Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Parangul Mare

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Parangul Mare - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Izvor Bodvai furnal
Izvor
Coltul lui Teofil Manastirea Turnu
Coltul lui Teofil
Cetatea Slimnic 6 Slimnic Stolzenburg cetate
Cetatea Slimnic 6
Fortificatie 3 Calnic Kelling cetate
Fortificatie 3

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Parangul Mare!

Vizitati Parangul Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Jiet, se afla la 13,03 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Poiana Pelegii Muntii Retezat
Piatra Crinului Muntii ParangPiatra Crinului Muntii Parang
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Traseul Ruinelor Vulcan
Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Lacul Sacel
Valea Ibanului Bobu
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Pasul Groapa Seaca
Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Varful Dengheru aronbvVarful Dengheru aronbv
Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
Lacul Sadu Gornacel Manastirea Lainici Pestera Arnautilor Piatra cu Gauri Tronul Strabunilor Hateg Varful Lacului Muntii Retezat Piatra Tarnovului
Cetatea Salgo SibielCetatea Salgo Sibiel
M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Cascadele PietreleCascadele Pietrele
Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Lacul Malaia
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Varful Mare Muntii Retezat Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Varful Bucura Doi Muntii Retezat Varful Valea Marii Muntii Retezat Varful Valea Rea Muntii Retezat Saua Plaiului Mic Muntii Retezat Curmatura Sureanu Castrul roman de la Bumbesti-Jiu
Gura RauluiGura Raului
Am gasit cutiuta.
Casa Dinozaurilor Pitici Sanpetru
Calcarele cretacice de la CisnadioaraCalcarele cretacice de la Cisnadioara
Am gasit cutia ascunsa. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Lacul Gales Muntii Retezat
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Varful Judele Muntii Retezat
Muzeul de icoane pe sticla din SibielMuzeul de icoane pe sticla din Sibiel
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Lacul Pietricele Muntii Retezat Lacul Caprelor Muntii Retezat Izbucul Jalesului Cetatea Cugir La Politi Valea Gauri Iezerul Muntinului Lacul Galcescu Muntii Parang Lacul Peleaga Muntii Retezat Lacul Pandurasul Cascada Apa Spanzurata
Poarta Raiului Fundatura PonoruluiPoarta Raiului Fundatura Ponorului
Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Lacul Carligu Muntii Retezat
Cetatea Malaiesti Salasu de SusCetatea Malaiesti Salasu de Sus
Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Portalul Pesterii Laptelui
Refugiul Carja Muntii ParangRefugiul Carja Muntii Parang
De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Cetatea medievala de la Cucuis Balta Unirea General Berthelot
Cetatea Banita
Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
Castrul roman de la Chitid Lacul Canciu Varful Custura Muntii Retezat
Muzeul Trovantilor Costesti GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia.
Pasul Urdele Muntii Parang
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Calcarele de la Fata Fetii Clopotiva Rezervatia Cristesti Bordul Tomii Muntii Retezat
Cindrel
Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Locul fosilifer Saulesti
Deasupra ponorului Fundatura PonoruluiDeasupra ponorului Fundatura Ponorului
Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Valea Sodomului Sacelu
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Parangul Mare
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Eram foarte bucuros pentru ca era prima geocutie gasita de mine.
  • Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Noi am scris in jurnal cu o mina de creion de 0.
  • Biserica reformata din Talisoara: Cutie disparuta cu ocazia unor lucrari - Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
  • Stanca Cucului de la Bogata: Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. A doua zi, pe lumina, sa tot cauti.
  • Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului: In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.
  • Biserica reformata - Vistea: Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
  • Cheile Dobrogei: Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Nu a fost nici un turist, popandaii au dominat toata zona.
  • Stancile Pietrei Rosii: Satisfactie dubla - Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea. Suind din Gura Haitii cu gandul sa ajungem pe Pietrosul Calimanilor.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu: Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
  • Cioboteni: Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Poate vom reveni cu ocazia altei treceri prin zona.
  • Biserica Sfantul Anton de Padova: Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. La fata locului nu ne-a deranjat nimeni.
  • Podul prabusit si disparut: Cutia a disparut de 2 ori - Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre timp, podul prabusit a fost canibalizat si furat, pentru ca structura metalica a disparut integral.
  • Orasul de Floci: Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Brateiu: Gasita - Locul e cam sus.
  • Podul acoperit Urmanczy - Toplita: Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit - Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871. Rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce.
  • Varful Hasmasul Mare: Sub varf - Cum terenul in zona e accidentat, am renuntat usor sa masor distanta - indiferent de directie. Obiectivul e localizabil doar cu GPS.
  • Lemnia: O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu! - Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Amanand de fiecare data suisul pana la ea, pentru proxima ocazie.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc: Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Sub Muntele Uroi: Varful Uroi - Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea. Locul unde a fost ascunsa cutia, consider ca este pentru toate varstele.
  • Statuia lui Aranka Gyorgy - Targu Mures: Din intamplare - Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Bulevardul Cetatii - Targu Mures: Am gasit-o - Am gasit cu zozo si malna.
  • Capul Fagului: M-am uitat in jos, apoi spre cer - Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta. Am luat-o prin Jigodin, unde am ascuns o geocutie langa biserica catolica.
  • Santul cetatii - Moacsa: Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Dealul Dracoaia: Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Pentru cine suie/coboara pe Valea Trotusului cu masina ori cu trenul, datorita alurii sale semete, singulara in contextul culmilor de primprejur.
  • Piatra Craivei - Muntii Trascaului: Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Sunt doua posibilitati.
  • Varful Vitos: Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti: Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Dupa amiaza soarele inunda valea.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Harti rotite - Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Pasul Ghimes: Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Într-adevar, este inca in acelasi ascunzis mentionat in descrierea locatiei.
  • Gara Mica - Sovata: Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Din cate se vede, se pare ca acel bloc, dupa care am ascuns geocutia, nu mai e.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Parangul Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.