Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Brana Caprelor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2938 atractii turistice, 12942 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Brana Caprelor

Brana Caprelor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Brana Caprelor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

2185 Piatra Móric
2185
Patrimoniu mondial Calnic Kelling cetate
Patrimoniu mondial
Crucea Plaiul Ugra cruce
Crucea
Detaliu Darmanesti varful Maguricea
Detaliu
Lacul Rac Porumbenii Mari lacul Crab Rac
Lacul Rac
Zidul cu lacatele dragostei Targu Secuiesc zidul lacatelei iubirii dragostei
Zidul cu lacatele dragostei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Brana Caprelor!

Vizitati Brana Caprelor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Paraul Rece, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,79 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii.
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta.
Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Am gasit acest ascunzis din intamplare.
Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile.
Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona.
Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga.
Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an.
Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Au ajuns.
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere.
Am gasit aceasta geocutie.
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate.
Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc. Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice.
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Pe pagina fiecarui ascunzis, pe partea dreapta, gasesti intr-o casuta separata locurile din apropiere, cu distantele aferente. Foarte frumos fotoreportaj. De ceva vreme doream sa-l vizitez.
Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.

Brana Caprelor in limba maghiara - magyarul: Kecskék párkánya

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Brana Caprelor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Peste statiune s-a asternut deja zapada, si in afara de noi nu mai era nimeni acolo.
  • In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra. Acpoerisul pare renovat, cu folie pe sub sindrila.
  • Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
  • Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Ascunzisul are coordonatele.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Am gasit aceasta comoara. Locul este destul de usor de localizat.
  • E Harghita 40 GeoKret.
  • Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Am redenumit punctul de interes Podul prabusit si disparut, denumire care reflecta mai bine situatia actuala.
  • Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
  • Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.
  • Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
  • Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
  • Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Avand in vedere ca acest ascunzis iarna este mai expus, deocamdata nu voi ascunde acolo o noua cutiuta.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Brana Caprelor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 9 zile!