Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Bugeac - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Lacul Bugeac, atractii turistice

Lacul Bugeac..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Bugeac! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Bugeac si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Bugeac, se afla la 1,88 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Bugeac: 7
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Bugeac?
- Cetatea Durostorum la 10,6 km.
- Locul fosilifer Aliman la 36,2 km.
- Ruinele cetatii Oltina la 37,6 km.
- Lacul Baciului Rasova la 40,4 km.
- Cetatea Adamclisi la 41 km.
- Trophaeum Traiani la 41,8 km. Tropaeum Traiani. Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotări și facilități europene. Dobrogea e cam saraca la acest capitol. Am gasit "geo-cutiuta" impreuna cu copiii.
- Peretii calcarosi Petrosani la 50,9 km.
- Biserica dracilor Ivanesti la 52,4 km. Biserica Cuvioasa Paraschiva, sau biserica bantuita din Baragan - Ivanesti, Ciulnita.
- Cetatea Axiopolis la 53 km.
- Locul fosilifer Cernavoda la 54,6 km.
- Balta Conacu Negresti la 56,1 km.
- Lacul Faclia la 56,9 km.
- Lacul Iezer Gheorghe Lazar la 57,7 km.
- Lacul Conacu la 60,3 km.
- Lacul Fundata Gheorghe Doja la 61,1 km.
- Locul fosilifer Movila Banului la 63,4 km.
- Locul fosilifer Credinta la 63,6 km.
- Lacul Tibrinu la 63,9 km.
- Lacul Gheorghe Doja la 65,3 km.
- Cimitirul afurisit Lehliu la 65,4 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
- Lacul Pescaria Mitreni la 65,9 km.
- Cruci de piatra Sapunari la 66,2 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
- Lacul Mitreni la 66,9 km.
- Cetatea Capidava la 69,7 km.
- Lacul Nana la 69,9 km.
- Lacul Sarulesti Raduta la 72,2 km.
- Reciful neojurasic Topalu la 73 km.
- Lacul Moara din Reviga la 74,5 km.
- Orasul de Floci la 74,9 km. Distrus in urma razboaielor ruso-turce (sec XVIII) a fost redescoperit de arheologi abia in 1991. O piedica in calea vitezei. In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Ester. Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). :). N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.
- Crucea Inalta Orasul de Floci la 74,9 km. Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol.
- Dealul Alah Bair la 77,9 km.
- Canaralele din Portul Harsova la 78 km.
- Canionul de argila la 78,3 km.
- Cetatea Carsium la 78,5 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
- Lacul Hazarlic la 86,2 km.
- Cetatea Cius Garliciu la 87,6 km.
- Lacul Gostilele la 87,7 km.
- Lacul Greaca Cercani la 87,9 km.
- Cetatea Ulmetum la 89 km. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea.
- Lacurile Candeasca la 89,5 km.
- Limanu la 91,7 km. De trei ori. Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. O mica povestioara. Well, aseara stateam si ma uitam la renumitul film cu gc.
- Belvedere Cheile Dobrogei la 91,7 km. Belvedere fara geocutie. Am urcat pe platoul cheilor la belvedere.
- Cheile Dobrogei la 91,9 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de cca 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei. Bijuteria Dobrogei. Am facut o tura relaxanta in chei.
- Pestera Pisica Neagra la 92,4 km.
- Gura Dobrogei la 93 km. Situl a fost declarat rezervatie naturala de tip mixt: geologica, botanica si faunistica. Pestera cu doua intrari. Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara.
- Pestera Casian la 93,4 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
- Pestera La Adam la 93,8 km. Pestera se afla la baza unei faleze formata pe malul stang al paraului Visterna - afluent al Casimcei, intr-o zona extrem de spectaculoasa din punct de vedere al reliefului, vizavi, pe celalalt mal al Visternei, aflandu-se numerosi atoli. Pestera de langa Visterna. Pestera este un loc foarte interesant.
- Lacul Hagiesti la 94,4 km.
- Obanul Mare si Pestera Movile Mangalia la 94,4 km.
- Lacul Bitina la 95,4 km.
- Lacul Boteni la 95,6 km.
- Lacul Tatlageac la 95,6 km.
- Dunele marine Agigea la 96,6 km.
- Lacul Branesti la 96,8 km.
- Lacul Catrunesti la 97,7 km.
- Manastirea Colilia la 97,7 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
- Lacurile Movilita la 98,1 km.
- Lacul Tasaul la 99 km.
- Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 99,5 km.
- Acumularea Berceni la 99,8 km.
- Lacul Cernica la 99,9 km.
- Lacurile Ciocarlia la 100 km.
- Coltanii Mari la 101 km. Varsta caledonica, cca 600 milioane de ani.
- Lacul Sindrilita la 102 km.
- Podul prabusit si disparut la 102,2 km. Pe traseul primei cai ferate romanesti, Filaret-Giurgiu, inaugurata in 1869, astazi nu mai circula nici un tren. Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Podul disparut. Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Geocutie lipsa la Podul prabusit. Un loc interesant cu un pod neterminat, un pod prabusit si un podet suspendat.
- Raiul animalelor Catelu Glina la 102,3 km. Este primul cimitir de animale de companie din tara, si inca din 2003 ofera servicii funerare pentru animalele de companie.
- Balta Luciu la 102,5 km.
- Lacul Corbu la 102,7 km.
- Lacurile Ganeasa la 102,9 km.
- Lacul Dridu la 103,8 km.
- Lacul Petrachioaia la 105,3 km.
- Lacul Pasarea Afumati la 106 km.
- Cetatea Beroe la 106,8 km.
- Balta Saraturi Salciile la 109,5 km.
- Lacul Moara Salciile la 110,3 km.
- Lacul Intre Sate Salciile la 110,4 km.
- Balta Boldesti Gradistea la 110,6 km.
- Carnetelul calatorului la 110,7 km. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere. Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie.
- Balta Ratei la 110,7 km.
- Cruce de piatra din 1852 la 111 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
- Lacul Cretuleasca la 111,3 km.
- Lacul Mihailesti la 112,2 km.
- Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 112,5 km. Templul Coral, sinagoga construita in 1866 in stil arhitectural neo-maur, se afla pe strada Sfanta Vineri 9-11, aproape de Piata Unirii.
- Lacul Tei la 112,6 km.
- Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 112,8 km. Casa parohiala dateaza din 1935, iar biserica din secolul 16-18.
- Ansamblul medieval Curtea Veche la 112,9 km. Se afla in sectorul 3, pe strada Franceza nr.
- Baia Turceasca Curtea Veche la 112,9 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5.
- Lacul Nuntasi la 113,2 km.
- Lacul Caldarusani la 113,3 km.
- Lacul Floreasca la 114,4 km.
- Lacul Tunari la 114,7 km.
Valori naturale - Judetul Constanta
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Bugeac
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Bugeac? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.