Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Patru case - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Patru case

Patru case, atractii turistice

Patru case..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Patru case:

Kuria de La Patru case - și intrarea
Kuria de La Patru case - și intrarea
Prezent și deja... trecut La Patru case
Prezent și deja... trecut La Patru case

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Patru case! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Patru case si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Peteni, se afla la 2,35 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Peteni: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Patru case?
- Imeni la 2,7 km. Informatii in plus. Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. La Imeni, deocamdata nimic. Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata (avand incredere atat in gps-ul nostru, cat si in coordonatele precizate pe site) n-am putut dibui ascunzisul.
- Biserica catolica - Imeni la 3 km. Prima biserica din sat, atestat sub numele Imecsfalva din 1561, a fost construita in 1538. Biserica renovata si ascunzisul indepartat. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Oare de ce?. Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Am fost gasitorul numarul sase. Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site.
- Cimitirul medieval de langa Zabala la 3,4 km.
- Biserica reformata Pava la 4 km. Ambalaje in loc de cutie. In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
- Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 5,7 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
- Biserica catolica Catalina la 5,9 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresionează prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere. Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
- Biserica fortificata Ghelinta la 6,7 km. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
- Cetatea de pe Dambul Sarat la 7 km.
- Balta Dracului la 7,6 km. Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
- Baile Fortyogo la 8,5 km. Ascunzisul curat, cutia curatata de continut. Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt:In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata). Baile Fortyogo. La fel am gasit si eu in jurul ascunzisului, multa mizerie, ceea ce m-a facut sa trec odata pe langa locatie, dar revenind, in cele din urma am descoperit cutia.
- Lacul Chiurus Covasna la 8,6 km.
- Cascada Valea Zanelor Covasna la 9,4 km. Cascada Valea Zanelor - Covasna.
- Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc la 9,6 km. Cladirea a fost construita in anul 1897.
- Casa Wertan Targu Secuiesc la 9,6 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
- Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 9,7 km. Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
- Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 9,7 km. Cladirea-monument istoric se afla pe strada Garii 16.
- Casa Nagy Jafet Targu Secuiesc la 9,8 km. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
- Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 9,9 km. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
- Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 10 km. Targu Secuiesc mai are o biserica catolica, Sfanta Treime, dar este departe de noul cartier de blocuri din partea vestica a orasului.
- Chiurus la 10,1 km. Usor de gasit. Destul de usor am gasit aceasta geocutie. Cu ocazia sarbatorilor pascale. Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
- Judecatoria Targu Secuiesc la 10,1 km. Se afla pe strada Ady Endre numarul 5.
- Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 10,2 km. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului.
- Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 10,2 km. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
- Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 10,2 km. Targu Secuiesc este denumit orasul curtilor, dar si orasul breslelor, oglindit si de expozitiile de baza ale muzeului.
- Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 10,2 km. Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.

Patru case in limba maghiara - magyarul: Négy ház

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Patru case
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Ascunzis de tranzit - Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna, - in stare excelenta -, aflandu-se, astfel, in calea oricarui geocacher ce ataca zona Covasna; de altfel, jurnalul din cutiuta este destul de incarcat cu numele gasitorilor ei...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Patru case? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3506 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.