Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea. Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta.
Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii. Mihaela si Robert.
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos.
Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international. Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes.
De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele.
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Foarte ingenioasa ascunzatoarea. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput.
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni.
Am gasit geocutia.
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Am gasit si aceasta geocutie.
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere. Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea.
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
Piatra Galbena in limba maghiara - magyarul: Galbina-szirt