Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Zagon

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2941 atractii turistice, 12962 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Zagon

Zagon

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Zagon - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

De pe versantul dealului manastire Sfantul Dionisie Efrem Targusor
De pe versantul dealului
3190
3190
Jurnal Trovanti Viisoara
Jurnal
Culmea Lunca Postei Sighisoara observator Lunca Postei Eichenrucken Spatele Stejerisului belvedere
Culmea Lunca Postei
Marcaj punct dublu albastru Belvedere Ghilcos Muntele Ucigasul punct panorama
Marcaj punct dublu albastru
Izvor imprejmuit Valea Boros Fantana Rece
Izvor imprejmuit

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Zagon!

Vizitati Zagon si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Zagon, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,77 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Zagon: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea.
Acces de la halta Sinaia Sud pornind pe poteca Piciorul Gagului, apoi pe Valea Cainelui. Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Piatra Laptelui Muntii Ciucas Varful Cracu Geamana Muntii Tarcaului Coltul Albinei Stoenesti
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904. Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii.
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani. Avand hramul Sfanta Treime, manastirea se afla pe teritoriul satului Cotatcu (Podgoria/Buzau).
In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului. Aici se termina creasta nordica.
Gasit la inceput de an. Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa.
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega. Cladirea penitenciarului a fost data in folosinta in 1895, si folosita pana in 1960 pentru incarcerarea de detinuti politici si de drept comun.
Izvorul Baile Jigodin Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.
Mini tunel sub calea ferata Baile Tusnad Depozitul de septarii Larga Cascada Pastaia Muntii Vrancei
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Belvedere Dealu Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos.
Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Am gasit geocutia. Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare.
Biserica fortificata Ghelinta Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini. Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii.
Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est. Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale.
Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Castelul Peles
Trovantii din Ulmet Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi. Un drum asfaltat se desprinde din DN 12A (Miercurea Ciuc - Onesti) si urca de-a lungul vaii.
Varful Maciuca Muntii Grohotis Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Satul sa unit cu Sumuleu in 1941. Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Zagon
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale. Dupa ce treci de cateva porti, ascunzisul poate fi gasit foarte usor.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes. Ajungand la bariera din fata carierei de piatra, am urmat mai departe poteca marcata cu punct rosu.
  • Cazemata de pe Dealul Bugeac Felicitari pentru drumetie. Si pentru gasirea geocutiei. Ce pacat ca nu ati anuntat gasirea cutiutei mai devreme.
  • Cimitirul vechi din Jigodin Noaptea in cimitirul parasit. Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.
  • Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
  • Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor. Cum putin mai jos a rasarit un centru wellness modern, dar cu preturi nu tocmai mici, s-ar deduce ori ca statiunea nu mai are saraci, ori ca de sanatatea lor nu se mai preocupa nimeni.
  • Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Poate vom reveni cu ocazia altei treceri prin zona.
  • Am ajuns la fata locului dupa inserare. Am urcat pe trepte pana la capela, am facut cateva poze, dupa care am pornit in cautarea geocutiei la lumina frontalei.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani Carmelitani. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Am rugat urmatorii gasitori, sa anunte pe com, daca scot moneda din cutie.
  • Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Cum si eu trec de cateva ori pe an prin zona, odata, am sa fac efortul suplimentar - nici nu e mare lucru - de a trece pe la ascunzis.
  • Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes). Cat si ruinele Turnului de Est de pe varful dealului, interfluviu intre paraiele Rica si Nades/Nadasi.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Plimbare placuta. Cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie. Multumim pentru ascundere.
  • Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.
  • Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul. Am cercetat cu mult sarg locul cu pricina.
  • Fantana cu apa sarata - Corund Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Zagon? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 12 zile!