Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Saua Nemirei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Saua Nemirei

Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. 

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Nemirei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra Lerei Piatra Lerei
Piatra Lerei
Cea mai mare din lume Turia poarta secuiasca
Cea mai mare din lume
Vedere de pe Măguricea - 1 Darmanesti varful Maguricea
Vedere de pe Măguricea - 1
Drum sapat in argila Deal Ciocas cetate Ariusd
Drum sapat in argila
De pe deal Craciunel bazin piscina apa sarata Dungo
De pe deal
5949 izvor apa minerala Varvapai Baile Tusnad
5949
Spre est Balconul de piatra Lacu Rosu
Spre est
Culmea Lunca Postei Sighisoara observator Lunca Postei Eichenrucken Spatele Stejerisului belvedere
Culmea Lunca Postei
Priveliste spre nord Muntele Cucu Harghita belvedere
Priveliste spre nord
Soparla Piatra Corbului Rosia Montana
Soparla

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Nemirei!

Vizitati Saua Nemirei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Slanic-Moldova, se afla la 10,45 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica catolica Polonita Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Varsag Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
Poarta secuiasca Turia Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc. Poarta lata de 15 m si inalta de 9,5 m a fost ridicata in anul 2005, prin efortul comunitatii locale.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Piatra Bardos Cheile Bicazului Se mai numeste is Peretele Lapos. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Fantana Nicolae Ioan Muntii Ciucas Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas. N-a fost sa fie.
Stanca Cucului de la Bogata Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972. Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Biserica unitariana Ocland Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea. Am gasit si aceasta geocutie.
Valea Uzului Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.
Piatra Potcoavei Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta.
Manastirea Plopana Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Stramtura Cozei La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Tinovul Mohos Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs.
Harghita Racu Daca iti plac varfurile Harghitei, iti recomand ascunzisul de pe varful Harghita Siculeni, respectiv panorama de pe Varful Tesit din apropiere. Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure.
Rezervatia are doua sectoare tipice, unul eutrof, si celalalt oligotrof. Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Izvorul Pierre Curie Borsec Poarta numele lui Pierre Curie, in amintirea savantului francez care a descoperit radiul. Am acceptat poza atasata comentariului.
Cascada Iavardi Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii. Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS.
Apa Rosie Baile Tusnad La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit. Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad.
Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Belvedere Veresvirag Ciumani Suseni, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Baile Jigodin Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Buncarul de razboi Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori.
Piatra Floarei Muntele Stogu Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Grota Ursilor Borsec Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci. La sosire, ajungem la o poarta din stanca - cele doua stanci printre care s-a format poarta, poarta numele de Szechenyi si Teleki.
Schitul Lipovenilor Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008. Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Biserica unitariana Craciunel Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei. Biserica unitariana este construita la est de drumul comunal, pe muntele Sion, strajuita de un zid de piatra.
Izvorul Koncsag Baile Tusnad Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Apa minerala are o temperatura de 12 C.
Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Cazemate si santuri antitanc Vlahita Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos. Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Copacul singuratic Remetea In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic. Seamana cu copacul lui Bezergheanu, cel din apropierea comunei Greci, de la poalele muntilor Macin.
Pestera cu Gheata Borsec Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund. Denumirea de Pestera de Gheata este incorecta, deoarece pestera nu s-a format in gheata, ci doar contine gheata.
Rezervatia Valea Iadului Turia Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica?
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti Pe clopotnita bisericii se afla un cadran solar, asociat cu trasul clopotelor de la amiaza. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei La monument se poate ajunge si cu masina. Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Conacul Henter Santimbru Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare. Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Nemirei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi. Cu plecare din valea Bascei Mici (gura paraului Giurgiu), punct accesibil din Comandau, fiind la cca 12 km de acesta.
  • Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Dar pana la urma am ajuns pe drumul de pamant care porneste din satul Atmagea si ne duce la geoascunzis.
  • Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Am gasit geocutia.
  • Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Am gasit aceasta geocutie. Felicitari pentru ascunzis.
  • Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • Am gasit cutia.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Vis-a-vis de izvor nu este nici o poteca.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Totusi, momentul era potrivit pentru a cauta geocutii, fiind in timpul saptamanii si aproape de sfarsitul zilei.
  • Am gasit cutia in stare buna. Cum am ajuns la ea, si cum am coborat, este subiect de roman.
  • Am gasit-o si eu. ;) 0-in 0-out.
  • Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere. Asa ca a tintit si eu obiectivul.
  • Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Fata de poteca turistica ce vine de la 12 Apostoli, trece pe la Pietrele Rosii si duce spre Pietrosu.
  • Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
  • Locul cutiei este oarecum expus. Si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
  • Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Intoarcerea din turul tarii (dupa cutii), dupa o noapte de groaza, in masina, la Balvanyos, alaturi de ursoaica si puii ei. Apa foarte buna, dimineata, o baita superba, apoi da-i cu cautatul.
  • Nice.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Nemirei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 8 zile!