Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Parangul Mare

Atractii turistice <-- Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Parangul Mare - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Parangul Mare (in total 20 poze):

Varf cu drapel, cruce, si indicatoare
Varf cu drapel, cruce, si indicatoare
Dinspre cutie
Dinspre cutie
Pregatirea cutiei
Pregatirea cutiei
baggio
baggio

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Parangul Mare!

Vizitati Parangul Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Jiet, se afla la 13,03 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Palma lui Dumnezeu Fundatura PonoruluiPalma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 36,9 km.
Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Masa tacerii la 39,7 km.
Buila-VanturaritaBuila-Vanturarita la 45 km.
Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Varful Dengheru aronbvVarful Dengheru aronbv la 10,5 km.
Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Foarte spectaculos loc.
Deasupra ponorului Fundatura PonoruluiDeasupra ponorului Fundatura Ponorului la 37,2 km.
Melcii Doabrei la 54,9 km. Lacul Spurcat la 57,8 km. Cetatea medievala de la Cucuis la 52,8 km. Varful Judele Muntii Retezat la 53,7 km.
Piatra Buha Sacelu la 26,5 km.
Lacul Pietricele Muntii Retezat la 51,5 km. Cascada Sila la 47 km. Casa Pietrelor Ohaba-Sibisel la 52,5 km.
Varful Gruiu Muntii Parang Judetul Gorj la 830 m. Lacul Vidra la 19,9 km.
Biserica Sfantul Nicolae FantaneleBiserica Sfantul Nicolae Fantanele la 54,8 km.
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Varful Retezat Muntii Retezat la 54,2 km. Varful Bucura Unu Muntii Retezat la 53,1 km. Lacul Malaia la 37,6 km. Lacul Viorica Muntii Retezat la 53 km. Poarta Soarelui la 20,4 km.
Cheile CheiaCheile Cheia la 46,2 km.
Lacul Lolaii Muntii Retezat la 52,2 km.
Cetatea feudala Salasu de SusCetatea feudala Salasu de Sus la 49,5 km.
Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Cornetul Pocruiei la 56,8 km. Lacul Peleaga Muntii Retezat la 49,9 km. Varful La Clince Muntii Retezat la 54,2 km. Tronul Strabunilor Hateg la 52,6 km.
Cetatea Scurta Orlat la 56,6 km.
Cindrel la 33,4 km.
Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Curmatura Sureanu la 26,5 km.
Cetatea Salgo SibielCetatea Salgo Sibiel la 52,7 km.
M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Cheile BaniteiCheile Banitei la 21,7 km.
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Schitul PatrunsaSchitul Patrunsa la 45,6 km.
Varful Peleaga la 50,8 km. Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor.
Varful Mare Muntii Retezat la 48,6 km. Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Lacul Rasucit Muntii Retezat la 53,7 km. Lacul Violeta la 13 km. Cascada Scorusu la 36,8 km.
Podul roman Ohaba de sub PiatraPodul roman Ohaba de sub Piatra la 49,9 km.
Cascada Stanisoara la 53,1 km. Varful Bucura Doi Muntii Retezat la 52,8 km. Lacul Portii Muntii Retezat la 53,1 km. Locul fosilifer Buzesti la 25,2 km.
Lacul Sadu Gornacel la 26,7 km.
Varful Valea Rea Muntii Retezat la 50 km. Cetatea Cugir la 55,9 km. Curmatura Bucurei la 52,2 km. Lacul Canciu la 36,2 km. Lacul Judele Muntii Retezat la 54,1 km. Piatra cu Gauri la 55,2 km.
Cetatea Banita la 21,6 km.
Varful Oncesti Muntii CindrelVarful Oncesti Muntii Cindrel la 46,1 km.
Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Rosen GartenRosen Garten la 55,1 km.
Am gasit cutia.
Lumea Dinozaurilor Transilvania Sibisel la 53,8 km. Casa Andrei Otetea Sibiel la 51,2 km. Saua Plaiului Mic Muntii Retezat la 50,1 km. Lacul Pandurasul la 38,8 km. Rezervatia Cristesti la 27,5 km. Locul fosilifer Saulesti la 59,7 km.
Iezeru Mare Muntii Cindrel la 34,1 km. Varful Barlea Muntii Retezat la 54,5 km.
Muzeul Trovantilor Costesti la 47,2 km. GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Lacul Zanoaga Mare Muntii Retezat la 56,1 km. Varful Custura Muntii Retezat la 47,8 km. Ruinele castrului roman Comarnicel la 28,4 km. Lacul Pasari la 5,4 km. Cascada Ciomfu Muntii Retezat la 47,6 km. Sfinxul Lainicilor la 14,1 km. Crucea lui Ursache la 24,6 km. Casa Dinozaurilor Pitici Sanpetru la 54,4 km. Varful Badea Muntii Parang la 6,8 km. Varful Parangul Mic Muntii Parang la 6,6 km. Saua Ciurila Muntii Retezat la 53,2 km.
TransalpinaTransalpina la 9,2 km.
Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Lacul Stirbu Muntii Retezat la 53,8 km. Lacul Pietrele Muntii Retezat la 52,4 km. Cascada Cataractele Lotrului la 24,9 km. Coltii Pelegei Muntii Retezat la 50,9 km. Varful Gales Muntii Retezat la 49,2 km. Saua Custurii Muntii Retezat la 48,7 km. Lac Jiet la 12,9 km.
Lacul Curat Muntii Retezat la 53,7 km.
Piramidele de la SlatioaraPiramidele de la Slatioara la 37,6 km.
Formatiunile eocene de la Sacelu la 26,3 km.
Oul ArsiteiOul Arsitei la 48,4 km.
Lacul Bucurelul Muntii Retezat la 52,4 km. Lacul Galcescu Muntii Parang la 5,8 km. Castrul roman de la Bumbesti-Jiu la 24,5 km.
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Parangul Mare
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

 • Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Eram foarte bucuros pentru ca era prima geocutie gasita de mine.
 • Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Noi am scris in jurnal cu o mina de creion de 0.
 • Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere. Am gasit bolovanii uriasi, punctul de belvedere si cel de odihna, insa nu si copacul trasnit din poza lui trekkingklub.
 • Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte. Parafrazand reclama, am inceput relaxarea pe culmea Gropsoarele-Zaganu.
 • Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
 • Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani. Si tocmai la 12 Apostoli am dat chix cu gasirea ascunzisului, implicit a geocutiei.
 • Felicitari - Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
 • Interesant loc - Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
 • Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Noua scara de acces pe varful Toaca a fost inaugurata in 2018, de atunci nu am mai fost nici eu aici, astfel incat am ales ca prima tura de munte a anului, Ceahlaul.
 • Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
 • Alta statie pentru ascunzis - Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
 • Inlocuire cutie temporara la Piatra Colibei - Am vizitat astazi geocutia Piatra Colibei. Se pare ca geocutia initiala a disparut, deoarece cineva a schimbat geocutia cu una temporara.
 • Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite. Nici eu nu stiam ca geocutia a fost gasita de asa de multi cautatori.
 • Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Nu exista o poteca clar batuta, astfel incat a trebuit sa inaintez prin padure, respectiv pe malul paraului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Parangul Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.