Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Vadeni - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Lacul Vadeni, atractii turistice

Lacul Vadeni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Vadeni! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Vadeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Vadeni, se afla la 2,6 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Vadeni?
- Lacurile Carja la 8 km.
- Locul fosilifer Malusteni la 17,3 km.
- Padurea Talasmani la 19,9 km.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 29,9 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Padurea Fundeanu la 30,4 km.
- Balta Corni la 34 km.
- Lacul Vlascuta la 35,1 km.
- Podul Verde Barlad la 36,6 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Lacul de acumulare Rapa Albastra Simila la 37,5 km.
- Lacul Posta Elan la 38,2 km.
- Podul Doamnei Chitcani la 45,2 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Lacul Corod la 45,4 km.
- Lacul Cuibul Vulturilor Pogana la 46,2 km.
- Lacul Puiesti la 57,5 km.
- Lacul Minjesti la 58,6 km.
- Lacul Motoseni la 60,4 km.
- Manastirea Buciumeni la 62,4 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St. (geoascunzis)
- Biserica din Serbanesti la 62,6 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita. (geoobiectiv cu geocutie)
- Biserica din Largaseni la 63 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita. (geoobiectiv cu geocutie)
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 63,8 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa. (geoascunzis)
- Lacul Draslavat la 64,8 km.
- Lacul Brates la 65,2 km.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 66,1 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Lacul Movileni la 66,4 km.
- Lacul de Argint Adjud la 66,9 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, există două lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
- Coasta Rupturile Tanacu la 67,1 km.
- Lacul Doaga la 67,5 km.
- Lacul Calimanesti la 68 km.
- Lacul Vanatori la 68,2 km.
- Locul fosilifer Nisiparia Hulubat la 68,8 km.
- Lacul Puscasi la 70,1 km.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 70,1 km.
- Gradina publica Galati la 70,9 km.
- Trovantii de la Cornii de Sus la 71,7 km.
- Templul societatii meseriasilor Galati la 72,6 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Balta Zatun la 73,3 km.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 73,4 km. Biserica a fost construita în 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
- Monumentul Victoriei Tisita la 73,6 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita - Cutia de pe .
- Lacul Lozova la 74,2 km.
- Lacul Catusa la 74,5 km.
- Lacul Gugesti la 74,9 km.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 75,6 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate.
- Lunca Siretului la 75,6 km.
- Cimitirul german de la Tisita la 76,4 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
- Lacul Feresti Moara Domneasca la 76,5 km.
- Locul fosilifer Tirighina Barbosi la 76,6 km.
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 77,8 km. Vizavi, peste sosea, se afla picioarele unui pod neterminat, precum si ruinele catorva cazemate. Geocutia de la piciorul podului german - Desi am mai vizitat ruinele podului german, carora de altfel le-am admirat trainicia, nu stiam ca au si secrete.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 78 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei.
- Manastirea Poglet la 78,6 km. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 79 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII). Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor.
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 79,1 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 80,9 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Lacul Ghermanesti la 81,1 km.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 81,5 km. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
- Lacul Solesti la 82,6 km.
- Manastirea Sfanta Olga la 82,8 km. Cea mai inalta.
- Biserica de lemn din Straoane la 83,2 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Străoane pe https://www.
- Varful Dorosan la 83,8 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 84,2 km. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
- Manastirea Cucova la 84,3 km. Manastirea a fost infiintata in anii 1933-1934, imediat dupa trecerea la Calendarul Gregorian, de catre credinciosii ortodocsi ramasi pe stil vechi din zona comunelor bacaoane Valea Seaca si Orbeni.
- Iaz Dienet la 84,6 km.
- Lacul Racaciuni la 85 km.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 85,7 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
- Cetatea dacica Racatau la 85,7 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Movila lui Burcel la 87,2 km.
- Lacul Horgesti la 87,8 km.
- Lacul Andreoaie Boistea la 88 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei.
- Castelul de apa Braila la 90,9 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Lacul Bibiresti la 91,1 km.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 91,3 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Lacul Cleja la 91,3 km.
- Ceasul public Braila la 91,4 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Biserica veche din Dragusani la 91,5 km. In capatul din amonte al satului se afla biserica Sfantul Nicolae.
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 91,7 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 91,8 km. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona, lacul s-a format pe cea mai larga dintre treptele unei uriase si stravechi alunecari de pe versantul nordic al Dealului Motocu Mare.
- Magura Odobesti la 92,2 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Podul lui Stefan cel Mare la 92,4 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Podul lui Stefan cel Mare - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
- Revarsarea la 92,5 km.
- Fantana de leac la 92,8 km.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 92,9 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 93,1 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului la 93,3 km.
- Cariera Macin la 93,4 km.
- Varful Sulucu Mic Muntii Macinului la 93,8 km.
- Saua Sulucu Muntii Macinului la 94 km.
- Macin la 94,4 km. Odinioara inalti, acum foarte erodati, muntii Macin au cel mai inalt varf, varful Tutuiatu cu 467m. Scurtatura.. sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului.
- Varful Sulucu Mare Muntii Macinului la 94,5 km.
- Tabia Veche la 94,6 km. Panoramele satelitare realizate de Google Earth evidentiaza insa si alte amprente ale solului specifice urmelor unor cetati antice, precum cea numita Tabia Veche.
- Manastirea Dalhauti la 94,8 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 94,9 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
- Rezervatia naturala Bohotin-Pietrosu la 95 km.
- Manastirea Cotesti la 95,1 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
Valori naturale - Judetul Galati
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Vadeni
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Vadeni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Galati, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.