 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |

Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata
bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se
vedea, de exemplu, Cheile Carasului). Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Corcoaia - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze din albumul foto Cheile Corcoaia (in total 17 poze): Beton  Intrarea cheilor  Podul  Zona protejata  1600  Cerna
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Corcoaia!
Vizitati Cheile Corcoaia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!
|
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Ciucevele Cernei la 5,1 km Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.  Cascadele Ramnuta Mare la 8,6 km GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. Comentariul tau nu are nici o valoare informationala.  Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 15,5 km Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina. Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 16,4 km Denumirea cascadei se refera probabil nu la lungimea caderii de apa (cascada nu este scurta), ci la sensul secundar brusc, repede (ape care cresc brusc). Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.  Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 17,1 km Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.  Podul lui Dumnezeu la 18,4 km Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.  Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 19,1 km Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism. Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 19,2 km Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.  Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 19,9 km Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene. Campusel la 20,1 km Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici. Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 20,8 km Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Cheile Corcoaia in limba maghiara - magyarul: Corcoaia-szoros Cserna völgye
Valori naturale - Judetul Gorj * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Cheile Corcoaia
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Cheile Tisitei Raspuns. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
- Lacul de baraj Frumoasa Geotrekking pur (si simplu) la Lacul Frumoasa. Ascunzisul nu poate fi gasit decat cu ajutorul exclusiv al GPS-ului. Frumusetea peisajului impunea includerea Lacului Frumoasa printre punctele de interes ale jocului.
- Concretiuni de Feleac Excursie in zona. Am gasit geocutia cu ocazia unei excursii in zona. Ascunzisul este intr-un loc foarte bun.
- Lacul Filigeni - Obcina Laposului Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli. Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd.dddddd°).
- Cascada Nasolea Malul drept si stang. Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
- Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter Scuze pentru confuzia creata. Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter. Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
- Podul vechi de piatra Sancraiu O adevarata bijuterie ascunsa. Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Corcoaia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|