Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cascada Tamina

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cascada Tamina

Cascada Tamina..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Tamina - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cascada Tamina (in total 12 poze):

Punct belvedere
Punct belvedere
Muchia Cheii
Muchia Cheii
Cascada Tamina 1
Cascada Tamina 1
Cascada Tamina 2
Cascada Tamina 2
Turturi
Turturi
Panou informativ
Panou informativ

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Tamina!

Vizitati Cascada Tamina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Timisu de Sus, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,58 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Babele de sub Varful Piatra Mare

Babele de sub Varful Piatra Mare la 2,8 km
Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Piatra Scrisa Piatra Mare

Piatra Scrisa Piatra Mare la 3,2 km
Doar Piatra Scrisa. Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru.
Sura de Piatra Piatra Mare

Sura de Piatra Piatra Mare la 3,8 km
In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca. Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare

Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 4,4 km
Am verificat geocutia, care este in stare buna. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare

Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 5,8 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Poarta Doamnei Poiana Brasov

Poarta Doamnei Poiana Brasov la 5,8 km
Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei la 7,1 km
Poiana Garcinului

Poiana Garcinului la 8 km
La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului.
Bisericuta Paganilor Rasnov

Bisericuta Paganilor Rasnov la 10,1 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Moara lui Serban Podul Cretului

Moara lui Serban Podul Cretului la 10,4 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Pestera Fundata la 10,5 km
Pestera a fost descoperita in anul 1954. Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Caderile de apa ale Paraului Dracului

Caderile de apa ale Paraului Dracului la 10,6 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari). Se poate parcurge pe o poteca abrupta, marcata cu triunghi rosu, care porneste din capatul de sud-vest a strazii Podul Cretului, Schei, Brasov.
Tampa

Tampa la 11,2 km
Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani. Merita cautata. Gasit la inceput de an.
Poarta Schei

Poarta Schei la 11,8 km
Harabeck si Iris (UC Team). Am gasit-o. Am gasit aceasta geocutie, fara gps.

Cascada Tamina in limba maghiara - magyarul: Tamina-vízesés

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Tamina
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Accesul nu se remarca din drumul forestier.
  • Livada Postei Plimbare in centru. Am gasit ascunzisul cu ocazia unei plimbari in centrul Brasovului. Oul de plastic era deschis, continea o foita de hartie si cateva maruntisuri.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Un loc extraordinar. Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. E o pestera extraordinara, mai ales daca aveti posibilitatea de a o vizita in intregime.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Un pic de verde. Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Nu am cautat cutia fiind presati de timp.
  • Trei Caldari Caldarile din piatra seaca. Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Cocosul de Aur - Targu Mures Scormoneala de sambata. In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Dupa vreo 5 minute de cautare am gasit ascunzatoarea.
  • Podul natural Sura Usorilor - Cabesti Denumiri geografice. Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Avand in vedere ca dalba inseamna baltoaca, ar fi interesant de aflat de ce se foloseste in descrieri denumirea de Valea Dalbii, cand numele paraului este Stramtura (paraul Osoiului, respectiv valea Usorilor pe alte harti).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Tamina? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!