Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Manastirea Buciumeni - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Manastirea Buciumeni

Manastirea Buciumeni, atractii turistice

Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St. O...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Manastirea Buciumeni:

Manastirea Buciumeni - ansamblu
Manastirea Buciumeni - ansamblu
Manastirea Buciumeni - poarta de intrare
Manastirea Buciumeni - poarta de intrare
Manastirea Buciumeni - staretia
Manastirea Buciumeni - staretia
Manastirea Buciumeni - altarul din padure
Manastirea Buciumeni - altarul din padure
Lac langa Manastirea Buciumeni
Lac langa Manastirea Buciumeni

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Buciumeni! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Manastirea Buciumeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Argea, se afla la 2,6 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Argea: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Manastirea Buciumeni?
- Manastirea Sihastru - Ploscuteni la 2,5 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 5,1 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Lacul Calimanesti la 9 km.
- Lacul de Argint Adjud la 9,7 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba. Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
- Biserica din Serbanesti la 15,1 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Biserica din Largaseni la 17,7 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Lacul Doaga la 20,5 km.
- Trovantii de la Cornii de Sus la 21,2 km.
- Monumentul Victoriei Tisita la 21,7 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu. Sigur alta.. totusi gasita. Cutia de pe . Probabil o alta. Am cautat dupa coordonate fara succes! Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
- Cimitirul german de la Tisita la 21,7 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab. N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
- Biserica de lemn din Straoane la 22,1 km. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective. Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Strãoane pe https://www.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 22,3 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
- Lacul Corod la 26,4 km.
- Lacul Movileni la 27,2 km.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 29,5 km. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona, lacul s-a format pe cea mai larga dintre treptele unei uriase si stravechi alunecari de pe versantul nordic al Dealului Motocu Mare.
- Lacul Andreoaie Boistea la 31,2 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Cutie noua la Lacul Andreoaie. În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzișului și dispariția geocutiei. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai. In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti, unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora. Lacul Andreoaie - Boistea. Cu GPS cautarea e simpla.
- Manastirea Cucova la 31,5 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 32 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Magura Odobesti la 32,8 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Padurea Fundeanu la 33,7 km.
- Varful Observatorul lui Averescu la 33,7 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Lacul Motoseni la 34,1 km.
- Podul lui Stefan cel Mare la 34,6 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Podul lui Stefan cel Mare. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare. Noul ascunzis are coordonatele N46gr 11min 29,7sec, E26gr 54min 18,1sec, alt. Podul lui Stefan cel Mare. Am gasit.
Obiective cultural-istorice - Judetul Galati
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Buciumeni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Buciumeni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Galati, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.