Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Balta Puiesti - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Balta Puiesti, atractii turistice

Lacul Puiesti - Balesti..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Balta Puiesti! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Balta Puiesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Balesti, se afla la 2,62 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Balesti: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Balta Puiesti?
- Penitenciarul Ramnicu Sarat la 13,1 km.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 13,6 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa. (geoobiectiv cu geocutie)
- Cimitirul de onoare Bordesti la 18,4 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani. (geoobiectiv cu geocutie)
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 19,6 km. Lacul este declarat rezervatie naturala in vederea protejarii speciilor de pasari, sedentare si migratoare, ce aleg sa cuibareasca sau doar sa se hraneasca aici. (atractie turistica si geocutie)
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 25,1 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471. (geoobiectiv cu geocutie)
- Lunca Siretului la 26,3 km.
- Manastirea Cotesti la 26,9 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Crucea Eroilor Poienita la 29,1 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Lacul Visani la 30,5 km.
- Manastirea Dalhauti la 32,6 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 32,8 km.
- Biserica de lemn din Soresti la 33,9 km. Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
- Groapa Deleanului la 34,8 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Stramtura de la Jitia de Jos la 35,8 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
- Zidul Uriasilor la 36,5 km. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
- Schitul Sarile Bisoca la 36,8 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
- Lacul Sarile Bisoca la 36,8 km. Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
- Izvoarele sarate Jitia la 38,2 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
- Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 38,4 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
- Lacul de sub Schitul Dealu Sarii la 38,5 km. La schit se ajunge pe un drum asfaltat, pânã la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
- Manastirea Poiana Marului la 39,9 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
- Balta Seaca Movila Miresii la 40,1 km.
- Vulcanii Noroiosi la 40,2 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
- Piatra Matei Jitia la 40,3 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
- Lacul Ograzii la 40,5 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
- Dealul cu lilieci la 40,7 km.
- Lacul Movileni la 40,9 km.
- Fosta Manastire Mera la 42,2 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 43,2 km. Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
- Stejarul secular Buzau la 43,7 km.
- Grunjul de la Manzalesti la 44,4 km. Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 45,2 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Masa lui Bucur la 45,2 km.
- Monumentul Victoriei Tisita la 45,3 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita - Cutia de pe .
- Lacul Meledic la 46 km. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
- Cetatea dacica de la Carlomanesti la 46,1 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
- Lacul Doaga la 46,1 km.
- Pesterile in sare la 46,2 km. Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
- Muntele de sare de la Lopatari la 46,3 km. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
- Cascada La Jghiab la 46,4 km.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 46,7 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Cimitirul german de la Tisita la 46,8 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 47,8 km. Circa 30 km est de Focsani.
- Lacul Lozova la 48,6 km.
- Sfinxul din Bustea la 48,9 km.
- Sfinxul din Bustea la 48,9 km. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 50,2 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Magura Odobesti la 50,5 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 51,5 km. Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
- Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 51,8 km. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
- Focul Viu din Terca la 52,2 km. Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
- Balta Luciu la 52,5 km.
- Mina de petrol Sarata-Monteoru la 54 km. Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - I
- Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 54,3 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
- Caldarile Zabalei Zarna Mica la 54,8 km.
- Complexul rupestru Valea Calugarului Braesti la 55,2 km. Complexul rupestru - Valea Calugarului - Braesti.
- Culmea Ghiocei Ruginoasa la 56,3 km. Culmea Ghiocei - Ruginoasa.
- Tablitele de la Ruginoasa la 56,3 km.
- Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti la 56,6 km. Grota Casoaia - Valea Cerbului - Braesti.
- Paraul Bozu la 56,6 km.
- Biserica de lemn din Straoane la 56,7 km. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Strãoane pe https://www.
- Trovantii din Ulmet la 58,3 km. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
- Biserica fostei Manastiri Bradu la 58,3 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
- Lacul Calimanesti la 58,3 km.
- Sarea lui Buzau la 58,8 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
- Lacul Corod la 58,9 km.
- Calcarele de la Badila la 59,2 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
- Scaunele lui Negru Voda Nucu la 59,6 km.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 59,7 km. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
- Chilia lui Dionisie Nucu la 59,8 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu.
- Poduri din piatra Saranga la 60 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
- Cascada Misina Muntii Vrancei la 60,3 km.
- Piatra ingaurita la 60,4 km.
- Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 60,4 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
- Locul fosilifer Tirighina Barbosi la 61,4 km.
- Biserica rupestra Alunis la 61,7 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
- Lacul Catusa la 62,1 km.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 62,2 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Balta Albina la 62,4 km.
- Padurea Verdele Cheile Narujei 2 la 62,6 km.
- Castrul roman Pietroasele la 62,8 km.
- Ceasul public Braila la 63 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Castelul de apa Braila la 63,2 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Lacul Vanatori la 63,3 km.
- Chilia lui Ambrosie la 63,6 km.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 63,6 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului la 63,8 km.
- Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 63,8 km. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
- Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 64,7 km. Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
- Necropola tracica Naeni la 65,8 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 65,8 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate.
- Lacul Brates la 65,8 km.
- Grote preistorice Naeni la 66,1 km. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 66,2 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
Valori naturale - Judetul Buzau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Balta Puiesti
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Balta Puiesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.