Lavanda Montana Transylvania Cechesti Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20. In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Fantana Vestita Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Ulmul din Capeni Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile.
Biserica catolica Toplita-Ciuc Cetatea Rasnov Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi.
Cetatea Racu Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Biserica romano-catolica Hosasau La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani. Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii.
La Deget Munceii Uture Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus.
Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei. Incepand cu 14 februarie 2014, si indragostitii din acest oras pot sa-si agate aici lacatele iubirii.
Groapa cu pini Coza Tulnici Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Stancile Turnuri din Padurea Slanic Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. E o buna alternativa la Parc Aventura din Brasov unde e mult mai aglomerat.
Poiana Garcinului La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului.
Muntele Paganul Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub.
Balta Cismasu Harman Viaductul Mina Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Gradina Micurin Miercurea Ciuc Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Casa Fronius Sighisoara Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare. Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
Piatra Matei Jitia Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Pasul Vlahita Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Altarul Stogul de piatra Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra. Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Mesendorf Izvorul de Sus Baile Homorod Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Muntele de sare Sovata In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Biserica reformata din Varghis Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Viscri Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Cetatea Ika in limba maghiara - magyarul: Ika vára Felsőcsernáton