Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Reci

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Reci

Reci

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Reci - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Reci:

Captiv
Captiv
In captivitate
In captivitate

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Reci!

Vizitati Reci si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Aninoasa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,72 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Aninoasa: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Dealul Lisnau

Dealul Lisnau la 3 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Biserica Saciova

Biserica Saciova la 3,8 km
Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
Cetatea Vartej Aninoasa

Cetatea Vartej Aninoasa la 3,8 km
Din vechea cetate de pamant azi nu a mai ramas nici o urma. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Repertoriul Arheologic National consemneaza doar ca informatie livresca existenta unei cetati-turn de supraveghere pe Dealul Bibort de la Aninoasa.
Castrul roman Comolau Reci la 3,9 km
A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Panorama Saciova

Panorama Saciova la 4,8 km
Cetatea Viezurei Valea Mica

Cetatea Viezurei Valea Mica la 5,8 km
Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Biserica reformata Lisnau

Biserica reformata Lisnau la 5,8 km
Denumirea localitatii Lisnau vine din limba slava si inseamna padure. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Dealul Pivnitele Mari Moacsa

Dealul Pivnitele Mari Moacsa la 6,1 km
Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Cu ocazia zilelor orasului Sfantu Gheorghe, eram in zona.
Cetatea Turcului Lisnau-Vale

Cetatea Turcului Lisnau-Vale la 6,4 km
Pe langa micul promontoriu ce reprezinta Cetatea Turcului (Torokvar) trece un traseu marcat cu triunghi rosu, ce are ca obiectiv anuntat urmele acestei cetati.
Dealul Borzos Lisnau

Dealul Borzos Lisnau la 7 km
Doar ca Repertoriul Arhelogic al judetului Covasna precizeaza ca localizare a acestei legendare cetati valea Lisnaului. Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Cetatea Melcului Bicfalau

Cetatea Melcului Bicfalau la 7,2 km
Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau.
Dealul Cetatii Let la 7,3 km
Vechea cetate era ridicata pe movila, cu orientarea nord-sud, marginita de Paraul Negru. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Fortareata Saciova

Fortareata Saciova la 7,4 km
Cetatea Saciova a fost unul dintre obiectivele unui traseu in jurul vaii Lisnau.
Lacul Padureni

Lacul Padureni la 8,3 km
A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc. Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe

Izvor pe malul Oltului Sfantu Gheorghe la 11,9 km
Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa.
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Reci
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Brasov La cetate. Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.
  • Podul acoperit Urmanczy - Toplita Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit. Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871. Rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce.
  • Ghetarul Focul Viu Ghetarul Focul Viu. Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
  • Cetatea Brasov Lipseste temporar. Cutia lipseste in urma renovarilor efectuate la cetate.
  • Ochiul Huitoarei Pe fruntea Huitoarei. Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Dar, din copacul ce apare in imaginea acestuia a mai ramas doar o cioata.
  • La Lanturi - Muntii Ciucas De vreme rea. Poate multi ar zice ca e un moft. Mai bine sa te intrebi asa, decat sa patesti ceva rau.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Multumesc pentru coordonate. Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite. Lacul Filigeni se afla la 300 m vest de geocutie, si se vede foarte frumos pe imaginea de satelit (orientata cu nordul in sus).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Reci? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 11 zile!