Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Dabaca

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Dabaca..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Dabaca - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Tunel Banita pod natural piatra
Tunel
Fantana Danes
Fantana
Izvorul principal soskutfurdo casinu nou
Izvorul principal
Sant cu apa Arcalia parc dendrologic
Sant cu apa
Piatra Mica dinspre Poiana Curmaturii Cabana Curmatura Piatra Craiului
Piatra Mica dinspre Poiana Curmaturii
Izvoare acoperite Selters izvor apa minerala
Izvoare acoperite
Incheieturi luminis biserica
Incheieturi
Seceta lac cariera Vacaresti
Seceta
Lac de pescuit 2 Pestisorul Aur Sancraiu Mures
Lac de pescuit 2
Privire din laterala Oituz Constanta biserica catolica
Privire din laterala
Cabana Cozia Cozia Ciuha Mica
Cabana Cozia
Trei Caldari - 1 Muntele Cozla Trei Caldari
Trei Caldari - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Dabaca!

>>> Vizitati Cetatea Dabaca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Dabaca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,88 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Dabaca: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Dabaca?
(detalii dupa autentificare)
Fanatele Clujului la 16,1 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real. Un ascunzis interesant.
Biserica reformata Sic la 17,9 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Baile Sarate Sic la 19,3 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Stufarisul de la Sic la 19,4 km
Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului. Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 20,1 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Turnul cu pantofi la 21,6 km
Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat. Am gasit usor aceasta geocutie.
Fabrica de pensule la 21,9 km
Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj. Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Baile Someseni la 22 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 22,3 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.
Universitatea de Arta si Design la 22,3 km
Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara. O geocutie foarte flexibila. Am gasit aceasta geocutie. Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare.
Dealul Cetatii Mera la 23,3 km
Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului. Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 23,8 km
Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic. Denumirea de Strada oglindita se datoreaza celor doua cladiri de colt identice, care se afla dinspre Piata Unirii, deoarece sunt oglindirea una a celeilalte.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 23,8 km
Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Bastionul Croitorilor Cluj la 23,8 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Am gasit si aceasta geocutie. Am gasit geocutiuta pozitionata langa Bastionul Croitorilor. Azi am gasit cutia. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc).
Biserica reformata de pe strada Lupului la 23,9 km
Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Obiective cultural-istorice - Judetul Cluj
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Dabaca
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Rezervatia Gura Dobrogei Pestera cu doua intrari. Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Am gasit intrarea in pestera, si locul geocutiei, dar fara cutie.
  • Biserica Neagra Brasov Loc interesant. Foarte interesant locul in care este ascuns. Si cutia, de asemenea.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Recomand. Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • GR0329 - Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Nu toti iubesc insa muntele, deoarece la locul ascunzisului erau ascunse doua bidoane de plastic.
  • Cetatea Almasului Cutia de la cetate. Am gasit aceasta geocutie.
  • Biserica de lemn din Straoane Biserica din Straoane si alte obiective. Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Imbinand placutul cu distractia. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona. In cursul zilei cautam geocutiile ascunse in judetul Covasna.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Dabaca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!