Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Zervesti

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13492 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Drumul de acces este asfaltat Lacul constitue un loc foarte frumos de pescuit, atat de pe mal, cat si din barca, speciile cele mai reprezentative fiind cleanul si carasul.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Zervesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Poteca poteca
Poteca
Cheile Sugaului  Cheile Sugaului
Cheile Sugaului
Indicator dinspre Sibiel cetatea Salgo Sibiel
Indicator dinspre Sibiel
Casa veche Sabed biserica unitariana
Casa veche
Interiorul turnului Ocland Dealul Chingii turn belvedere
Interiorul turnului
Tevile de scurgere Cismeaua Valea Teilor cismea
Tevile de scurgere
Crengi laterale groase Ozunca Ozunca-Bai inima fagului
Crengi laterale groase
Deasupra lacului Casian Pestera Sfantul Ioan Casian
Deasupra lacului Casian
Plante tropicale Casa fluturilor tropicali Praid
Plante tropicale
Acoperis 2 Siculeni Siculicidium
Acoperis 2
Izvorul Bilaocu de la distan?a izvorul Bilascu
Izvorul Bilaocu de la distan?a
Canaraua Turceasca - grota canara harsova
Canaraua Turceasca - grota

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Zervesti!

Vizitati Lacul Zervesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Zervesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,79 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Turnul medieval Ruieni

Turnul medieval Ruieni la 3,9 km
Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Tunelul Dragostei Obreja

Tunelul Dragostei Obreja la 9,1 km
Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Complexul megalitic Muntele Mic la 14,9 km
Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Cheile Armenisului Armenis la 20,3 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Manastirea Piatra Scrisa

Manastirea Piatra Scrisa la 20,6 km
In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cheile Teregovei Armenis la 23,5 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Castrul roman Teregova la 26 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 28,9 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Cariera de marmura Bucova la 30,3 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 33,6 km
Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 34,5 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Muzeul locomotivelor Resita

Muzeul locomotivelor Resita la 34,5 km
Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 35,3 km
Denumirea cascadei se refera probabil nu la lungimea caderii de apa (cascada nu este scurta), ci la sensul secundar brusc, repede (ape care cresc brusc). Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Cetatea Caras

Cetatea Caras la 38,5 km
Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Cheile Carasului

Cheile Carasului la 38,8 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.

Lacul Zervesti in limba maghiara - magyarul: Szervesd tava

Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Zervesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Am ocolit lacul pe la baraj.
  • Cetatea Almasului Cutia de la cetate. Am gasit aceasta geocutie.
  • Lacul Mierlei - Sovata Bomboane tictac cu gust de portocala. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Podul lui Stefan cel Mare Podul domnitorului. Am (re)gasit locatia, mereu in alte straie. Sunt a 4 oara in preajma ei, fara succes in a gasi comoara.
  • Poteca Rompatel - Nadejdea O poteca interesanta cu traditii. Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Desi paraul Rompatel traverseaza localitatea, pe drumul principal accesul pe malul paraului este inchis.
  • Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc Tot ce se poate dori dupa revelion. Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Dupa zona locuita am urcat pe deal, si am trecut pe poteca turistica marcata cu cerc galben.
  • Cheile Dofteanei Lipsa de experienta, bat-o vina!. Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Zervesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 23 zile!