Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Cetatea Caras - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cetatea Caras, atractii turistice

Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Caras:

Cetatea Caras 1
Cetatea Caras 1
Cetatea Caras 2
Cetatea Caras 2
Cetatea Caras 3
Cetatea Caras 3
Priveliste
Priveliste

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Caras! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Cetatea Caras si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Iabalcea, se afla la 2,21 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Iabalcea: 9
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Caras?
- Cheile Carasului la 400 m. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
- Cetatea Turcului la 710 m.
- Pestera Liliecilor Caras la 1,2 km.
- Varful Pasec la 1,8 km.
- Lavanda Carasova la 2,9 km.
- Pestera Socolovat la 3,7 km.
- Pestera Popovat la 5,1 km.
- Pestera Comarnic la 5,7 km.
- Podul de la Megiureca la 6,2 km.
- Sequoiadendron Giganteum la 7,6 km. Are o varsta de aproximativ 150 de ani.
- Cheile Garlistei la 7,9 km.
- Piatra Alba Cuptoare la 8,8 km.
- Uzina hidroelectrica Grebla la 9,9 km.
- Lacul Valiug-Gozna la 10,4 km.
- Muzeul locomotivelor Resita la 11,5 km. Muzeul locomotivelor - Resita. Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara.
- Lacul Breazova la 12,9 km.
- Lacul Secu la 13,2 km.
- Izvorul Nerei la 13,4 km.
- Pestera Buhui la 13,7 km.
- Lacul Buhui la 14,8 km.
- La Comoara la 15,2 km.
- Locul fosilifer Tarnova la 16,4 km.
- Dealul Danila Ocna de Fier la 16,8 km. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
- Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 17,4 km. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
- Rezervatia Groposu la 18 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
- Locul fosilifer Soceni la 18,8 km.
- Lacul Trei Ape la 19,8 km.
- Locul fosilifer Ezeris la 20,8 km.
- Lacul Mare Oravita la 22 km.
- Locul fosilifer Apadia la 22,7 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
- Lacul Mic Oravita la 22,8 km.
- Sistemul subteran de canalizare Oravita la 23,2 km. Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769.
- Cascada Bigar la 23,6 km. Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit.
- Podul turcesc Gradinari la 24,7 km. Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
- Locul fosilifer Tirol la 25 km.
- Locul fosilifer Delinesti la 25,1 km.
- Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 25,8 km. Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
- Rezervatia naturala Lisovacea la 26 km.
- Locul fosilifer Zorletu Mare la 28,3 km.
- Locul fosilifer Petrosnita la 31 km.
- Cascada Beusnita la 31,3 km. Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cascada Beusnita. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
- Ochiul Beului la 31,5 km. Ochiul Beului. In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
- Cheile Armenisului Armenis la 31,8 km. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
- Manastirea Piatra Scrisa la 32,2 km. Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Ascunzis aproape drive-in. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului. Manastirea Piatra Scrisa. In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata ceea ce m-a facut sa schimb cutia in alta parte.
- Cheile Teregovei Armenis la 32,4 km. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
- Castrul roman Teregova la 32,9 km. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
- Tunelul Ad Orientem Teregova la 33,6 km. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
- Cascada La Vaioaga la 34,1 km. Cascada Vaioaga. Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult.
- Cascada Moceris la 34,7 km.
- Ansamblul de mori din Mehadica la 34,9 km. Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
- Pasul Porta Orientalis Domasnea la 35,2 km. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
- Tunelurile Nerei la 36 km. Postare fotografii. Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Tunelurile Nerei. Traseul "La Tunele" din Cheile Nerei" este superb, greu de descris in cuvinte.
- Canionul Valea Rea Cheile Nerei la 36,1 km.
- Cheile Nerei la 36,4 km.
- La Carlige la 36,4 km.
- Castrul Roman Tibiscum la 36,9 km. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
- Faneata cu narcise Zervesti la 36,9 km.
- Pod peste Nera la 37,3 km.
- Casa Verde Sasca Montana la 37,4 km. In anul 2014 casuta a ajuns pe primul loc in topul The Natural Homes, a celor mai frumoase casute de cob din lume.
- Cheile Globului Globu Craiovei la 37,4 km. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
- Lacul Zervesti la 38,5 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. V@lybra_1. Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
- Hambarul de piatra Sasca Montana la 38,7 km.
- Lacul Dracului la 38,9 km.
- Locul fosilifer Globu Craiovei la 39,1 km. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
- Cheile Susarei Sasca Montana la 40,3 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
- Crucea Osmanului la 40,3 km.
- Cascada Susarei la 40,6 km. Cascada Susara. Locurile sunt superbe si merita vazute.
- Izvor Iarba Moale la 41,1 km.
- Saua Iarba Moale la 41,2 km.
- Turnul medieval Ruieni la 41,3 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. V@lybra_2. Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
- Poiana Logor Carbunari la 41,8 km.
- Morile de apa Eftimie Murgu la 41,9 km. Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua. Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
- Ravena Crouri la 42 km.
- Varful Piatra Elisovei la 42 km.
- Izvorul Pamantul Rosu la 42,1 km.
- Saua Arsuri la 43,1 km.
- Tunelul Dragostei Obreja la 43,4 km. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati. Corectie coordonate. Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Tunelul Dragostei. Am profitat de ziua frumoasa de toamna si am plecat impreuna cu partenerul meu de geotrekking, Russia, in cautarea acestei cutii.
- Pasul Cracul Teiului la 46,4 km.
- Castrul roman Mehadia la 47,2 km.
- Poiana Matzii la 47,3 km.
- Varful Patria la 47,4 km.
- Poiana Seroni la 48 km.
- Cleantul Gainii Muntele Mic la 48,4 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. V@lybra_3. Am gasit geocutia de pe Muntele Mic, la peste 1600m.
- Poiana Dacia Prisaca la 48,4 km.
- Saua Jigoriei la 48,5 km.
- Rapa Neagra la 49 km.
- Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 49,4 km. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
- Varful Biliana Muntii Cernei la 49,5 km. Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
- Complexul megalitic Muntele Mic la 49,6 km. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
- La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 49,8 km. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
- Cetatea Haiducilor Jdioara la 49,8 km. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
- Varful Sadovanu la 50 km.
- Poiana Lunga la 50 km.
- Varful Svinecea Mare Muntii Almajului la 50,2 km.
- Cetatea Mehadia la 50,2 km. Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Obiective cultural-istorice - Judetul Caras-Severin
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Caras
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Caras? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.