Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Balta Luciu - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Balta Luciu, atractii turistice

Balta Luciu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Balta Luciu! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Balta Luciu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Luciu, se afla la 1,3 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Luciu: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Balta Luciu?
- Stejarul secular Buzau la 29,3 km.
- Lacul Moara din Reviga la 29,4 km.
- Lacul Mihailesti la 35,2 km.
- Lacul Gheorghe Doja la 37,8 km.
- Lacurile Ciocarlia la 38,8 km.
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 41,1 km. Lacul este declarat rezervatie naturala in vederea protejarii speciilor de pasari, sedentare si migratoare, ce aleg sa cuibareasca sau doar sa se hraneasca aici. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Poduri din piatra Saranga la 41,3 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
- Lacul Fundata Gheorghe Doja la 41,9 km.
- Mina de petrol Sarata-Monteoru la 42 km. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Usor de gasit - I
- Biserica de lemn din Soresti la 42 km. Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn. (geoobiectiv cu geocutie)
- Cetatea dacica de la Carlomanesti la 42,6 km. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice. (atractie turistica si geocutie)
- Dealul cu lilieci la 42,8 km.
- Balta Boldesti Gradistea la 43 km.
- Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 43,9 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara. (geoobiectiv cu geocutie)
- Castrul roman Pietroasele la 44,4 km.
- Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 45,9 km. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
- Penitenciarul Ramnicu Sarat la 45,9 km.
- Chilia lui Ambrosie la 47,5 km.
- Balta Saraturi Salciile la 47,8 km.
- Lacul Iezer Gheorghe Lazar la 49 km.
- Biserica fostei Manastiri Bradu la 49,1 km. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
- Necropola tracica Naeni la 49,4 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
- Grote preistorice Naeni la 50 km. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
- Biserica dracilor Ivanesti la 50,2 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Lacul Intre Sate Salciile la 51,1 km.
- Lacul Moara Salciile la 51,3 km.
- Balta Seaca Movila Miresii la 51,7 km.
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 52,2 km. Avand hramul Sfanta Treime, manastirea se afla pe teritoriul satului Cotatcu (Podgoria/Buzau).
- Vulcanii Noroiosi la 52,3 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
- Balta Puiesti la 52,5 km.
- Stancile Tohani la 53,3 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
- Lacul Fulga la 54,5 km.
- Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 54,9 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
- Calcarele de la Badila la 56 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
- Sarea lui Buzau la 56,2 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
- Cruci de piatra Sapunari la 56,4 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Lacul Dridu la 57,6 km.
- Lacul Parepa-Manastire la 58,7 km.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 59,5 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Balta Ratei la 60 km.
- Lacul Magula la 62,1 km.
- Lacurile Movilita la 63 km.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 63,2 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
- Lacul Bitina la 63,7 km.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 64,4 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Orasul de Floci la 65,2 km. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 65,2 km. Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
- Balta Albina la 66,4 km.
- Trovantii din Ulmet la 66,5 km. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
- Lacul Sarile Bisoca la 67,1 km. Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
- Grunjul de la Manzalesti la 67,9 km. Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
- Puntea suspendata de fier Zaharesti la 68 km.
- Lacul Boteni la 68,5 km.
- Muntele de sare de la Lopatari la 68,6 km. Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba.
- Zidul Uriasilor la 68,8 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
- Schitul Sarile Bisoca la 69,1 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
- Lacul Meledic la 69,5 km. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
- Pesterile in sare la 69,8 km. Gasim aici 27 de pesteri mai mari de 10 m, care insumeaza 2169 m lungime si 300 m denivelare.
- Lacul Gostilele la 69,9 km.
- Culmea Ghiocei Ruginoasa la 70,1 km. Culmea Ghiocei - Ruginoasa.
- Tablitele de la Ruginoasa la 70,1 km.
- Lacul Hagiesti la 70,1 km.
- Complexul rupestru Valea Calugarului Braesti la 70,7 km. Complexul rupestru - Valea Calugarului - Braesti.
- Stramtura de la Jitia de Jos la 70,8 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
- Crucea Eroilor Poienita la 70,9 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti la 71,4 km. Grota Casoaia - Valea Cerbului - Braesti.
- Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului la 71,5 km.
- Lacul Sarulesti Raduta la 71,6 km.
- Scaunele lui Negru Voda Nucu la 72 km.
- Lacul Catrunesti la 72,1 km.
- Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 72,1 km. La schit se ajunge pe un drum asfaltat, pânã la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
- Lacul Ograzii la 72,1 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
- Chilia lui Dionisie Nucu la 72,2 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu.
- Sfinxul din Bustea la 72,3 km.
- Sfinxul din Bustea la 72,4 km. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
- Biserica rupestra Alunis la 72,4 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
- Manastirea Poiana Marului la 72,5 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
- Izvoarele sarate Jitia la 73,2 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
- Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 73,2 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
- Piatra ingaurita la 73,3 km.
- Cascada La Jghiab la 73,3 km.
- Lacul Caldarusani la 73,6 km.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 73,7 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Piatra Matei Jitia la 73,8 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
- Lacurile Candeasca la 73,9 km.
- Canaralele din Portul Harsova la 74 km.
- Cetatea Carsium la 74,7 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
- Manastirea Cotesti la 75,7 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Cataractele de la Setu la 76 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
- Lacul Petrachioaia la 76 km.
- Focul Viu din Terca la 76,1 km. Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
- Masa lui Bucur la 76,3 km.
- Ceasul public Braila la 76,4 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
Valori naturale - Judetul Buzau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Balta Luciu
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Balta Luciu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.