Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cascada Bigar

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cascada Bigar..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Bigar - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Indicatoare turistice 1 Cabana Curmatura Piatra Craiului
Indicatoare turistice 1
Cavitatea de sub stanca Masivul Ceahlau Piatra cu apa
Cavitatea de sub stanca
Relicve de razboi Monument Dealul Cosna
Relicve de razboi
În adîncul vulcanului
În adîncul vulcanului
7454 santimbru bai pucioasa piatra ochi
7454
Iarba crescuta Bogata cimitir evreiesc
Iarba crescuta
8762 Casa fluturilor tropicali Praid
8762
Frunza in cadere La Sipote cascada
Frunza in cadere
Lacul Bolatau - Obcina Feredeului (2) lac bolatau feredeu
Lacul Bolatau - Obcina Feredeului (2)
Amonte Cascada Putnei
Amonte
Dinspre drum Bancu biserica catolica fortificata
Dinspre drum
Pe Piatra Crapata piatra crapata uture tarcau moinesti
Pe Piatra Crapata

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Bigar!

>>> Vizitati Cascada Bigar si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poneasca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,51 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Bigar?
(detalii dupa autentificare)
Cascada Beusnita la 14,4 km
Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei.
Ochiul Beului la 15,3 km
In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Sequoiadendron Giganteum la 16,9 km
Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Cascada La Vaioaga la 18,2 km
Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult.
Tunelurile Nerei la 20,1 km
Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate.
Cascada Susarei la 23 km
Locurile sunt superbe si merita vazute.
Cheile Globului Globu Craiovei la 23,3 km
Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Cetatea Caras la 23,6 km
Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 25,2 km
Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 28,8 km
Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 29,6 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Podul turcesc Gradinari la 30,6 km
Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri. Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 31,9 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 32 km
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Castrul roman Teregova la 32,9 km
Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.

Cascada Bigar in limba maghiara - magyarul: Bigar-vízesés Szemenik-hegység

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Bigar
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Lacul de baraj Frumoasa Lacul Frumoasa. Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Piatra Tarcii - Odorheiu Secuiesc Excursie de dupa-masa. Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Initial am cautat geocutia pe baza coordonatelor date, la aproximativ 28 m de ascunzisul real.
  • Cetatea Turia Ursus carpaticus. Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Si te intalnesti in incinta pesterii sus-mentionate, fata in fata cu ursul, ce faci?
  • Varful Vitos Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata. Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Caciula Dorobantului - Masivul Ceahlau Dupa 6 ani de la amplasare. Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. Deoarece nimeni nu a mai cautat pana acum acest geoascunzis, geocutia a trebuit sa astepte aproape 6 ani pentru prima gasire.
  • Curtea Domneasca - Targoviste Gaina moarta din parc. Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Bigar? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!