Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Popeni - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Popeni, atractii turistice

Lacul Popeni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Popeni! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Popeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Popeni, se afla la 0,62 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Popeni: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Popeni?
- Lacul Dragalina la 3,3 km.
- Lacul Suharau la 10,6 km.
- Lacul Tataraseni la 15,6 km.
- Lacul Mileanca la 17,4 km.
- Lacul Braesti-Popeni la 21,3 km.
- Lacul Negreni la 21,7 km.
- Padurea Zamostea-Lunca la 23,8 km.
- Lacul Rogojesti la 27,1 km.
- Baltile Siretului Bucecea la 32,4 km.
- Dealul Lipovanului Adancata la 33,1 km.
- Fagetul Dragomirna la 33,9 km.
- Padurea Quercetumul Crujana la 37,3 km.
- Lacul Hanesti la 39 km.
- Baraj Itcani Lipoveni la 41 km.
- Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 50,4 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
- Podul de piatra Cosula la 50,5 km.
- Lacul Bosanci la 51 km.
- Stejarul multisecular Cajvana la 52,3 km. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.
- Fagetul Secular Humosu la 61,7 km.
- Manastirea Sucevita la 63,3 km.
- Podul medieval Soldanesti Falticeni la 64,8 km. Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Chilia lui Daniil Sihastrul la 66,2 km.
- Manastirea Putna la 67,6 km.
- Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului la 69,9 km. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate.
- Iliseni Cotul Corogei la 70,7 km.
- Iazul Strambu Harlau la 75,3 km.
- Piatra Runcului Masa Talharului la 77,4 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
- Manastirea Moldovita la 79 km.
- Padurea Tatarusi la 80,3 km.
- Padurea Catalina Cotnari la 80,7 km.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 81,2 km. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
- Iazul Draguseni la 83,2 km.
- Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 87,3 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
- Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 87,9 km. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
- Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 88,9 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
- Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 89,1 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
- Obcina Feredeului la 89,2 km.
- Codrul secular de la Slatioara la 90 km.
- Lacul Halceni la 90 km.
- Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 90 km. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer. (atractie turistica si geocutie)
- Parcul Natural Vanatori-Neamt la 90 km. In libertate in padurile din zona Parcului, in semi-libertate in tarcul de aclimatizare, si inchis in gradina zoologica.
- Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 90 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor. (punct de interes turistic cu geocutie)
- Cetatea Neamt Targu Neamt la 91 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. (geoascunzis)
- Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 91,6 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
- Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 91,7 km. In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
- Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 91,7 km. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
- Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 91,7 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
- Saua Ciobanilor Muntii Rarau la 92,4 km.
- Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 92,8 km. Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangă, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
- Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 93,8 km. Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
- Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 94,5 km. Biserica isi are inceputurile legate de existenta aici a unui schit intemeiat in 1530.
- Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 94,6 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara. (geoobiectiv cu geocutie)
- Manastirea Agapia la 97 km.
- Manastirea Sihastria Agapia la 97,5 km. In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache.
- Iazul lui Dumnezeu la 97,6 km.
- Codrii de arama Agapia la 99 km. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
- Lacurile Jijia la 99,1 km.
- Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau la 99,2 km.
- Padurea de Argint Varatec la 99,3 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
- Cheile Zugreni la 99,3 km. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
- Rachitisul Mare Obcina Mestecanis la 100,1 km.
- Pietrosu Bistritei la 100,6 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
- Cheile Lucavei Obcina Mestecanis la 101,4 km.
- Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 101,9 km. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
- Saua Putna Mica Muntii Rarau-Giumalau la 103,5 km.
- Iazul Poseidon Strunga la 104,4 km.
- Tinovul Gaina-Lucina Obcina Mestecanis la 104,5 km.
- Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 105,2 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
- Iazul Totoesti la 105,7 km.
- Cheile Barnaului la 106,6 km.
- Lunca Mircesti la 109 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Balta Paradisul Verde la 109,7 km.
- Dealul lui Dumnezeu la 110,1 km.
- La Strainasi la 110,9 km.
- Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 111,1 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
- Lacul Cuejdel II la 111,7 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor deoarece a trebuit sa sap in zapada si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :))) La lacul Cuejdel rezervatie naturala se ajunge doar dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi deoarece la iesirea din satul Cracaul Negru (varianta dinspre Cracaoani) avem bariera si se permite accesul doar cu aprobarea Romsilva iar pe jos sunt multi km Accesibil cu bicicleta :))) Venind pe varianta sudica dinspre Piatra Neamt pe valea Cuejdiului mergem pana se termina asfaltul in sat Se merge tot inainte pe drumul de tara trecand de o intersectie cu o vale in dreapta (Valea P Tiganca) pana la manastire Se poate lasa masina langa manastire caz in care se vor adauga aproximativ 2km / 30 min pe jos la traseu.
- Lacul Cuiejdel I la 111,7 km. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
- Saraturile din Valea Ilenei la 112,7 km.
- Balta Teiva Visina la 112,7 km.
- Lacul Bogonos la 113,1 km.
- Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 114,4 km. Langa izvor se afla cabana de vanatoare Borcut.
- Moara Boiereasca la 115 km.
- Iazul Dumesti la 115,2 km.
- Lacul Oteleni la 115,2 km.
- Padurea Corhanei Dobreni la 115,4 km.
- Piatra Tibaului Muntii Tibau la 115,7 km.
- Lacul Tautesti la 116,3 km.
- Manastirea Piatra Taieturii la 116,5 km. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
- Cuptor de ars var Darmoxa la 116,6 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
- Stanca cu chip de om de la Serbesti la 117 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
- Lacul Icoana Muntii Suhard la 117 km.
Valori naturale - Judetul Botosani
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Popeni
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Popeni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Botosani, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.