Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Planul inclinat

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Planul inclinat

Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Cele doua retele de cale ferata, separate de o diferenta de nivel de 327 m, au fost conectate cu ajutorul planului inclinat lung de 1236 m.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Planul inclinat - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Planul inclinat (in total 14 poze):

Peste parau
Peste parau
Platforma
Platforma
Drumul
Drumul
Aproape sus
Aproape sus
Ce a mai ramas din cladire
Ce a mai ramas din cladire
Partea superioara a planului inclinat
Partea superioara a planului inclinat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Planul inclinat!

Vizitati Planul inclinat si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Covasna, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,31 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Covasna: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cetatea Zanelor - Covasna

Cetatea Zanelor - Covasna la 1,1 km
Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate.
Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna

Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna la 1,6 km
Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar.
Dealul Din Mijloc - Muntii Vrancei

Dealul Din Mijloc - Muntii Vrancei la 2,9 km
Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna

Cetatea de pe Dambul Lacului Sarat Covasna la 4,1 km
Despre existenta cetatii marturisesc doar valurile de pamant. Se poate ajunge in apropierea geoobiectivului cu masina.
Balta Dracului

Balta Dracului la 5,6 km
Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Chiurus

Chiurus la 6,1 km
Destul de usor am gasit aceasta geocutie. Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
Podul suspendat Comandau

Podul suspendat Comandau la 7,9 km
Podul suspendat de la Comandau.
Biserica ortodoxa de lemn Papauti

Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 8,2 km
Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567.
Varful Zarna Muntii Vrancei

Varful Zarna Muntii Vrancei la 8,3 km
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
La Ziduri

La Ziduri la 9,5 km
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Zagon

Zagon la 10,8 km
Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale.
Varful Lacauti

Varful Lacauti la 10,8 km
Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi. Am ajuns aici prin Comandau, in cadrul unei drumetii organizate de Munte si flori -Onesti.
Patru case

Patru case la 10,9 km
Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna.
Poiana Butuci Muntii Vrancei

Poiana Butuci Muntii Vrancei la 11,4 km
Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Biserica fortificata Ghelinta

Biserica fortificata Ghelinta la 13,1 km
Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.

Planul inclinat in limba maghiara - magyarul: Kovásznai siklópálya

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Planul inclinat
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Cetatea Heret - Malnas Precizari suplimentare despre cetate. Multumesc pentru informatiile oferite. Nici eu nu stiam ca geocutia a fost gasita de asa de multi cautatori.
  • Piatra Gaurita - Talisoara Gaura cu plin. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.
  • Varful Mare - Muntii Retezat Pe Varful Mare. Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Spintecatura Moldoveanului Febra Aurului. Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Turnul Negru Brasov Frumos locul ales. Dar nu usor de gasit, coordonatele au fost exacte.
  • Troita cu palarie - Drumul Muntelui - Frumoasa Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui. In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Era o geocutie mai speciala, fara cutie, doar un creion si un carnetel ambalat intr-o pungulita inchisa ermetic.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Planul inclinat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!