Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Mereni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Mereni

Cetatea Mereni

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Mereni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Mereni (in total 9 poze):

Spre ruine
Spre ruine
1540
1540
1541
1541
1544
1544
Curtea cetatii
Curtea cetatii
Zidul cetatii
Zidul cetatii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Mereni!

Vizitati Cetatea Mereni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Estelnic, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,06 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Estelnic: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Apa Imputita - Paraul Lupului

Apa Imputita - Paraul Lupului la 2,8 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic

Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 5 km
Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Stogul de Piatra Estelnic

Stogul de Piatra Estelnic la 5 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Biserica romano-catolica Estelnic

Biserica romano-catolica Estelnic la 5,3 km
In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Lemnia

Lemnia la 6,5 km
Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Castrul roman Angustia Bretcu

Castrul roman Angustia Bretcu la 9,1 km
Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Biserica romano-catolica din Poian

Biserica romano-catolica din Poian la 9,5 km
Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Poian

Poian la 9,6 km
Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei

Varful Sandru Mare Muntii Nemirei la 10,4 km
Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.
Fagul uimitor Dealul Poienii

Fagul uimitor Dealul Poienii la 11,3 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii. Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Cascada Tulghes

Cascada Tulghes la 11,6 km
Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Biserica din Lunga

Biserica din Lunga la 11,6 km
Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km. Satul Lunga - tinand de Tg.
Piatra Ucigasul

Piatra Ucigasul la 11,8 km
Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Monumentul imparatesei Sisi

Monumentul imparatesei Sisi la 11,8 km
In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
Cascada Caraslau

Cascada Caraslau la 11,9 km
Eram in drum spre casa.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Mereni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit. Pe Munte si Flori sugeram suntarea potecii marcate.
  • Varful Bistriciorul Felicitari. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Pe vremea acela inca nu aveam GPS si au trecut cativa ani pana mi-am cumparat una si am inceput sa ma joc.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare Multumim frumos. Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Cascadele Ramnuta Mare Pur si simplu nu l-am dibuit. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Apa minerala de la Rompatel - Nadejdea Pasunat si urme traditionale de urs. Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel. Am trecut pe langa izvorul cautat, fara sa realizez acest lucru.
  • Lacurile de la Strandul Codlea Un strand in renastere. Am umblat mult in zona Magurei Codlei. De pilda, o intimplare din anii 1970-80.
  • Podul natural Sura Usorilor - Cabesti Denumiri geografice. Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Avand in vedere ca dalba inseamna baltoaca, ar fi interesant de aflat de ce se foloseste in descrieri denumirea de Valea Dalbii, cand numele paraului este Stramtura (paraul Osoiului, respectiv valea Usorilor pe alte harti).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Mereni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!