Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Dalnic

Atractii turistice (3217 atractii turistice, 12853 poze si 1412 comentarii) <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Dalnic

Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. Spre capatul nord-vestic al satului se afla o mica piateta dominata de doua obiective majore.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Dalnic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Dalnic:

Biserica calvină din piață
Biserica calvină din piață
Școala
Școala
Kuria Lazar-Beczasy
Kuria Lazar-Beczasy
Parcul dendrologic al kuriei Lazar-Beczasy
Parcul dendrologic al kuriei Lazar-Beczasy

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dalnic!

Vizitati Dalnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Biserica reformată-calvină a satului ce datează de prin 1230 (informații mai multe, aici) și monumentul închinat lui Gheorghe Doja, fiu al satului, operă a sculptorului Szobotka Andras, din 1976. Dar, tot aici se află și școala ce datează din 1896, ca și kuria Lazar-Beczasy (din 1885) cu interesantul său parc dendrologic. Apropo de această kurie, trebuie spus că în Dalnic mai sunt încă multe altele deosebit de interesante ca arhitectură și ca istoric, fiecare meritând a deveni un geoobiectiv... Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Dalnic, se afla la 0,21 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Dalnic: 8
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Dalnic?
(detalii dupa autentificare)
Santul cetatii Moacsa la la 4,2 km. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa?
Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la la 4,7 km.
Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Lacul Padureni la la 5,2 km.
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei. A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa la la 6,5 km. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la la 6,9 km.
Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Cetatea Ika la la 7,9 km. Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
Dealul Cetatii Let la la 8,9 km.
Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Cetatea Comorii Muntii Bodoc la la 9,9 km.
In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Varful Bodoc Muntii Bodoc la la 10,1 km.
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera. Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Mestecanisul Reci la la 10,3 km. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie.
Castrul roman Comolau Reci la la 10,8 km.
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Izvorul Salus Muntii Bodoc la la 10,9 km.
Are un debit considerabil si a fost imbuteliat in perioada interbelica. Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia. Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute.
Cetatea Fetei Olteni la la 11,8 km.
Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la la 12,4 km.
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina exista dar fara apa. Cele mai cunoscute fiind Izvorul Sarat, Izvorul Bufnitei (Bagoly), si Salus de pe valea apropiata, a paraului Suto.
Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter la la 12,4 km. Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter. Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).

Dalnic in limba maghiara - magyarul: Emlékpark Dálnok

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dalnic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Castrul Arutela: Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Se ajunge usor, din soseaua principala se face pe varianta ocolitoare a Caciulatei, Calimanestiului.
  • Gradina Zmeilor: Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Pe baza descrierii n-ai cum s-o ratezi.
  • Baile Sarate - Sangeorgiu de Mures: Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. In acest timp am trecut de mai multe ori pe aici, cautand un ascunzis bun pentru o geocutie.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Localizare lac - Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Castrul Arutela: Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Izvorul Pierre Curie - Borsec: Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului. Dar intentia a fost ca pentru justificarea gasirii unui geoobiectiv fara geocutie sa folosim poze facute cu o aplicatie de geotagging.
  • Cleantul Gainii - Muntele Mic: La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic. Prima data am cautat fara GPS, dar n-a mers.
  • Sibiu: Gasit azi - Found it today.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: Gasita - Gasita azi de Acasenii.
  • Ruinele cetatii Reka: Cetatea Reka, reconstituire - Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Livada Postei: mai caut, mai caut - mai caut cateva cutii dupa care abia astept sa trec la ascuns, am ales deja cateva locatii care nu mai sunt pe site.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: In intuneric - Cu lanterna am gasit geocutia.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Înauntru era umed peste tot.
  • Strandul Banffy - Toplita: Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Aici, la Strandul Banffy.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii: Alunul cu comoara - Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna: Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna - Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Geocutie in stare buna.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dalnic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 1 luni si 10 de zile!