Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Dealul Dracoaia

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Dealul Dracoaia

Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Dealul Dracoaia - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

489 Cetatea Malaiesti ruine
489
Coboara aici crater vulcanic Racos ascunzis
Coboara aici
Scena Platoul Cornesti scena
Scena
Restaurat si reabilitat intre 2021-2024 Filias conac castel Ugron
Restaurat si reabilitat intre 2021-2024
Lacul Verde 12 Lacul Verde Sancrai Mures
Lacul Verde 12
1346 Morile de apa Eftimie Murgu Cheile Rudariei
1346
Altarul deschis Cetatuia biserica catolica
Altarul deschis
495 Cetatea Malaiesti ruine
495
Poienita Ditrau izvor pestera poteca educativa traseu turistic
Poienita
Inca in intuneric Vama Veche usa
Inca in intuneric

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Dracoaia!

Vizitati Dealul Dracoaia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Bogata, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,93 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu SecuiescPod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Muntele FrumosMuntele Frumos Am gasit usor cutia, aflata in buna stare.
Fantana din mijlocul drumului NicorestiFantana din mijlocul drumului Nicoresti La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Stanca Capul de sarpe Paraul TainicStanca Capul de sarpe Paraul Tainic Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Manastirea Carmelitana din LuncaniManastirea Carmelitana din Luncani La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Am fost pe punctul de a abandona cautarea.
Refugiu montan Surducul Varghisului
Cazemate si santuri antitanc VlahitaCazemate si santuri antitanc Vlahita Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei. Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
Cariera de nisip si pietris Frumoasa Am gasit locul cu ocazia unei ture cu bicicleta, din intamplare. Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Biserica catolica Petriceni SanzieniBiserica catolica Petriceni Sanzieni Locul este azi marcat cu o cruce, de unde porneste pelerinajul anual al locuitorilor, prilejuit de ziua patronului bisericii actuale, Sfantul Laurentiu. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Canionul DofteanaCanionul Dofteana Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Dupa test, mi-am invatat lectia.
Biserica de la fostul Schit al LipovenilorBiserica de la fostul Schit al Lipovenilor Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare. Bahrin fiind o alta denumire a schitului.
Varful Geamana Muntii TarcauluiVarful Geamana Muntii Tarcaului Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Capela Sfanta Ana TomestiCapela Sfanta Ana Tomesti Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861.
Stanca Soimilor Baile TusnadStanca Soimilor Baile Tusnad Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. Am ascuns o noua geocutie, intr-un loc nou. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna.
MaierusMaierus Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei. Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
Altarul Sfanta Maria Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria.
Descult in parc Odorheiu SecuiescDescult in parc Odorheiu Secuiesc Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Focul Viu din Terca Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Cascada Fotoliul de piatra Paraul MineiCascada Fotoliul de piatra Paraul Minei Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai. Una dintre atractiile vaii paraului Minei este Cascada Fotoliului de piatra, o cadere de apa cu doua trepte, care se aseamana cu un fotoliu de piatra suspendat.
Vechiul cimitir evreiesc Lunca de JosVechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Baia Hammas Paraul JomborBaia Hammas Paraul Jombor Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei.
Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen RacosCastelul nobiliar Sukosd-Bethlen Racos Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Ce poti vedea in Racos?
Craterul vulcanic de la RacosCraterul vulcanic de la Racos De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul. Am gasit geocutia.
GK Hotel Szent KristofGK Hotel Szent Kristof Cereti geocutia la receptie. In cursul diminetii am vizitat hotelul. Am gasit aceasta geocutie.
ChiurusChiurus Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
Cheile Caraslaului Dealul Pietrei Slanic Moldova Piatra Runcului
Fagul tunel Satu MareFagul tunel Satu Mare Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Varful Pilisca
Casa de studii a piaristilor Miercurea CiucCasa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului. Cladirea se afla in spatele Liceului Teoretic Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Complexul rupestru Valea Calugarului Braesti
Cimitirul din Bodvaj Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere.
Caldarile Zabalei Zarna Mica
Biserica catolica JigodinBiserica catolica Jigodin Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc. Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Zidul UriasilorZidul Uriasilor Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Biserica de lemn din Piatra SoimuluiBiserica de lemn din Piatra Soimului Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc. Impresioneaza detaliile tehnice ale constructiei (imbinarile grinzilor, imbracamintea de scanduri batute in cuie forjate) cat si stilul amenajarilor interioare (tavanul naosului si catapeteasma).
Piatra PotcoaveiPiatra Potcoavei Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta.
Piatra Tabulata Siculeni Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras.
Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Piatra Floarei Muntele StoguPiatra Floarei Muntele Stogu Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dealul Dracoaia
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Am gasit cutia in stare buna. Cum am ajuns la ea, si cum am coborat, este subiect de roman.
  • POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Cu lanterna am gasit geocutia.
  • Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. Acum se poate ajunge aici si cu o masina de forta si garda la sol ale unui Logan.
  • Cetatea antica Dinogetia - Garvan Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice. De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
  • Varful Harghita Madaras Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate Mersi pentru ocazie. Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
  • Bucin Un loc splendid. Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Un loc splendid, linistit si cu aer curat.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare Multumim frumos. Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. In drumul meu pana la proprietatea Piposz, unde mi-am parcat masina, am trecut si pe langa biserica ortodoxa.
  • Poarta Schei Am trecut pe aici. Harabeck si Iris (UC Team).
  • Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe Groapa sau dealul Kolcza. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. De fapt, ea a gasit geocutia prima, iar eu primul :-).
  • Statuia lui Aranka Gyorgy - Targu Mures Din intamplare. Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Nu inteleg din descriere daca la coordonate se afla o geocutie, sau este doar un ascunzis inregistrat in care oricine poate plasa o geocutie. Ma puteri lamuri?
  • Cascada Bigar Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Am gasit aceasta geocutie.
  • Loc pentru picnic - Furnalul Bodvaj Gasitorul numarul zero. In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma. Deja eram la stanca Capul de om, cand m-am intalnit cu cei de la Onesti.
  • Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita. Foarte aproape de turn, la cca 90 m, inainte de un pod, pe partea dreapta a drumului dinspre Sibiu spre Valcea este o parcare in care se poate lasa masina.
  • Stanca La Panda Am lasat o maimuta verde. Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Biserica Sfantul Ioan Botezatorul - Delnita La Delnita sunt multe de vazut!. In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu. Avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
  • Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Am avut de unde alege (in lipsa tehnicii).
  • Darlos Darlac. Cutiuta interesanta (3x14.5) intr-un loc si mai interesant.
  • Cetatea Ika Multumiri. Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Varsag Un nou ascunzis langa turnul de belvedere. Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra. In apropiere de ascunzisul vechi am ascuns o noua geocutie, care sper sa aiba o durata de viata mai lunga.
  • Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. Am fost cu bicicleta, a fost fain.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Dracoaia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 13 zile!