Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Tataraseni - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Tataraseni, atractii turistice

Lacul Tataraseni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Tataraseni! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Tataraseni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Tataraseni, se afla la 0,7 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tataraseni: 7
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Tataraseni?
- Lacul Mileanca la 4,2 km.
- Lacul Negreni la 10,5 km.
- Lacul Popeni la 15,6 km.
- Lacul Dragalina la 17,6 km.
- Lacul Suharau la 18,1 km.
- Lacul Hanesti la 27,3 km.
- Lacul Braesti-Popeni la 28,3 km.
- Padurea Zamostea-Lunca la 38 km.
- Baltile Siretului Bucecea la 40,5 km.
- Lacul Rogojesti la 42,6 km.
- Dealul Lipovanului Adancata la 44,1 km.
- Fagetul Dragomirna la 47 km.
- Manastirea Sfantul Nicolae Cosula la 49,9 km. Ansamblul Manastirii Sfantul Nicolae din Cosula cuprinde Biserica Sfantul Nicolae, casa egumeneasca, arhondaric, trapeza, cuhnii, turn clopotnita, zid de incinta.
- Podul de piatra Cosula la 50 km.
- Padurea Quercetumul Crujana la 50,2 km.
- Baraj Itcani Lipoveni la 52,6 km.
- Lacul Bosanci la 60,7 km.
- Iliseni Cotul Corogei la 62 km.
- Fagetul Secular Humosu la 63,1 km.
- Stejarul multisecular Cajvana la 66,5 km. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.
- Podul medieval Soldanesti Falticeni la 72,9 km. Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Iazul Strambu Harlau la 73,3 km.
- Manastirea Sucevita la 78,6 km.
- Padurea Catalina Cotnari la 80 km.
- Podul medieval Zlodica Ceplenita la 80,1 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
- Chilia lui Daniil Sihastrul la 81,8 km.
- Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului la 83,2 km. Ca alcatuire predomina rocile sedimentare: gresii, marne si conglomerate.
- Manastirea Putna la 83,2 km.
- Padurea Tatarusi la 83,8 km.
- Lacul Halceni la 84,2 km.
- Iazul Draguseni la 88,2 km.
- Iazul lui Dumnezeu la 90,9 km.
- Piatra Runcului Masa Talharului la 92,6 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
- Lacurile Jijia la 93,3 km.
- Manastirea Moldovita la 94,1 km.
- Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 95,8 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
- Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 96,4 km. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
- Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 97,2 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
- Cetatea Neamt Targu Neamt la 97,9 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. (geoascunzis)
- Parcul Natural Vanatori-Neamt la 98,2 km. In libertate in padurile din zona Parcului, in semi-libertate in tarcul de aclimatizare, si inchis in gradina zoologica.
- Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 98,3 km. Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
- Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 98,4 km. In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
- Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 98,4 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
- Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 99,5 km. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
- Iazul Totoesti la 101,4 km.
- Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 103 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
- Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 103,2 km. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
- Codrul secular de la Slatioara la 103,8 km.
- Balta Paradisul Verde la 104 km.
- Iazul Poseidon Strunga la 104,3 km.
- Obcina Feredeului la 104,6 km.
- Dealul lui Dumnezeu la 104,8 km.
- Manastirea Agapia la 104,9 km.
- Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 105,1 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor. (geoobiectiv cu geocutie)
- Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 105,2 km. Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova. (geoascunzis)
- Balta Teiva Visina la 105,7 km.
- Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 106 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara. (geoobiectiv cu geocutie)
- Manastirea Sihastria Agapia la 106 km. Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
- Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 106,2 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
- Codrii de arama Agapia la 106,4 km. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
- Saua Ciobanilor Muntii Rarau la 106,4 km.
- Padurea de Argint Varatec la 106,6 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
- La Strainasi la 107,4 km.
- Lacul Bogonos la 107,7 km.
- Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 107,8 km. Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
- Saraturile din Valea Ilenei la 107,9 km.
- Lunca Mircesti la 110 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Lacul Tautesti la 110,7 km.
- Moara Boiereasca la 111,1 km.
- Iazul Dumesti la 111,3 km.
- Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 112,1 km. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
- Cheile Zugreni la 113,3 km. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
- Varful Giumalau Muntii Rarau-Giumalau la 113,4 km.
- Fanetele seculare Valea lui David la 113,5 km.
- Pietrosu Bistritei la 114,3 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
- Lacul Oteleni la 114,7 km.
- Rachitisul Mare Obcina Mestecanis la 115,5 km.
- Cheile Lucavei Obcina Mestecanis la 116,9 km.
- Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 117,5 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
- Saua Putna Mica Muntii Rarau-Giumalau la 117,8 km.
- Padurea Icuseni la 117,8 km.
- Padurea Uricani la 119,2 km.
- Lacul Cuejdel II la 119,3 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor deoarece a trebuit sa sap in zapada si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :))) La lacul Cuejdel rezervatie naturala se ajunge doar dinspre Piatra Neamt prin Garcina - Cuejdi deoarece la iesirea din satul Cracaul Negru (varianta dinspre Cracaoani) avem bariera si se permite accesul doar cu aprobarea Romsilva iar pe jos sunt multi km Accesibil cu bicicleta :))) Venind pe varianta sudica dinspre Piatra Neamt pe valea Cuejdiului mergem pana se termina asfaltul in sat Se merge tot inainte pe drumul de tara trecand de o intersectie cu o vale in dreapta (Valea P Tiganca) pana la manastire Se poate lasa masina langa manastire caz in care se vor adauga aproximativ 2km / 30 min pe jos la traseu.
- Lacul Cuiejdel I la 119,3 km. Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
- Cheile Barnaului la 119,6 km.
- Tinovul Gaina-Lucina Obcina Mestecanis la 120 km.
- Lacul Ciric la 120,4 km.
- Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 120,9 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
- Padurea Corhanei Dobreni la 121,2 km.
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 121,5 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
Valori naturale - Judetul Botosani
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Tataraseni
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Tataraseni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Botosani, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.