Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pestera Popovat

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Pestera Popovat..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pestera Popovat - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Broasca testoasa bolovani Feleac
Broasca testoasa
Sub zidurile cetatii Sighisoara turnul cositorarilor
Sub zidurile cetatii
Ruinele bastionului cetatea liteni
Ruinele bastionului
Vedere în jos de la Vîrful Cetății II - 2
Vedere în jos de la Vîrful Cetății II - 2
9435 Muntele sare Praid
9435
Creasta zimtata Cheile Runcului Runc Ocolis
Creasta zimtata
Piscuri din curtea manastirii manastirea Turnu
Piscuri din curtea manastirii
Inscriptie Cisnadioara calcar
Inscriptie
Calcarele de sub Vf. Edirlen - 4 Dealul Edirlen Cetatea de calcar
Calcarele de sub Vf. Edirlen - 4
Praguri - 2 chei chediu macin
Praguri - 2
Capela Salvator capela Salvator Sumuleul Mic
Capela Salvator
Castrul Arutela - 1 Castrul Arutela
Castrul Arutela - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pestera Popovat!

>>> Vizitati Pestera Popovat si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Iabalcea, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,13 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Iabalcea: 9
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pestera Popovat?
(detalii dupa autentificare)
Sequoiadendron Giganteum la 2,5 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m. Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic.
Cetatea Caras la 5,1 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Muzeul locomotivelor Resita la 16,1 km
Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara.
Cascada Bigar la 19 km
Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit.
Dealul Danila Ocna de Fier la 21,9 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 22,2 km
Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769. Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 22,4 km
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 27,5 km
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Cascada Beusnita la 28,2 km
Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei.
Ochiul Beului la 28,6 km
In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Cheile Armenisului Armenis la 29,2 km
Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cheile Teregovei Armenis la 29,4 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Manastirea Piatra Scrisa la 29,6 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Castrul roman Teregova la 29,6 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului. Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 31 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pestera Popovat
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures Plimbare prelungita de sambata seara. In timpul unei plimbari prelungite de sambata seara tarziu, care s-a intins cu o plimbare in jurul gradinii zoologice, am trecut si pe aici. Cutia a fost usor de gasit si continutul era in regula.
  • Manastirea Cerbu Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici. Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Scorbura de la baza copacului avea si o piatra langa, probabil folosita pentru camuflare.
  • Podul natural Sura Usorilor - Cabesti Denumiri geografice. Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Avand in vedere ca dalba inseamna baltoaca, ar fi interesant de aflat de ce se foloseste in descrieri denumirea de Valea Dalbii, cand numele paraului este Stramtura (paraul Osoiului, respectiv valea Usorilor pe alte harti).
  • Podul lui Dumnezeu Caprele de sub capra podului. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
  • Casuta de pe muntele Cucu Cutie reconditionata. Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Dealul Ciocas - Ariusd Cetate asediata de gunoaie. Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas. La capatul unui traseu ce a vizat mai multe obiective arheologice din zona satului Ariusd.
  • Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa. In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ceea ce m-a facut sa schimb cutia in alta parte.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pestera Popovat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!