Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Suharau - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Suharau, atractii turistice

Lacul Suharau..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Suharau! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Suharau si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Plevna, se afla la 2 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Suharau?
- Lacul Dragalina la 8,2 km.
- Lacul Popeni la 10,6 km.
- Lacul Mileanca la 17,5 km.
- Lacul Tataraseni la 18,1 km.
- Lacul Negreni la 27,5 km.
- Lacul Rogojesti la 30,5 km.
- Padurea Zamostea-Lunca la 31 km.
- Lacul Braesti-Popeni la 31,8 km.
- Fagetul Dragomirna la 41,8 km.
- Dealul Lipovanului Adancata la 42,4 km.
- Baltile Siretului Bucecea la 42,7 km.
- Lacul Hanesti la 45 km.
- Padurea Quercetumul Crujana la 45,3 km.
- Baraj Itcani Lipoveni la 49,8 km.
- Stejarul multisecular Cajvana la 58,7 km. Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
- Lacul Bosanci la 60,5 km.
- Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 60,7 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
- Podul de piatra Cosula la 60,8 km.
- Manastirea Sucevita la 66,7 km.
- Chilia lui Daniil Sihastrul la 67,8 km.
- Manastirea Putna la 69,1 km.
- Fagetul Secular Humosu la 72,2 km.
- Podul medieval Soldanesti Falticeni la 74,7 km. Podul medieval peste raul Somuzul Mare se afla pe strada Tudor Vladimirescu.
- Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului la 77 km. Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 ha.
- Iliseni Cotul Corogei la 78,7 km.
- Piatra Runcului Masa Talharului la 81,3 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
- Manastirea Moldovita la 83,1 km.
- Iazul Strambu Harlau la 85,4 km.
- Padurea Tatarusi la 90,8 km.
- Padurea Catalina Cotnari la 91,1 km.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 91,5 km. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
- Obcina Feredeului la 91,9 km.
- Iazul Draguseni la 93,6 km.
- Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 93,8 km. Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova. (geoascunzis)
- Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 94,2 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor. (geoobiectiv cu geocutie)
- Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 95,1 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
- Codrul secular de la Slatioara la 96,3 km.
- Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 96,5 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
- Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 97 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
- Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 97,6 km. Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
- Saua Ciobanilor Muntii Rarau la 98,4 km.
- Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 98,7 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
- Lacul Halceni la 99,2 km.
- Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 99,8 km. Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
- Parcul Natural Vanatori-Neamt la 99,8 km. In libertate in padurile din zona Parcului, in semi-libertate in tarcul de aclimatizare, si inchis in gradina zoologica.
- Cetatea Neamt Targu Neamt la 101,1 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. (geoascunzis)
- Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 101,8 km. O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare.
- Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 101,8 km. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
- Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 101,9 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
- Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 102,9 km. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
- Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 103 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara. (punct de interes turistic cu geocutie)
- Rachitisul Mare Obcina Mestecanis la 103,1 km.
- Cheile Lucavei Obcina Mestecanis la 103,9 km.
- Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 104,2 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
- Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau la 104,9 km.
- Cheile Zugreni la 105,4 km. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
- Iazul lui Dumnezeu la 106,5 km.
- Manastirea Agapia la 106,9 km.
- Pietrosu Bistritei la 106,9 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
- Manastirea Sihastria Agapia la 107,2 km. In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache.
- Tinovul Gaina-Lucina Obcina Mestecanis la 107,2 km.
- Lacurile Jijia la 108,4 km.
- Codrii de arama Agapia la 108,9 km. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
- Saua Putna Mica Muntii Rarau-Giumalau la 109,2 km.
- Padurea de Argint Varatec la 109,3 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
- Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 110,8 km. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
- Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 112,9 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
- Cheile Barnaului la 113,6 km.
- Iazul Poseidon Strunga la 114,8 km.
- Iazul Totoesti la 115,4 km.
- Piatra Tibaului Muntii Tibau la 118,7 km.
- Balta Paradisul Verde la 119 km.
- Lunca Mircesti la 119,5 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Dealul lui Dumnezeu la 119,5 km.
- Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 120,2 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
- La Strainasi la 120,8 km.
- Lacul Icoana Muntii Suhard la 121,2 km.
- Balta Teiva Visina la 121,5 km.
- Lacul Cuejdel II la 121,6 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor deoarece a trebuit sa sap in zapada si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :))) La lacul Cuejdel rezervatie naturala se ajunge doar dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi deoarece la iesirea din satul Cracaul Negru (varianta dinspre Cracaoani) avem bariera si se permite accesul doar cu aprobarea Romsilva iar pe jos sunt multi km Accesibil cu bicicleta :))) Venind pe varianta sudica dinspre Piatra Neamt pe valea Cuejdiului mergem pana se termina asfaltul in sat Se merge tot inainte pe drumul de tara trecand de o intersectie cu o vale in dreapta (Valea P Tiganca) pana la manastire Se poate lasa masina langa manastire caz in care se vor adauga aproximativ 2km / 30 min pe jos la traseu.
- Lacul Cuiejdel I la 121,6 km. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
- Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 121,7 km.
- Saua Diecilor Muntii Suhard la 121,7 km.
- Varful Omu Muntii Suhard la 122 km. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
- Saraturile din Valea Ilenei la 122,3 km.
- Lacul Bogonos la 122,5 km.
- Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 122,7 km. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
- Varful Pietrele Rosii Muntii Suhard la 122,8 km.
- Manastirea Piatra Taieturii la 123 km. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
- Cuptor de ars var Darmoxa la 123,9 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
- Moara Boiereasca la 124,8 km.
- Iazul Dumesti la 125 km.
- Pasul Rotunda Muntii Rodnei la 125,2 km.
- Piatra Borcuta la 125,2 km.
- Lacul Oteleni la 125,6 km.
Valori naturale - Judetul Botosani
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Suharau
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Suharau? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Botosani, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.