Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Balta Zatun - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Balta Zatun, atractii turistice

Balta Zatun..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Balta Zatun! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Balta Zatun si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Grindu, se afla la 3,41 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Grindu: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Balta Zatun?
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 6,4 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII). Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 6,5 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia. (geoobiectiv cu geocutie)
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 6,9 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei. (punct de interes turistic cu geocutie)
- Templul societatii meseriasilor Galati la 9,4 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Gradina publica Galati la 9,6 km.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 10,2 km. Ajungand pe malul din judetul Tulcea, am fost impresionat de aspectul malului. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate. (obiectiv interesant cu geocutie)
- Lacul Brates la 12,9 km.
- Lacul Vanatori la 13,4 km.
- Lacul Catusa la 13,6 km.
- Locul fosilifer Tirighina Barbosi la 14,6 km.
- Fantana de leac la 19,5 km.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 19,5 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 19,7 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului la 20 km.
- Cariera Macin la 20,1 km.
- Varful Sulucu Mic Muntii Macinului la 20,5 km.
- Saua Sulucu Muntii Macinului la 20,7 km.
- Macin la 21,1 km. Odinioara inalti, acum foarte erodati, muntii Macin au cel mai inalt varf, varful Tutuiatu cu 467m. Scurtatura.. sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. (atractie turistica si geocutie)
- Varful Sulucu Mare Muntii Macinului la 21,2 km.
- Castelul de apa Braila la 23,1 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Revarsarea la 23,3 km.
- Ceasul public Braila la 23,6 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Izvor Tutuiatu Muntii Macinului la 25,8 km.
- Saua Tutuiatu Muntii Macinului la 25,8 km.
- Cariera Greci la 26,1 km.
- Varful Tutuiatu Muntii Macinului la 26,2 km.
- Tabia Veche la 26,8 km. Panoramele satelitare realizate de Google Earth evidentiaza insa si alte amprente ale solului specifice urmelor unor cetati antice, precum cea numita Tabia Veche.
- Lacul Lozova la 27,1 km.
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 30,5 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu. Geocutia de la Copacul lui Bezergheanu - Copacul e emblematic si celebru in zona Pietrelor Mariei de langa Muntii Macin.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 30,7 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului. Geocutia lipseste, dar macar am gasit umbra - Ajungand in muntii Macin, primul geoobiectiv vizitat de mine au fost Pietrele Mariei.
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 30,8 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 30,9 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 31 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura - Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 31 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). Eu nu am fost atent - Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 31,6 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk. Lipsa geocutie in stejar - Desi m-am invartit in jurul lui, am cotrobait in toate gaurile din stejar, nu am gasit geocutia.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 32 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit! Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
- Troesmis la 32,3 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Lacul Turcoaia la 33,7 km.
- Crucea celtica Niculitel la 35,3 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 36,2 km. Este numit de catre localnici La fantana.
- Locul fosilifer Bujoarele la 36,5 km.
- Balta Albina la 36,8 km.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 38,2 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Lacul Vlascuta la 38,3 km.
- Biserica din Telita Frecatei la 43,6 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Manastirea Celic Dere la 46,7 km.
- Balta Seaca Movila Miresii la 47,1 km.
- Cetatea Traian la 47,2 km.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 47,2 km. In plus, pe varf se afla si urmele unei cetati de refugiu de prin sec V-III a.
- Lacul Horia Balabancea la 47,7 km.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 48,5 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 48,7 km.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 49,6 km. Pe panta vestica a pasului, sub culme, se afla un vechi cimitir turcesc, zice-se parasit, desi, de la unul dintre locuitori am aflat ca n-ar fi decat neingrijit.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 50,6 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 51,3 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 51,5 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Dealul Consul la 52,7 km. Pentru masivitate, vigurozitate si zveltete, pentru salbaticia reliefului isi merita renumele de munte, chiar daca are doar 333 m.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 53,2 km. Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Vf.
- Dealul Asan Podisul Babadagului la 53,2 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 53,3 km. Nu are valente peisagistice deosebite, platoul sau somital fiind o poienita inconjurata de padure. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea, nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
- Dealul cu bujori Ciucurova la 55,1 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
- Balta Corni la 55,8 km.
- Varful Secarul la 56,2 km.
- Manastirea Cerbu la 59,6 km. Atrag atentia 9 troite dispuse in zig-zag pe panta unui deal din incinta, traseul lor inchipuind Drumul Crucii si conducand la un paraclis central. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu.
- Cetatea Beroe la 59,6 km.
- Biserica catolica din Malcoci la 64,8 km. Satul Malcoci a fost infiintat in anul 1843 de 25 de familii germane, care purtau numele stramosilor lor originari din Alsacia, Valea Rinului, Baden, precum Weideman, Klein, Kress, Frank, fiind primul sat german catolic din Dobrogea.
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 66 km. Lacul este declarat rezervatie naturala in vederea protejarii speciilor de pasari, sedentare si migratoare, ce aleg sa cuibareasca sau doar sa se hraneasca aici.
- Cetatea Nufaru la 66,3 km.
- Lunca Siretului la 68,9 km.
- Lacul Tapraichioi la 69,5 km.
- Lacul Corod la 69,7 km.
- Balta Zebil la 69,8 km.
- Rezervatia geologica Agighiol la 70 km.
- Padurea Fundeanu la 71,8 km.
- Cetatea Ibida Slava Rusa la 72,1 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava, fiind singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
- Rezervatia de liliac Fantana Mare la 72,1 km.
- Fortificatia Babadag la 73 km. Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
- Lacul Vadeni la 73,3 km.
- Lacul Babadag la 74 km.
- Lacul Movileni la 75,3 km.
- Balta Puiesti la 75,6 km.
- Sabangia la 76,4 km.
- Lacul Visani la 78 km.
- Cetatea Cius Garliciu la 78,8 km.
- Cetatea Enisala la 80,1 km. Istoria cetatii si a asezarii din apropiere este ilustrata si de denumirile pe care aceasta le-a avut: de la Vicus Novus, care se traduce Satul Nou, la Novoe Selo, pe care turcii l-au preluat in limba lor rezultand Yeni-Sale din care a derivat denumirea actuala a satului Enisala. Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit (ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm si ale caror spinari am reusit sa le prind in filmulet - cine are rabdare, sunt mai spre sfarsit :) ) am vizitat Cetatea Enisala pe o caldura de foc.
- Lacul Hazarlic la 80,3 km.
- Padurea Talasmani la 81 km.
- Lacurile Carja la 81,2 km.
- Lacul Doaga la 82,5 km.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 83,9 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
- Coltanii Mari la 84,1 km. Varsta caledonica, cca 600 milioane de ani.
- Cetatea Carsium la 85,3 km. Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
Valori naturale - Judetul Galati
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Balta Zatun
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Balta Zatun? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Galati, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.