Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Manastirea Plopana

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Manastirea Plopana

Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Plopana - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Manastirea Plopana:

Manastirea Plopana
Manastirea Plopana

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Plopana!

Vizitati Manastirea Plopana si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Plopana, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,51 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Dorosan

Varful Dorosan la 13,5 km
Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului

Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 13,6 km
Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani.
Manastirea Sfanta Olga

Manastirea Sfanta Olga la 14,8 km
Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Biserica Faghieni Izvoru Berheciului

Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 18 km
Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 29,7 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 31,1 km
Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
Capela Ghert Luizi Calugara

Capela Ghert Luizi Calugara la 34 km
Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Capela Calvar Luizi-Calugara

Capela Calvar Luizi-Calugara la 34,3 km
Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Capela Sinislau Luizi-Calugara

GR2876
Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, cu hramul Nasterea Sfantul Ioan Botezatorul, ca al catunului Suhard al comunei, a fost ridicata in 1932.
Varful Mosului Sarata

Varful Mosului Sarata la 34,9 km
Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Varful Hegesca Culmea Pietricica

Varful Hegesca Culmea Pietricica la 34,9 km
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Biserica de lemn Luncani

Biserica de lemn Luncani la 35,5 km
Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc. Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani

Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 36,3 km
In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Manastirea Carmelitana din Luncani

Manastirea Carmelitana din Luncani la 36,4 km
Am fost pe punctul de a abandona cautarea. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu

Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 36,7 km
Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa. Traditia satului afirma ca biserica are cinci secole de existenta, dar e documentata doar din 1893.
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Plopana
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc Pe urmele ursilor. Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad Masinaria infernala. Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Turnul Falkenhayn Falkenhayn inainte de Artmania. Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Deoarece concertele urmau sa inceapa la ora 19, aveam suficient timp pentru a gasi acest ascunzis.
  • GR2870 - Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Dealul Dracoaia Eroare. In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter Scuze pentru confuzia creata. Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter. Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
  • Sibiu Cred ca o sa merg mai departe. Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Plopana? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!