Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Crizbav

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Crizbav

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Crizbav - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Capela Bozdos - 1 capela bozdos valea seaca
Capela Bozdos - 1
Monumentul al eroilor in cimitirul vechi din Frumoasa frumoasa troita
Monumentul al eroilor in cimitirul vechi din Frumoasa
Pod peste parau Bodvaj cimitir Herculian Batanii Mici
Pod peste parau
Ferestre Calimanesti biserica reformata
Ferestre
Spre cimitir si cetate Cetatea Jimbor cetate
Spre cimitir si cetate
Cetatea Rupea 5 Rupea cetate
Cetatea Rupea 5
Intrarea pesterii portal ascuns stanca pestera cerna
Intrarea pesterii
In directia sud-est Varful Trei Pietre
In directia sud-est
Casa cu turn cu ceas Tulghes casa turn ceas
Casa cu turn cu ceas
Coborare in sat Fundatura Ponorului Poarta Raiului
Coborare in sat
Cimitirul din Bodvaj Cimitir Bodvaj
Cimitirul din Bodvaj
Capela Hosasau
Capela

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Crizbav!

Vizitati Cetatea Crizbav si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cutus, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,77 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cutus: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Maierus

Maierus la 8,3 km
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov. Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.
Biserica fortificata Rotbav la 8,7 km
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Lacurile Rotbav la 9,6 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.
Fantana alba

Fantana alba la 10,5 km
In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata.
Omul de piatra Comana de Sus

Omul de piatra Comana de Sus la 10,6 km
Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus

Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 11,3 km
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara. Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Poarta de piatra Comana de Sus

Poarta de piatra Comana de Sus la 11,9 km
In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara

Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 11,9 km
Comemoreaza cei 39 de tineri studenti cazuti in batalia desfasurata aici in 1612, sub conducerea judelui Brasovului, Michael Weiss. Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Cetatea Feldioara

Cetatea Feldioara la 12,9 km
Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Florin, Luminita, Flori si Petru.
Apata

Apata la 13,1 km
Baile Venetia de Jos

Baile Venetia de Jos la 15,1 km
Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Biserica ortodoxa Bogata Olteana

Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 15,4 km
Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva. In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Varful Magura Codlei

Varful Magura Codlei la 16,8 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Stanca Ariciul Ormenis

Stanca Ariciul Ormenis la 17,2 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Fortareata lui Mihai

Fortareata lui Mihai la 17,6 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.

Cetatea Crizbav in limba maghiara - magyarul: Höltövény vára Krizba

Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Crizbav
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes Varful Biliboc. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc Curiozitate. Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei?
  • Manastirea Tiganesti Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Stanca cu brazi - Stogul de piatra Stanca cu brazi - Stogul de piatra. Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Nu a fost chiar simplu sa ajung la Stogul de piatra datorita drumului de aceasta data inghetat, copacilor rupti de zapada cazuti pe traseu si nu in ultimul rand puscasilor ce pazeau zona.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Capela Sfantul Barnaba - Pasul Bucin Un loc splendid. Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Un loc splendid, linistit si cu aer curat.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod Am identificat ascunzisul. Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Crizbav? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!