Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Varful Pilisca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13478 poze si 1445 comentarii)
 

Pixel

Varful Pilisca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Pilisca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Surplomba amenajata  piatra soimului oituz
Surplomba amenajata
Lacul Verde 11 Lacul Verde Sancrai Mures
Lacul Verde 11
Oglinda apei Sovata lac Tivoli Tineretului
Oglinda apei
Nou si vechi Slimnic Stolzenburg cetate
Nou si vechi
Stanca Mosul Casienilor Stanca Mosul Casienilor Casian
Stanca Mosul Casienilor
Cascada din Vale - 2 Cascada Izvorul Dorului Bucegi
Cascada din Vale - 2
Podul cu forme Sovata parc aventura Adrenalin Plus
Podul cu forme
Valea Rausor 2 Cetatea Colt Rausor
Valea Rausor 2
Turnul portii Martinis biserica fortificata unitariana
Turnul portii
Casa eco Varful Alexandru Soimeni Muntii Ciucului
Casa eco
Intrarea Satu Nou biserica catolica Sfantul Mihail
Intrarea
Troita Cheile Dobrogei izvor
Troita

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Pilisca!

Vizitati Varful Pilisca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Valea Dobarlaului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,92 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cetatea Melcului Bicfalau

Cetatea Melcului Bicfalau la 5,5 km
Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Cetatea Turcului Lisnau-Vale

Cetatea Turcului Lisnau-Vale la 5,6 km
Pe langa micul promontoriu ce reprezinta Cetatea Turcului (Torokvar) trece un traseu marcat cu triunghi rosu, ce are ca obiectiv anuntat urmele acestei cetati.
Panorama Saciova

Panorama Saciova la 7,9 km
Biserica reformata Lisnau

Biserica reformata Lisnau la 8,1 km
Denumirea localitatii Lisnau vine din limba slava si inseamna padure. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Biserica Saciova

Biserica Saciova la 9,1 km
Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
Dealul Lisnau

Dealul Lisnau la 9,5 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Cetatea Viezurei Valea Mica

Cetatea Viezurei Valea Mica la 9,5 km
Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Valea Zimbrilor

Valea Zimbrilor la 10,7 km
Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cetatea Vartej Aninoasa

Cetatea Vartej Aninoasa la 11,6 km
Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Din vechea cetate de pamant azi nu a mai ramas nici o urma.
Lacul Ilieni

Lacul Ilieni la 14,5 km
Parca toata lumea e inghetata.
Biserica reformata fortificata Ilieni

Biserica reformata fortificata Ilieni la 14,9 km
Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Castrul roman Comolau Reci la 15 km
A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Ruinele capelei catolice Vama Buzaului

Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 16,2 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Urlatoarele

Urlatoarele la 16,8 km
La baza depozitelor de conglomerate cretacic inferioare apar panze de ape subterane, care alimenteaza izvoarele. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Dealul Cetatii Let la 17,1 km
Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare. Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru.

Varful Pilisca in limba maghiara - magyarul: Nagy Piliske

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Pilisca
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cascada La Sipote Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Palatul Brukenthal - Avrig Concediu. In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Pentru scurt timp am evadat in spatele Palatului in cautarea cutiei si am avut norocul sa o gasesc si sa o loghez.
  • Culmea Iavardi La vanatoare, cu cartuse oarbe. Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Care n-ar fi trebuit sa ne impiedica sa gasim cutia.
  • Muntele Fratele Piatra Ascutita. Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Piatra Cetii Fluier rosu. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.
  • Vila Franka Sighisoara Priveliste superba. Great view.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate Mersi pentru ocazie. Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Pilisca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 14 zile!