Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Zervesti

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Drumul de acces este asfaltat Lacul constitue un loc foarte frumos de pescuit, atat de pe mal, cat si din barca, speciile cele mai reprezentative fiind cleanul si carasul.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Zervesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Castelul privit dinspre sud Arcalia parc dendrologic
Castelul privit dinspre sud
58 Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe
58
Caminul cultural Homorod caminul cultural
Caminul cultural
Vedere de pe Dl. Hegesca spre DN 11 si Motelul Magura verde deal hegesca pietricica
Vedere de pe Dl. Hegesca spre DN 11 si Motelul Magura verde
Varful Colos vazut dinspre sud colos ciuc
Varful Colos vazut dinspre sud
Clopot 2 Sansimion
Clopot 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Zervesti!

Vizitati Lacul Zervesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Zervesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,79 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lavanda de Margina Varful Tapului Muntii Retezat
Pestera Veterani Dubova Pestera Veterani (Pestera Maovat, Pestera de sub Panza Curii, Piscabara, Peth) - Dubova. Reprezinta o pestera naturala, fosila, amenajata de om.
Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Bordul Tomii Muntii Retezat Lavanda Carasova
Poarta sarutului Poarta sarutului, Targu Jiu.
Lacul Turcelu Muntii Retezat Cracul Crucii
Podul Mihai Viteazu Canalul Bega Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
Varful Retezat Muntii Retezat Casa Dinozaurilor Pitici Sanpetru
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Punct panorama Dealu Golului Resita Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Tunelurile Nerei Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate. Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli.
Moara Cracucenilor Ponoarele Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Lacul Pietricele Muntii Retezat Refugiul Condor Muntii Retezat Cheile Crivadiei Varful Tucila Mic Muntii Godeanu Sanctuarul neolitic Parta Cornetul Baltii
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi. Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc.
Mina de bauxita Comarnic Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Varful Zlata Muntii Retezat Varful Ciucaru Mare Muntii Almajului Lacul Valea Mare Motru Sec Lacul din crater Seceani
Ansamblul de mori din Mehadica Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cascada Bigar Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit.
Sistemul subteran de canalizare Oravita Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Pestera Fluturilor Dubova Se afla in Muntii Almajului, Ciucaru Mare, Cheile Ponicovei, pe malul stang al raului Ponicova, deasupra Pesterii Ponicova. Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Turnul de apa din Iosefin Timisoara Turnul de apa din Iosefin-Timisoara a fost ridicat intre anii 1913-1914, dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel din Budapesta. Iosefin este un cartier vechi din Timisoara, aici si in cartierul Fabric au fost ridicate turnuri de apa similare.
Cornetul Pocruiei Pestera Popovat Lacul Buhui
Lacul Gales Muntii Retezat Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei Gradina zoologica Timisoara Poiana Matzii

Lacul Zervesti in limba maghiara - magyarul: Szervesd tava

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Zervesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Am ocolit lacul pe la baraj.
  • Biserica reformata - Vistea Sambata. Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
  • Concretiuni de Feleac Intr-o excursie cu bicicleta. Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Pacat ca a venit ploaia, si a trebuit sa ne grabim inapoi.
  • Turnul medieval Ruieni Minunata priveliste. Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie. Privelistea de aici e minunata, multumesc.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures Zoo Targu Mures. Ascunzisul era foarte tare.
  • Varful Cetatii I - Baile Tusnad Am pierdut o lupta. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere. Am gasit bolovanii uriasi, punctul de belvedere si cel de odihna, insa nu si copacul trasnit din poza lui trekkingklub.
  • Podul lui Stefan cel Mare Podul domnitorului. Am (re)gasit locatia, mereu in alte straie. Sunt a 4 oara in preajma ei, fara succes in a gasi comoara.
  • Casuta de pe muntele Cucu Cutie reconditionata. Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Cetatea Zanelor - Covasna Pinochio redivivus. Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Vegetatia cumplit de bogata care acopera totul.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca O plimbare placuta. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Cascada Duras - Muntii Tarcaului Modificari descriere. Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Cetatea Deva Mare grija cu cosmeticele. In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Chiar daca tubul a fost bine inchis, se pare ca ursul a simtit urmele, pelicula fina de crema de pe cutie si am gasit cutia distrusa.
  • Baile Madicea - Carta Izvoarele de sub parau. In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Baia Calugarilor Cutie noua. Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute.
  • Lacul de baraj Frumoasa Lacul Frumoasa. Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Pasul Oituz. Am gasit aceasta cutie pe 5.09.
  • Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Muntii Berzunti Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita. Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Muchia este garnisita cu stanci, deplasarea fiind problematica in special urcusul final.
  • Lespezi Star La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga. Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. A fost un week-end de exceptie (nu numai meteo).
  • Baia Calugarilor Nici o problema. Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. In alta ordine de idei, am vazut persoane care se chinuiau minute in sir sa gaseasca geocutia.
  • Popasul cu priveliste - Izvoru Muresului Destinatia locul de odihna. De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Oricum, nu mai aveam destul timp pentru o drumetie mai lunga, pana la inserare.
  • Biserica armeneasca - Dumbraveni Orasul armenesc. O biserica foarte frumoasa. Ar trebui restaurata.
  • Cetatea Varjuvar O zi splendida. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Era o zi splendida si ar fii fost pacat sa nu exploatez aceasta zi.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Zervesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 9 zile!