Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lemnia

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12908 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Lemnia

Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. La nord de localitate trece culmea principala a Carpatilor Orientali.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lemnia - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Turn deasupra paraului Fundatura Ponorului Palma Dumnezeu
Turn deasupra paraului
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad
Piatra Gaurita
Cetatea Siria 4 Siria cetate
Cetatea Siria 4
Casa cu structura din lemn Mihaileni carciuma Balogh Anna casa
Casa cu structura din lemn
Intrarea in Pestera Kolik - detaliu kolik ojdula pestera
Intrarea in Pestera Kolik - detaliu
Turnul dogarilor Agnita Agnetheln
Turnul dogarilor
Drum forestier Breite Breite
Drum forestier Breite
47 Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe
47
Parau cu apa minerala parau Erces
Parau cu apa minerala
Trepte metalice 2 Mai cazemata plaja
Trepte metalice

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lemnia!

Vizitati Lemnia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Mereni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,71 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Mereni: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvor Ivanes Muntii Tarcau
Dealul Pivnitele Mari MoacsaDealul Pivnitele Mari Moacsa Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Varful LacautiVarful Lacauti Am ajuns aici prin Comandau, in cadrul unei drumetii organizate de Munte si flori -Onesti.
Varful Colos Muntii CiuculuiVarful Colos Muntii Ciucului Am pornit de langa Lacul de baraj Frumoasa, pe Drumul Fanului. Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta.
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit. Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Bazinele cu apa sarata CraciunelBazinele cu apa sarata Craciunel La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata. Localnicii au amenajat aici un bazin mare cu dimensiunile de 50x8 m, si unul mic de 10x4 m.
Stanca Burlii de pe Dealul CristanStanca Burlii de pe Dealul Cristan Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Dealul Vulpii Botoaia Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
ReciReci Am gasit geocutia pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns cutia cu o zi inainte.
Fantana Nicolae Ioan Muntii Ciucas Am ajuns la geoobiectiv urmand traseul ce suie pe valea Berii spre Cabana Ciucas.
Dealul Merilor MicfalauDealul Merilor Micfalau Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m. De aici se poate porni spre creasta principala a Muntiilor Bodoc, si anume spre varful Burdei 1191 m.
Izvorul Honved Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau.
VarsagVarsag Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
Turnul Apor Baile Tusnad La prima cautare, am crezut ca lipseste cutia, dar era doar alunecata foarte adanc in scorbura. Am facut o plimbare pana la turn impreuna cu tata, care m-a asteptat cu (multa) rabdare pana am scotocit eu dupa cutie. Am gasit-o, dar tot cu aventuri.
Apata
Poarta secuiasca TuriaPoarta secuiasca Turia Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc. Poarta lata de 15 m si inalta de 9,5 m a fost ridicata in anul 2005, prin efortul comunitatii locale.
CloasterfCloasterf Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
Lacurile de langa VarghisLacurile de langa Varghis Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica. Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Biserica catolica BarzavaBiserica catolica Barzava Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Se poate vizita de pe DN 12 prin Delnita (din apropierea capelei Sfantul Ioan 2 km), respectiv de la statia de autobuz aflata la nord-est de aceasta (500 m).
Muzeul de apa minerala Tusnad La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Capela Xantusz Este un loc de comemorare a ultimei invazii tataresti, fiind inaltata in locul in care judecatorul regal al Scaunului Ciucului, Xantusz Keresztes a cazut in batalia cu invadatorii. Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Varful Cosna Plaiurile NemireiVarful Cosna Plaiurile Nemirei De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Muntele MihaiMuntele Mihai Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Cascada Doamnele Muntii Bucegi
Casuta de pe muntele CucuCasuta de pe muntele Cucu Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Au ajuns.
Capela Sfantul Iosif BarzavaCapela Sfantul Iosif Barzava Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei.
Cetatea banului Bela Sanpaul Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Varful Ascutit
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana LuncaniDrumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Troita Eroilor CosneaTroita Eroilor Cosnea Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Lacul Negru Muntii Vrancei Mlastina cea mare Remetea Belvedere Ghilcos
Cimitirul german de la TisitaCimitirul german de la Tisita N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
Izvorul Alsotiszastovi Baile Tusnad
Turn belvedere Dealul Bene OclandTurn belvedere Dealul Bene Ocland Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene. Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lemnia
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Ascunzisul poate fi cautat chiar si fara gps.
  • Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie.
  • Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e. Aceasta geocutie a fost gasita ultima data acum doi ani.
  • Dupa o vizita la pestera Limanu din apropiere, am incercat si aceasta cutie.
  • Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Este pe drum cu scari inainte de a ajunge sus cu destul de mult.
  • Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri.
  • Livada Postei Livada Postei. Am gasit cutia, multumim.
  • Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Felicitari antegasitorului meu si tuturor celor care iubesc padurea si acest joc.
  • Dupa ce am primit din mai multe parti relatari despre turn, m-am asteptat sa gasesc turnul intr-o stare jalnica. Dar surpriza, nu era asa, turnul se afla in renovare.
  • Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi Cutie noua la Stanca Bufnitei. Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni Cautand la lumina frontalei. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca. Cand am ajuns la biserica catolica din Petriceni s-a inserat deja, asa ca nu am vazut mare lucru.
  • Foarte ingenioasa ascunzatoarea.
  • Avenul Licas Licas. Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Am prins o zi calduroasa, senina si lunga.
  • Am gasit usor . Loc interesant din punct de vedere geologic.
  • Varful Piatra Mare Multi jnepeni. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Piatra Ucigasul Cutie roasa de soareci. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto. Te cuprind sentimente necunoscute pana acum.
  • Varful Ciucas Irezistibila cutie. M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia. Noroc cu peisajul inaltator, Ciucasul fiind usor de recunoscut din multe zari, nu si invers.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Livada Postei mai caut, mai caut. mai caut cateva cutii dupa care abia astept sa trec la ascuns, am ales deja cateva locatii care nu mai sunt pe site.
  • La Deget - Munceii Uture Bucuria descoperirii. Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Varful Papusa A doua. A doua geocutie gasita.
  • Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Nu. Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Livada Postei Fara creion. Am gasit aceasta cutie. In cutie nu mai este creion, pix.
  • Baile Martanus Un lac de un verde intens. Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile. Am gasit ascunzisul destul de repede, dar era gol.
  • Muntele Mic - Frumoasa Gasit la inceput de iunie. Cutia era ravasita, probabil gasita de animale salbatice.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture Piatra Crapata Runcu. Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lemnia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 13 zile!