Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Balta Corni - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Balta Corni, atractii turistice

Lacul Corni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Balta Corni! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Balta Corni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Corni, se afla la 1,37 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Balta Corni?
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 9 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Padurea Fundeanu la 16,2 km.
- Lacul Corod la 18 km.
- Lacul Vlascuta la 28,4 km.
- Padurea Talasmani la 29,3 km.
- Lacul Vadeni la 34 km.
- Lacul Movileni la 35,7 km.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 36,7 km.
- Locul fosilifer Malusteni la 37,3 km.
- Lacul Doaga la 39,4 km.
- Lacurile Carja la 40,7 km.
- Podul Verde Barlad la 42,1 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Lunca Siretului la 42,3 km.
- Manastirea Buciumeni la 43,8 km. O. (atractie turistica si geocutie)
- Lacul Brates la 44 km.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 45,3 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti. (geoobiectiv cu geocutie)
- Lacul Calimanesti la 45,3 km.
- Lacul Vanatori la 45,7 km.
- Monumentul Victoriei Tisita la 45,9 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita - Cutia de pe .
- Lacul Lozova la 45,9 km.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 46,1 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa. (geoascunzis)
- Lacul de acumulare Rapa Albastra Simila la 46,2 km.
- Cimitirul german de la Tisita la 49,4 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. (geoobiectiv cu geocutie)
- Gradina publica Galati la 49,6 km.
- Lacul Cuibul Vulturilor Pogana la 50,2 km.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 51,1 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Lacul Catusa la 51,2 km.
- Lacul de Argint Adjud la 52,1 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, există două lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
- Biserica din Serbanesti la 52,1 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Locul fosilifer Tirighina Barbosi la 52,9 km.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 53,7 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate.
- Biserica din Largaseni la 53,8 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Balta Zatun la 55,8 km.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 57,9 km. Vizavi, peste sosea, se afla picioarele unui pod neterminat, precum si ruinele catorva cazemate. Geocutia de la piciorul podului german - Desi am mai vizitat ruinele podului german, carora de altfel le-am admirat trainicia, nu stiam ca au si secrete.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 58 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei.
- Biserica de lemn din Straoane la 59,4 km. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Străoane pe https://www.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 59,7 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII). Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 59,9 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Lacul Motoseni la 61 km.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 61,4 km. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
- Trovantii de la Cornii de Sus la 61,4 km.
- Manastirea Cotesti la 63,5 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 64,1 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, există o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Manastirea Dalhauti la 64,2 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 64,7 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
- Lacul Posta Elan la 64,9 km.
- Podul Doamnei Chitcani la 64,9 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 65 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Lacul Puiesti la 65,3 km.
- Groapa Deleanului la 65,5 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Magura Odobesti la 65,9 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Balta Puiesti la 66,2 km.
- Castelul de apa Braila la 66,6 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Ceasul public Braila la 67 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Fosta Manastire Mera la 68,2 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 69,5 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 69,5 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 70,2 km. Biserica a fost construita în 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
- Balta Seaca Movila Miresii la 70,2 km.
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 72,1 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimă (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
- Manastirea Poglet la 73,2 km. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
- Fantana de leac la 73,5 km.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 73,6 km. Circa 30 km est de Focsani.
- Manastirea Cucova la 73,7 km. Manastirea a fost infiintata in anii 1933-1934, imediat dupa trecerea la Calendarul Gregorian, de catre credinciosii ortodocsi ramasi pe stil vechi din zona comunelor bacaoane Valea Seaca si Orbeni.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 73,7 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 73,9 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 74 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Cariera Macin la 74,2 km.
- Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului la 74,3 km.
- Lacul Andreoaie Boistea la 74,7 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei.
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 74,8 km. Avand hramul Sfanta Treime, manastirea se afla pe teritoriul satului Cotatcu (Podgoria/Buzau).
- Varful Sulucu Mic Muntii Macinului la 74,9 km.
- Saua Sulucu Muntii Macinului la 75,2 km.
- Macin la 75,3 km. Odinioara inalti, acum foarte erodati, muntii Macin au cel mai inalt varf, varful Tutuiatu cu 467m. Scurtatura.. sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului.
- Varful Sulucu Mare Muntii Macinului la 75,6 km.
- Crucea Eroilor Poienita la 75,8 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 76,1 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Varful Observatorul lui Averescu la 76,4 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Mausoleul de la Marasti la 76,4 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Iaz Dienet la 77,9 km.
- Balta Albina la 78,1 km.
- Lacul Racaciuni la 78,3 km.
- Podul lui Stefan cel Mare la 78,3 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Podul lui Stefan cel Mare - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
- Revarsarea la 78,7 km.
- Penitenciarul Ramnicu Sarat la 78,7 km.
- Paraul Bozu la 78,8 km.
- Cetatea dacica Racatau la 79,4 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Lacul Minjesti la 80,5 km.
- Izvor Tutuiatu Muntii Macinului la 80,9 km.
- Saua Tutuiatu Muntii Macinului la 81 km.
Valori naturale - Judetul Galati
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Balta Corni
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Balta Corni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Galati, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.