Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea Crizbav - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cetatea Crizbav, atractii turistice

Cetatea Crizbav ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Crizbav! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Crizbav si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Cutus, se afla la 3,77 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cutus: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Crizbav?
- Cascada Tigai Comana de Sus la 6,7 km. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
- Lacul Arini Maierus la 7,8 km.
- Maierus la 8,3 km. Este resedinta comunei Maierus.
- Biserica fortificata Rotbav la 8,7 km. Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
- Lacurile Rotbav la 9,6 km. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
- Lacul Dumbravita la 10,4 km.
- Fantana alba la 10,5 km.
- Omul de piatra Comana de Sus la 10,6 km. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
- Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 11,3 km. Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
- Balta Noua Belin la 11,7 km.
- Lacul La Plopi Belin la 11,7 km.
- Cheile Dopca la 11,9 km.
- Poarta de piatra Comana de Sus la 11,9 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
- Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 11,9 km. Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss.
- Cetatea Feldioara la 12,9 km. Am gasit. Am gasit acest ascunzis. Multumim pentru cutie. Florin, Luminita, Flori si Petru.
- Apata la 13,1 km.
- Lacurile de la Strandul Codlea la 14,6 km. Din oras se ajunge la strand pe poteci turistice cu plecare din zona Maial (triunghi galben), dar si pe un drum asflatat de 1 km ce se desprinde din DN 1 (Brasov-Sibiu) cu 500 m mai sus de intersectia spre Dumbravita (3 km de Codlea). Un strand in renastere. Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
- Baile Venetia de Jos la 15,1 km. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
- Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 15,4 km. In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
- Valea Comorilor Parau la 15,8 km. Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
- Muntele Cetatii Belin la 16,4 km.
- Melcul de la Codlea la 16,8 km. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare. Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare "circulara" intr-un loc neumblat de mine.
- Cotul Turzunului la 16,8 km.

Cetatea Crizbav in limba maghiara - magyarul: Höltövény vára Krizba

Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Crizbav
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Crizbav? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.