Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Dracului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Lacul Dracului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Dracului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sub stanca stanca
Sub stanca
Turnul Apor Turnul Apor Baile Tusnad
Turnul Apor
Piatra stanca Kossuth
Piatra
Cascada Cernica 1 Cascada Cernica
Cascada Cernica 1
Prima ecluza Cheile Zugreni ecluza
Prima ecluza
2133 Bancu
2133
Zidul stancii Cheile Zugreni stancarie
Zidul stancii
Atentionare Cireseni Varful Aramei turn observatie
Atentionare
Turnul de apã
Turnul de apã
Lacul Calcescu lacul Calcescu
Lacul Calcescu
3152 Ghimes biserica Kontumac
3152
Deasupra cosului Miercurea-Ciuc parc agrement
Deasupra cosului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Dracului!

>>> Vizitati Lacul Dracului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Dristie, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,7 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Tunelurile Nerei

Tunelurile Nerei la 6,7 km
Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate. Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli.
Cascada La Vaioaga

Cascada La Vaioaga la 7 km
Am avut noroc in a gasi aceasta cutie, deoarece am cautat destul de mult.
Cascada Beusnita

Cascada Beusnita la 7,9 km
Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Cascada Bigar la 19,3 km
Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 21 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric. Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769.
Morile de apa Eftimie Murgu

Morile de apa Eftimie Murgu la 22,6 km
Intreaga zona este rupta parca din basme. Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Stanca Babacaia Coronini

Stanca Babacaia Coronini la 23,8 km
Stanca Babacaia - denumiri alternative Babacai, Baba Gaia, Baba Geea) - este un pinten de stanca din Dunare, langa localitatea Coronini, care se inalta cu 7 m deasupra nivelului apei. Inaintea construirii Portilor de Fier avea 14-15 m.
Podul turcesc Gradinari la 32,5 km
Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri. Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Cheile Globului Globu Craiovei la 37,6 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Cheile Carasului

Cheile Carasului la 38,5 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Cetatea Caras

Cetatea Caras la 38,9 km
Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 39,2 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national. Reprezinta o zona de deal cu vegetatie forestiera si pajisti, unde in roci de calcare, argile si nisipuri, se gasesc depozite cu fauna fosilifera, atribuite miocenului.
Cetatea Mehadia

Cetatea Mehadia la 44,2 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje. S-a format in jurul unui donjon cu plan hexagonal, laturile cuprinse intre 6,5-7,7 m si ziduri groase de 2,2-2,3 m.
Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii la 45,1 km

Lacul Dracului in limba maghiara - magyarul: Ördög-tó

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Dracului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Locuinta rupestra Dealul Baroi - Harsova Incercare de localizare nereusita. Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru. Din pacate, nu am reusit sa gasesc cavitatea.
  • Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani. Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Locatie accesibila auto.
  • Viaductul Caracau - Livez-Ciuc Un loc usor de imaginat. Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare Sumuleu Ciuc. Am gasit geocutia intr-o stare critica. Înauntru era umed peste tot.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac In drum spre Oradea. Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Izvorul Ozunca Loc de odihna degradat. Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
  • Buteasa - Muntii Bihor Cutia de pe Buteasa. Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Dracului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!