Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Fantana Vestita

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2936 atractii turistice, 12915 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Fantana Vestita

Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fantana Vestita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Crucea dr. Iacomi iacomi cernegura
Crucea dr. Iacomi
Jurnal - 3 capela lac sfanta ana
Jurnal - 3
Creasta stancii Soim Calator via ferrata Surducul Varghisului
Creasta stancii
Turnul Apor Turnul Apor Baile Tusnad
Turnul Apor
Privire de pe vârf spre est Varful Cosna
Privire de pe vârf spre est
Taur Banita pestera Bolii
Taur

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fantana Vestita!

Vizitati Fantana Vestita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Valea Seaca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,03 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Valea Seaca: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana.
Brana Caprelor
Stanca Franz Josef A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Izvorul Maria Baile Homorod Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.   Sub forma de bai pentru afectini ale aparatului cardiovascular.
Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Cavitatile de langa Satu Mare Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
Cimitirul de onoare Bordesti Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa Obiectele, care prezinta activitatea armenilor stabiliti in zona, sunt expuse in casa memoriala infiintata de Fundatia Sfanta Treime a Armenilor de limba maghiara. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Este un loc de comemorare a ultimei invazii tataresti, fiind inaltata in locul in care judecatorul regal al Scaunului Ciucului, Xantusz Keresztes a cazut in batalia cu invadatorii. Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani. Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Sugas Bai Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am pus un cercel inauntru.
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Judecatoria Targu Secuiesc Se afla pe strada Ady Endre numarul 5. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Cascada Conciului Posada Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat. Se merge pe jos, se traverseaza calea ferata, si se parcurge un drum de exploatare de-a lungul apei.
Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. La vedere, privelistea superba.
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Varful Mosului Sarata Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Biserica Saciova Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe
Biserica reformata din Varghis Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Canionul Dofteana De astazi exista o cutie noua la canion. Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS.
Biserica evanghelica lutherana Saschiz
Biserica de lemn Recea Gaiceana Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric. Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Geoascunzisul nu exista, cutia fiind pusa la vedere, pe un mic postament de piatra. Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori.
Biserica armeano-catolica Frumoasa Ansamblul bisericii armenilor stabiliti la Frumoasa este alcatuita din cladirea bisericii, zidul de incinta si capela acestuia. Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Vallato Harghita-Bai Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Pod peste Tarnava Mare Vanatori Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Fagul Inalt Gheorgheni
Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit aceasta geocutie.
Trovantii din Ulmet Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov
Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Radacini de stanca Sinaia La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca. Radacinile copacilor de deasupra se afla practic in aer, dar totusi inclestati peste si intre straturile rocii din care este format peretele de stanca.
Urlatoarele La baza depozitelor de conglomerate cretacic inferioare apar panze de ape subterane, care alimenteaza izvoarele. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fantana Vestita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Stanca La Panda Am lasat o maimuta verde. Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal. Geocutia sta foarte bine in ascunzis, dar n-a mai fost vizitata de nimeni intre timp.
  • Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor. Am gasit foarte usor cutia. Pe baza descrierii n-ai cum s-o ratezi.
  • Manastirea Tiganesti Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat!. Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Recomandam prelungirea vizitei la trovanti cu un circuit al dealurilor din jur, ce ofera privelisti deosebite.
  • Momentan cutia este dezactivata.
  • Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi. Am gasit usor aceasta geocutie.
  • Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .S
  • Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Muntii Berzunti Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita. Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Muchia este garnisita cu stanci, deplasarea fiind problematica in special urcusul final.
  • Manastirea Fagetel Frumuseti de prin partile Ghimesului. Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna.
  • Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe Groapa sau dealul Kolcza. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. De fapt, ea a gasit geocutia prima, iar eu primul :-).
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti?
  • Tampa Frumoasa locatie. Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Inscriptia de pe statuie. M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Turnul Negru Brasov Revenind din Piatra Craiului. Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • Cetatea Coltesti La castel in poarta oare cine bate?. Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Ascunzisul are coordonatele.
  • Varful Bistriciorul A fost o revelatie. Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.
  • Varful Papusa Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise. Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa. Este pentru prima data cand sunt in aceasta zona, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din muntii Retezat, Taul Tapului si Portile Inchise.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Cetatea Brasov Cutie mai mare. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fantana Vestita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 1 zile!