Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Urlatoarele

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2938 atractii turistice, 12942 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Urlatoarele

Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros. La baza depozitelor de conglomerate cretacic inferioare apar panze de ape subterane, care alimenteaza izvoarele.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Urlatoarele - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Bozior - Dactylorhiza sambucina Bodvaj
Bozior - Dactylorhiza sambucina
Turn Slimnic Stolzenburg cetate
Turn
Zidul Manastirea Piatra Taieturii
Zidul
Informatii likasko talisoara
Informatii
Cascada Urlatoarea 1 Cascada Urlatatoarea Bucegi Busteni
Cascada Urlatoarea 1
Iesirea din Poiana Beletina spre aval poiana beletina crovuri mehedinti
Iesirea din Poiana Beletina spre aval

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Urlatoarele!

>>> Vizitati Urlatoarele si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Vama Buzaului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,48 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Vama Buzaului: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. A fost ridicat pe data de 18 iunie 2011, cu ocazia aniversarii primei atestari documentare a comunei Turia, din anul 1307.
Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Este una din cele mai vechi asezari ai zonei, de pe vremea Arpazilor (inaintea anului 1301, anul mortii ultimului rege maghiar din dinastia Arpazilor). In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca. Radacinile copacilor de deasupra se afla practic in aer, dar totusi inclestati peste si intre straturile rocii din care este format peretele de stanca.
Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter. Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Nu puteam s-o ratez :). Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :).
In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei.
O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis.
Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Avand hramul Sfanta Treime, manastirea se afla pe teritoriul satului Cotatcu (Podgoria/Buzau). Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania. Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos.
Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru.
Piramidele de pamant de la Sona.
Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului. Cladirea se afla in spatele Liceului Teoretic Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial.
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Cereti geocutia la receptie. In cursul diminetii am vizitat hotelul. Am gasit aceasta geocutie.
Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m. Partea de jos a trunchiului copacului este crapata.
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Podul suspendat de la Comandau.
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Urlatoarele
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit. Pe Munte si Flori sugeram suntarea potecii marcate.
  • De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.
  • Am ajuns la fata locului in jurul amiezii. Izvorul era inconjurat de localnicii, care carau apa, unii pentru baut, alti pentru gradina.
  • Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Pestera este un loc foarte interesant. Geocutia nu mai exista, dar locul merita vizitat.
  • Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. Eu pur si simplu am pornit de la biserica catolica.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Se pare ca copacul care ascundea geocutia a fost daramata de un fulger, fiind necesara amplasarea unei noi geocutii.
  • Am participat impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa lacul Culpiu la o mica excursie de cautat geocutii. Deoarece am pierdut mult timp la ascunzisul din Ceuasu de Campie, am avut timp doar sa mai caut doar o singura geocutie pana la inserare.
  • Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Raportat la circulatia de zi a Bucurestiului, un ascunzis foarte bun si bine gandit.
  • Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse. Am zis ca pot sa vina si niste paduchi.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Oricum, nu mai aveam destul timp pentru o drumetie mai lunga, pana la inserare.
  • Am revenit pe Varful Madaras, bucurandu-ne de o vreme de exceptie. Inarmati, acum, si cu coordonatele, am cautat ascunzisul din pura curiozitate.
  • Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme. Am gasit-o intr-o stare foarte buna.
  • Am gasit cutia, multumim.
  • Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit. Din pacate insa nu am gasit geocutia, doar (presupusul) ascunzis gol.
  • Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai. De exemplu, am cautat odata un ascunzis, si pana la urma am gasit geocutia la mai mult de o suta de metri distanta fata de locul indicat.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
  • Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Urlatoarele? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 8 zile!