Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cismeluta - Deleni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cismeluta - Deleni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turn de observatie belvedere turn observatie Corunca Targu Mures
Turn de observatie
Fostul restaurantul mic Baile Someseni
Fostul restaurantul mic
Deasupra lacului Laguna Albastra Aghiresu
Deasupra lacului
Cascada privita de sus Cascada Vaioaga
Cascada privita de sus
Locul unde este ascunsa Izvorul Dorului
Locul unde este ascunsa
Capela Ciciola - 1 capela ciciola carunta pietricica
Capela Ciciola - 1
Cetatea de pamant Szetye 1 cetatea Szetye Casinu nou
Cetatea de pamant Szetye 1
Scara exterioara Calugareni biserica catolica
Scara exterioara
Turnul vazut din laterala Satu Nou biserica catolica Sfantul Mihail
Turnul vazut din laterala
Sub amenajare? Baile Homorod izvor apa minerala Klotild
Sub amenajare?
Intrarea aven Pestera Liliecilor Gura Dobrogei
Intrarea aven
Dealul Ghert si satul Osebiti vazute de pe Dl. Calvar capela calvar luizi calugara
Dealul Ghert si satul Osebiti vazute de pe Dl. Calvar

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cismeluta Deleni!

>>> Vizitati Cismeluta - Deleni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Deleni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,8 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Deleni: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cismeluta Deleni?
(detalii dupa autentificare)
Trophaeum Traiani Adamclisi la 5,7 km
Ansamblul este format din cetate, bazilica, necropola, ansamblu de apeducte, monument, altarul roman, tumul, terme, si locuinte extramurale. Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Am trecut din nou pe la monument. Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra geto-dacilor in anul 106.
Cismelele din Abrud la 5,9 km
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi. Localitatea are cel putin trei cismele: Cismeaua Sfintita, Cismeaua Mica, si Cismeaua Mare.
Cetatea Adamclisi la 6,6 km
Cetatea romana se afla pe locul vechii asezari geto-dacice, la 400 m nord de Valea Urluia. Cetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim.
Cismelele fostului sat Nargilar la 8,1 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Cismelele din Sipote la 8,5 km
Cismeaua Sipote se afla la marginea satului, la iesirea spre sud-est catre Tufani, langa drumul judetean DJ391A. Sipotele (Sipote, in trecut Ghiolpunar, in turca Gölpinar) este un sat din comuna Deleni.
Cismeaua din Zorile la 8,5 km
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi. Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei.
Cismeaua Poenita la 9,7 km
Poenita (in trecut Borungea, Borongea, in limba turca Borunca) este un fost sat, desfiintat in 1977, de pe teritoriul comunei Deleni. Cismeaua fostului sat Borungea a fost reamenajata, candva in trecutul apropiat.
Minaret si geamie Izvoru Mare la 12,2 km
Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu. Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011.
Geamia turceasca Fantana Mare la 14 km
Localitatea are un singur lacas de cult musulman, compus din minaret si geamie, construite in secolul XIX-lea, in prezent monument istoric, avand codul LMI CT-II-m-B-02881. Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci.
Cismeaua Padureni la 14 km
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir. Cismeaua din centrul satului este mai deosebita din cauza elementului decorativ, treptelor de acces, si placa cu inscriptia originala.
Pestera Casa Hotilor Aliman la 14,4 km
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Cismelele din Valeni la 15,3 km
Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir. Pe teritoriul satului gasim mai multe cismele.
Cismelele din Furnica la 15,4 km
Furnica (in trecut Schender, in limba turca Iskender) este un sat din comuna Dumbraveni. Localitatea are cel putin doua cismele.
Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la 16,1 km
Pestera Sfantului Apostol Andrei se afla la aproximativ 2 km spre est de Cismeaua Mihai Eminescu, intre localitatile Ion Corvin si Crangu. Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin.
Cismea Cetatea la 16,1 km
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei. Zidul de imprejmuire al cismelei este tencuit, acoperand materialul din care este construit.
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cismeluta
  • Localizare pozitie pe harta Deleni
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • GR2518 - GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • GR2925 - Am umblat mult in zona Magurei Codlei. De pilda, o intimplare din anii 1970-80.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna Titlul comentariului. Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Nu ofera informatie in plus.
  • Parcul dendrologic Gurghiu Hot Spicy Geocoin. Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Am rugat urmatorii gasitori, sa anunte pe com, daca scot moneda din cutie.
  • GR2750 - Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia. Si asta sub ochii intrebatori ai turistilor de peste hotare.
  • Cheile Dofteanei Lipsa de experienta, bat-o vina!. Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Concretiuni de Feleac Comentariu primit de la Maria Victor. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Trovanti de dimensiuni mai mici pot fi gasite in majoritatea gresiilor carbonatice din zona Carpatilor de Intorsura, pe linia formatiunilor numite flysh (fost tarm de mare in vremuri geologice).

Ai ajuns in Deleni si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cismeluta? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!