Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Vulcanii Noroiosi

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2958 atractii turistice, 13045 poze si 1429 comentarii)
 

Pixel
Vulcanii Noroiosi

Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Vulcanii Noroiosi - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pestera Zmeului cautare  Pestera Zmeului Androneasa
Pestera Zmeului cautare
Poteca Piatra Soimului belvedere
Poteca
Cimitirul din Leliceni Leliceni cimitir
Cimitirul din Leliceni
Lacul Asau, detaliu lacul asau
Lacul Asau, detaliu
Crucea troiței-ascunziș Schitul Sarile
Crucea troiței-ascunziș
Privelistea din tunel - 3 Lacul Iacobdeal Turcoaia
Privelistea din tunel - 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Vulcanii Noroiosi!

>>> Vizitati Vulcanii Noroiosi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Paclele, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,64 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Vulcanii Noroiosi?
(detalii dupa autentificare)
Cetatea dacica de la Carlomanesti la 13,7 km
Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Muntele de sare de la Lopatari la 16,5 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta. Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba.

Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Lacul Meledic la 17,6 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Pesterile in sare la 17,8 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona. Gasim aici 27 de pesteri mai mari de 10 m, care insumeaza 2169 m lungime si 300 m denivelare.
Trovantii din Ulmet la 18,8 km
Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau.
Sarea lui Buzau la 19,5 km
Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului.
Sfinxul din Bustea la 20,2 km
Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare. Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 21,7 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Zidul Uriasilor la 21,8 km
Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 22,3 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Valori naturale - Judetul Buzau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Vulcanii Noroiosi
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica unitariana - Ocland Un ascunziş foarte bun. Am gasit si aceasta geocutie.
  • Varful Papusa Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise. Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa. Este pentru prima data cand sunt in aceasta zona, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din muntii Retezat, Taul Tapului si Portile Inchise.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Recomandari. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori.ro au o mare problema, sunt rotite.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Vulcanii Noroiosi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 7 luni si 24 zile!