Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Turnul Goliat

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Turnul Goliat - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Grădina Zmeilor 8 Gradina Zmeilor
Grădina Zmeilor 8
Cladirea bisericii Sancraieni
Cladirea bisericii
Culmea Grindusului - nord de varf grindusu tarcau
Culmea Grindusului - nord de varf
Nu treceti dupa gard Avenul Licas
Nu treceti dupa gard

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Turnul Goliat!

>>> Vizitati Turnul Goliat si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Dalghiu, se afla la 5,91 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Tancul Ascutit Scaunele lui Negru Voda Nucu Grota La Ulcior Lacul Paulesti Cetatea Crizbav
Biserica din Stanila NehoiuBiserica din Stanila Nehoiu
Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Sfinxul din Bustea
Santul din Poiana Berzete Muntii BodocSantul din Poiana Berzete Muntii Bodoc
Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Cascada Pirusca Muntii Ciucas
Biserica reformata fortificata IlieniBiserica reformata fortificata Ilieni
O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti
Lacul MeledicLacul Meledic
Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Cascada Vanturis Muntii Bucegi Lacul Lipanesti Lacul Pleasa
Livada Postei Am gasit aceasta cutie. Nice. Lacul Dumbravita
Crucea Eroilor Muntii Bucegi
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Varful Zarna Muntii VranceiVarful Zarna Muntii Vrancei
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Dealul Lempes
Petersberg SanpetruPetersberg Sanpetru
M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?
Panorama Valea Cerbului Muntii Bucegi Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga.
Varful Goru Muntii VranceiVarful Goru Muntii Vrancei
Spre deosebire de acesta din urma, aflat pe culmea principala a Muntilor Vrancei, Goru se desprinde ca un picior, scurt, din aceasta si se inalta singular, impresionant prin alura sa greoaie, ca o spinare de porc (hogback).
Izvorul Sarat OlteniIzvorul Sarat Olteni
In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
AriusdAriusd
Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Curmatura Fiarelor Paraul Vanatorul
UrlatoareleUrlatoarele
La baza depozitelor de conglomerate cretacic inferioare apar panze de ape subterane, care alimenteaza izvoarele.
Biserica fortificata Rotbav
Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare.
Baile sarate Soimul TelegaBaile sarate Soimul Telega
Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Lacul Arini Maierus Belvedere cu cruce Bran
Lacul cu Ciuciur Recea BisocaLacul cu Ciuciur Recea Bisoca
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Biserica Saciova Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia. Cetatea de pe Dambul Sarat Masa lui Bucur Varful Padinii Popii
Cetatea Brasov Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei. Am gasit aceasta geocutie, si eu. La Zaplaz Muntii Piatra Craiului
Mestecanisul Reci De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie.
Biserica catolica ImeniBiserica catolica Imeni
Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Santul cetatii Moacsa Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Lacul Negru Muntii Vrancei Lacul Chiurus Covasna
Sura cu fereastra Holbav
Atractia turistica este de fapt o sura de lemn, construita de un localnic, in peretele careia a fost lasata o deschizatura in forma de fereastra, oferind o priveliste mai deosebita spre muntii Bucegi si Piatra Craiului.
Cetatea ViezureiCetatea Viezurei
Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Borosneu Mic.
Biserica reformata Pava In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Fantana Nicolae Ioan Muntii Ciucas N-a fost sa fie. Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas.
Barajul Paltinu Seciuri
Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Pestera Kolik OjdulaPestera Kolik Ojdula
, 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Varful Turnu Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe
Parcul Jozsias Targu SecuiescParcul Jozsias Targu Secuiesc
Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru
Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Mecetul turcesc Muntii Bucegi
Refugiul Sperantelor Cioranga MareRefugiul Sperantelor Cioranga Mare
Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Conacul Damokos Araci
Focul Viu din TercaFocul Viu din Terca
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Lacul Balbaitoarea
Cimitirul penitenciarului Doftana
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Turnul Goliat
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Rezervatia Gura Dobrogei: Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi: Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu: Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis. Datorita unor lucrari de reamenajare, zona a suferit transformari importante.
  • Popasul cu priveliste - Izvoru Muresului: Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Oricum, nu mai aveam destul timp pentru o drumetie mai lunga, pana la inserare.
  • Cetatea Liteni: Multumiri pentru ascunzatoare - Am profitat de vacanta copiilor si am dat o fuga la Liteni. Imi place mult cetatea dar nu cred ca mi-ar fi placut sa fiu soldat in epoca medievala.
  • Printre pini - Sanpetru: Am gasit doar o scorbura goala - Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Am ajuns si in paduricea de pini din sectorul sudic al dealului, acolo unde ar fi trebuit sa se afle geocutia.
  • Palatul Cantacuzino: In vizita la Nabab - Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • Lacul de Argint - Adjud: Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului. Bineinteles, am nimerit intai Balta Verde (Green Lake, vorba proprietarului).
  • Pestera Zmeului - Androneasa: Fara cutie sau prea bine ascunsa? - Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia. In schimb o gramada de urme de urs, si cu toate ca este relativ aproape de sosea, locuri salbatice si splendide.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Recomandari - Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori.ro au o mare problema, sunt rotite.
  • Dealul Melcilor: Minunata zona - In pe, out picture.
  • Baia Calugarilor: Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad: Masinaria infernala - Din tot weekendul la Tusnad, Parcul Pompierilor a fost ascunzisul preferat al fiului meu. O fi din cauza ca e intr-un loc public, si in acelasi timp retras.
  • Santurile Cetatii: Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
  • Izvorul Dorului: Gasita - Am gasit cutia in padure.
  • Cascada Bigar: Paralela 45 - Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Lumea pierduta din gradina botanica: I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Stanca Cucului de la Bogata: Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Initial am vrut sa ascund cutia sub Piatra cu Piton.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare: Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani: La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Nu ne-a trebuit mult sa cautam, indiciile fiind lamuritoare.
  • Lemnia: Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia - Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Ascunzisul poate fi cautat chiar si fara gps.
  • Cimitirul Zathureczky - Baraolt: Cimitir reamenajat - Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Cimitirul a fost recent reamenajat.
  • Concretiuni de Feleac: Excursie in zona - Am gasit geocutia cu ocazia unei excursii in zona. Ascunzisul este intr-un loc foarte bun.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Cutia este in stare buna - Punga de protectie este putin deteriorata.
  • Cetatea Heret - Malnas: Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite. Nici eu nu stiam ca geocutia a fost gasita de asa de multi cautatori.
  • Pasul Barcaciului: Cutia necesita urgent intretinere - Am gasit cutia. Vezi inscrisul de la alte geocutii din judetul Sibiu, unde se pare ca l-am inscris din greseala.
  • Casolt: Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
  • Izvorul Ozsvath: Atentie la urcus mai degraba - Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.
  • Piatra Uriasului de la Asau: Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias. Noroc ca ne lasa sa il calarim.
  • GK Hotel Szent Kristof: Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Turnul Goliat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.