Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Mileanca - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Mileanca, atractii turistice

Lacul Mileanca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Mileanca! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Mileanca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Mileanca, se afla la 1,82 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Mileanca: 13
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Mileanca?
- Lacul Tataraseni la 4,2 km.
- Lacul Negreni la 13,9 km.
- Lacul Popeni la 17,4 km.
- Lacul Suharau la 17,5 km.
- Lacul Dragalina la 18,8 km.
- Lacul Hanesti la 29,7 km.
- Lacul Braesti-Popeni la 32,2 km.
- Padurea Zamostea-Lunca la 40,8 km.
- Lacul Rogojesti la 44,4 km.
- Baltile Siretului Bucecea la 44,4 km.
- Dealul Lipovanului Adancata la 47,7 km.
- Fagetul Dragomirna la 50,1 km.
- Padurea Quercetumul Crujana la 53,4 km.
- Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 54 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
- Podul de piatra Cosula la 54,1 km.
- Baraj Itcani Lipoveni la 56,1 km.
- Lacul Bosanci la 64,5 km.
- Iliseni Cotul Corogei la 64,9 km.
- Fagetul Secular Humosu la 67,2 km.
- Stejarul multisecular Cajvana la 69,3 km. Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
- Podul medieval Soldanesti Falticeni la 76,9 km. Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Iazul Strambu Harlau la 77,2 km.
- Manastirea Sucevita la 80,7 km.
- Chilia lui Daniil Sihastrul la 83,3 km.
- Padurea Catalina Cotnari la 84 km.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 84,1 km. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
- Manastirea Putna la 84,7 km.
- Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului la 86,4 km. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate.
- Lacul Halceni la 87,6 km.
- Padurea Tatarusi la 88 km.
- Iazul Draguseni la 92,4 km.
- Iazul lui Dumnezeu la 94,1 km.
- Piatra Runcului Masa Talharului la 94,8 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
- Manastirea Moldovita la 96,4 km.
- Lacurile Jijia la 96,7 km.
- Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 99,8 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
- Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 100,4 km. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
- Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 101,2 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
- Cetatea Neamt Targu Neamt la 102 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. (geoascunzis)
- Parcul Natural Vanatori-Neamt la 102,2 km. In libertate in padurile din zona Parcului, in semi-libertate in tarcul de aclimatizare, si inchis in gradina zoologica.
- Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 102,5 km. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
- Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 102,5 km. In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
- Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 102,5 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
- Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 103,6 km. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
- Iazul Totoesti la 105 km.
- Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 106,1 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
- Obcina Feredeului la 106,5 km.
- Codrul secular de la Slatioara la 106,8 km.
- Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 107 km. Biserica isi are inceputurile legate de existenta aici a unui schit intemeiat in 1530.
- Balta Paradisul Verde la 107,4 km.
- Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 107,4 km. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 107,4 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor. (geoobiectiv cu geocutie)
- Dealul lui Dumnezeu la 108,2 km.
- Iazul Poseidon Strunga la 108,3 km.
- Balta Teiva Visina la 108,8 km.
- Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 108,9 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
- Manastirea Agapia la 108,9 km.
- Saua Ciobanilor Muntii Rarau la 109,3 km.
- Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 109,6 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara. (geoobiectiv cu geocutie)
- Manastirea Sihastria Agapia la 110 km. In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache.
- Codrii de arama Agapia la 110,5 km. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
- Padurea de Argint Varatec la 110,7 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
- Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 110,8 km. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
- La Strainasi la 111,1 km.
- Lacul Bogonos la 111,2 km.
- Saraturile din Valea Ilenei la 111,5 km.
- Lacul Tautesti la 114,1 km.
- Lunca Mircesti la 114,1 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Moara Boiereasca la 114,8 km.
- Iazul Dumesti la 114,9 km.
- Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 115,9 km. Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
- Cheile Zugreni la 116,2 km. Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
- Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau la 116,2 km.
- Fanetele seculare Valea lui David la 116,9 km.
- Pietrosu Bistritei la 117,4 km. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
- Rachitisul Mare Obcina Mestecanis la 117,5 km.
- Lacul Oteleni la 118,7 km.
- Cheile Lucavei Obcina Mestecanis la 118,7 km.
- Saua Putna Mica Muntii Rarau-Giumalau la 120,6 km.
- Padurea Icuseni la 120,9 km.
- Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 120,9 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
- Tinovul Gaina-Lucina Obcina Mestecanis la 121,9 km.
- Padurea Uricani la 122,7 km.
- Cheile Barnaului la 122,9 km.
- Lacul Cuejdel II la 123,4 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor deoarece a trebuit sa sap in zapada si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :))) La lacul Cuejdel rezervatie naturala se ajunge doar dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi deoarece la iesirea din satul Cracaul Negru (varianta dinspre Cracaoani) avem bariera si se permite accesul doar cu aprobarea Romsilva iar pe jos sunt multi km Accesibil cu bicicleta :))) Venind pe varianta sudica dinspre Piatra Neamt pe valea Cuejdiului mergem pana se termina asfaltul in sat Se merge tot inainte pe drumul de tara trecand de o intersectie cu o vale in dreapta (Valea P Tiganca) pana la manastire Se poate lasa masina langa manastire caz in care se vor adauga aproximativ 2km / 30 min pe jos la traseu.
- Lacul Cuiejdel I la 123,4 km. Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
- Lacul Ciric la 123,6 km.
- Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 124,8 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 124,8 km. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
- Padurea Corhanei Dobreni la 125,4 km.
- Tiki Village Iasi la 125,6 km. Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 125,8 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Padurea Frumusica la 126,2 km.
- Lacul Iezareni la 127,5 km.
Valori naturale - Judetul Botosani
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Mileanca
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Mileanca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Botosani, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.