Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Fanatele Clujului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2936 atractii turistice, 12915 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Fanatele Clujului

Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fanatele Clujului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turnul slaninii Rupea cetate
Turnul slaninii
Amenajari turistice la Lacul Iezer lac iezer bucovina
Amenajari turistice la Lacul Iezer
Valea paraului Erces parau Erces
Valea paraului Erces
De pe Piatra Scrisa 2 Piatra Scrisa Mare
De pe Piatra Scrisa 2
In fundal biserica reformata Iancu de Hunedoara cetate Targu Mures
In fundal biserica reformata
Tigla smaltuita de Zsolnay Targu Mures Turnul cu Ceas
Tigla smaltuita de Zsolnay

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fanatele Clujului!

Vizitati Fanatele Clujului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Padureni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,45 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Padureni: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cotetul Dobrestilor
Am participat impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa lacul Culpiu la o mica excursie de cautat geocutii.
Ceasul solar hiperbolic Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii.
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale. Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati.
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Cariera Corabia
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps.
Creasta Cocosului
Universitatea Babes-Bolyai Felicitari pentru ascunzis. We have visited Cluj for some sightseeing.
Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii. Mihaela si Robert.
Ghetarul Focul Viu Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Rezervatia de stejar Bavna-Cogna Lucacesti
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Lacul baraj Somesul Rece
Cheile Valisoarei Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Izvorul Negru Muntii Tibles
Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fanatele Clujului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Un ascunzis interesant.
  • Usor de gasit.
  • La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Am avut parte si de o intalnire furtunoasa cu cainii de la stana.
  • Dealul cu bujori - Ciucurova Bujori fara petale. Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Dar pana la urma am ajuns pe drumul de pamant care porneste din satul Atmagea si ne duce la geoascunzis.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. E o pestera extraordinara, mai ales daca aveti posibilitatea de a o vizita in intregime.
  • Biserica catolica - Ernei Cautand nuci sub salcam. Era mult mai greu sa scot geocutia din ascunzis, fara sa fiu remarcat, decat sa gasesc ascunzisul. Omul care locuieste chiar vizavi de biserica imi urmarea fiercare pas, stand in poarta casei.
  • Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Am gasit insa, pitit, pe acolo pe unde speram sa fie cutia, un paharel de tuica (gol) ceea ce ne-a facut sa banuim ca cel care l-a lasat acolo a luat in schimb cutia.
  • Primul cu TrekkingKlub. Defapt el a vazut-o primul, pentru ca a luat-o inainte.
  • Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • Am gasit cutia, multumesc.
  • Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. Coordonate foarte bune, avand in vedere si numarul mare de ferestre.
  • Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
  • Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Nu a fost sa fie, locul era plin cu oameni, iar in jurul ascunzisului a fost amenajata o terasa.
  • Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc. Probabil cea mai frumoasa perioada a anului pentru culoarea verde.
  • Salutari. Pozitia satelitilor a fost cam nefavorabila, dar in cele din urma am descoperit ascunzisul in care zace comoara cea mare.
  • Dupa un an de la prima. In sfarsit, am gasit-o.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Eram in drum spre valea paraului Iadului, dar am oprit la izvor, pentru a gasi geocutia ascunsa aici. In spatele capelei o doamna isi vedea de treaba.
  • Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Cu siguranta o s-o mai caut cu alt prilej.
  • Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Am gasit cutiuta relativ usor. Deoarece a trebuit sa sap in zapada, si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fanatele Clujului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 2 zile!