul Lupului

Apa Imputita Paraul Lupului la 10,2 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei

Varful Sandru Mare Muntii Nemirei la 11,8 km
Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.
Cetatea Mereni

Cetatea Mereni la 11,9 km
Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas

Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 12 km
Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Baile Martanus

Baile Martanus la 12,1 km
Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile.
Cascada Bucias

Cascada Bucias la 12,2 km
Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru.
Varful Lepsa Muntii Vrancei

Varful Lepsa Muntii Vrancei la 12,8 km
A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant.
Lemnia

Lemnia la 12,9 km
Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.

Cascada Caraslau in limba maghiara - magyarul: Kalaszló vízesése

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Caraslau
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea Drum catastrofal pe paraul Petru. Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Pe o distanta scurta am mers pe asfalt, care se termina insa foarte repede.
  • Ruinele cetatii Reka Cetatea Reka, reconstituire. Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • GR0525 - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-( Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Statuia Arcasul - Targu Mures Ascunzis aproape drive-in. Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila. Asta bineinteles daca sunt si amatori de o bere irlandeza.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Nu ofera informatie in plus.
  • GR0123 - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern?

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Caraslau? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 23 zile!