Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Mestecanisul Reci

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Mestecanisul Reci

Mestecanisul Reci..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Mestecanisul Reci - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Imagine de satelit 2 Lacul Nimanui Miercurea Ciuc
Imagine de satelit 2
Schitul Ostrov - 3 Schitul Ostrov
Schitul Ostrov - 3
Prima cazemata Mangalia dig pisici cazemata buncar far
Prima cazemata
Fata in fata, dar separat Universitatea Medicina Farmacie Targu Mures
Fata in fata, dar separat
Iadul Bogata Olteana biserica ortodoxa
Iadul
Cavitate arsa Sighisoara observator Lunca Postei Eichenrucken Spatele Stejerisului belvedere
Cavitate arsa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mestecanisul Reci!

Vizitati Mestecanisul Reci si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Reci, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,57 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Reci: 20
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Mestecanisul Reci?
(detalii dupa autentificare)
Castrul roman Comolau - Reci la 3,2 km. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa la 3,8 km. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Cetatea Fergettyu Aninoasa la 4,6 km. Cetatea de odinioara Fergettyu - Aninoasa. Am fost primul gasitor a geocutiei. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Dealul Lisnau la 5,1 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Biserica Saciova la 5,6 km. Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
Dealul Cetatii Let la 6 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare. Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru.
Lacul Padureni la 6,2 km. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Panorama Saciova la 6,7 km.
Cetatea Viezurei la 7,1 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Borosneu Mic.
Biserica reformata Lisnau la 7,8 km. Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Denumirea localitatii Lisnau vine din limba slava si inseamna padure. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Muzeul cantarelor Lisnau la 7,9 km. Fortareata Torokvar la 8,6 km. Fortareata Saciova la 9,4 km.
Dalnic la 10,3 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. Spre capatul nord-vestic al satului se afla o mica piateta dominata de doua obiective majore.
Santul cetatii Moacsa la 10,4 km. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa?
Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 10,5 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. La Sfantu Gheorghe locul padurii memoriale a fost stabilit la nord de gara, in triunghiul care s-a format la ramificatia caii ferate Sfantu Gheorghe - Miercurea Ciuc, spre Targu Secuiesc. Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Lacul de la Gara Sfantu Gheorghe la 10,8 km.
Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe la 11,3 km. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 12,3 km. Statuia arhitectului se afla in fata cladirii si a devenit simbolul orasului. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912.
Biblioteca Judeteana Covasna la 12,5 km. La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 12,7 km. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural. Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 12,9 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni. Muntele pe care se afla este numit Budos, de sub el izvorand vai ce curg spre paraul Padureni si spre localitatea Dalnic.
Lacul Ilieni la 13,2 km. Parca toata lumea e inghetata.
Panorama Sfantu Gheorghe la 13,7 km. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere.
Biserica reformata fortificata Ilieni la 13,9 km. Este strabatuta de DJ 112, Sfantu Gheorghe - Brasov. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m.
Castelul Szentkereszty Arcus la 14 km. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus. Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi.
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe la 14,1 km. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 14,1 km. Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe.
Varful Pilisca la 14,1 km.
Podul vechi de piatra Sancraiu la 14,9 km. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Ruinele Bisericii Veres la 15,7 km. Este o biserica gotica din secolul al XV, pe care localnicii o cunosc sub denumirea de Capela. Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic.
Biserica unitariana din Calnic la 15,7 km. Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale. Tavanul bisericii are casete pictate cu motive florale.
Zagon la 15,9 km. Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Izvorul Honved la 15,9 km. Pe teritoriul locului de odihna amenajat gasim trei izvoare, Honved, Csaba, si un al treilea chiar langa parau. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.

Mestecanisul Reci in limba maghiara - magyarul: Milleniumi fenyves Rétyi Nyír

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Mestecanisul Reci
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. Prima data l-am gasit si eu, ca probabil toti ceilalti care cauta cu gps, pe monstrul din padure.
  • De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Cetatea Rabsonne Suna foarte pitoresc si misterios. Desi nu chiar in drum, am decis sa caut acest loc. Am trecut pe sosea de un drum nou, si am ajuns unde nu era nimic in apropiere.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Pasul Oituz. Am gasit aceasta cutie pe 5.09.
  • Casuta de pe muntele Cucu Coordonate intersectie. Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Valea Uzului La inganatul noptii cu dimineata. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Podul lui Stefan cel Mare Ref cutie Podul lui Stefan cel Mare. In primul rand atentie sa nu treceti peste pod si sa nu realizati. Eu asa am patit.
  • O vizita in Cheile Rametului. Nu ratati ocazia, mergeti in chei si fiti fericiti.
  • Salut zbuciumel. Pentru zilele urmatoare mi-am propus concertul Roxette, ascunzisuri din Cluj - cat incape, apoi sfarsitul de saptamana in Trascau.
  • Cascada Ciucas Intr-o zi fierbinte de vara. Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane. Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia. Vegetatia este foarte inalta, si am dat vina pe acest lucru.
  • Cavitatile de langa Satu Mare Kolik. Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
  • Varful Baba Mare - Muntii Bucegi In carca bunicii!. Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
  • Misentea La Misentea, prin poarta laterala. Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. Din pacate, cu tot efortul depus (citeste atentia), n-am depistat geocutia.
  • Manastirea Turnu Manastirea Turnu. Am gasit locatia, dar nu si cutia. Se poate ajunge cu masina in spatele manastirii sau pe jos.
  • In drum spre eventul de la Campulung Muscel am oprit si la Turnu Rosu unde am cautat si gasit cutia. Locatia este foarte frumoasa.
  • Crit Se pare ca nu am avut noroc. Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. De pe contrafortul din apropiere se poate arunca o privire, dar nu si intinde mana.
  • Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa. Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Astfel se asigura continuitatea urmaririi acestui travel bug.
  • Cetatea Malaiesti - Salasu de Sus Inainte si dupa renovare. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Cetatea Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca. Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Am parcat pe drumul forestier, vizavi de confluenta cu paraul Cetatii Turia.
  • Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus Multumiri. Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Felicitari celor care au realizat lucrarile (probabil primaria din Plaiesii de jos).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mestecanisul Reci? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 12 zile!