Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Sfinxul Lainicilor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Sfinxul Lainicilor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Sfinxul Lainicilor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Floroiu Lacul Floroiu
Lacul Floroiu
Vedere de pe Varful Maciuca spre Muntele Păltineț Varul Maciuca Muntii Grohotis
Vedere de pe Varful Maciuca spre Muntele Păltineț
Deasupra cascadei Cascada Szökő Seche Paraul Saritor
Deasupra cascadei
Ziduri ale cetatii medievale  carsium
Ziduri ale cetatii medievale
Dinspre nord Band biserica reformata
Dinspre nord
Popas pe cinerite cinerite somusca
Popas pe cinerite
Stanca privita de jos Poteca Coltii lui Barbes
Stanca privita de jos
Drum de creasta Turnul Falkenhayn turn Sibiu
Drum de creasta
Priveliste spre oras Sighisoara observator Lunca Postei Eichenrucken Spatele Stejerisului belvedere
Priveliste spre oras
4165 cascada Cofu
4165
Banca Tampa iarna
Banca
Amprente ale eroziunii în gresie La Jgheaburi Dealul Cosna
Amprente ale eroziunii în gresie

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sfinxul Lainicilor!

>>> Vizitati Sfinxul Lainicilor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Plesa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 10,41 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Plesa: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Straja

Straja la 11,7 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Traseul Ruinelor Vulcan la 12,7 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Parangul Mare

Parangul Mare la 14,5 km
Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie.
Saua Gemanarea Muntii Parang

Saua Gemanarea Muntii Parang la 14,5 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Piatra Crinului Muntii Parang

Piatra Crinului Muntii Parang la 14,6 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Refugiul Carja Muntii Parang

Refugiul Carja Muntii Parang la 14,7 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m. De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m.
Varful Carja

Varful Carja la 14,7 km
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale. Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Lacul Mandra Muntii Parang

Lacul Mandra Muntii Parang la 15 km
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Lacul Carja Muntii Parang

Lacul Carja Muntii Parang la 15,4 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Lacul Verde Muntii Parang

Lacul Verde Muntii Parang la 15,6 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Cheile Banitei

Cheile Banitei la 20,5 km
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Cetatea Banita la 20,5 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine. Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
Pestera Bolii

Pestera Bolii la 20,7 km
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Valori naturale - Judetul Gorj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Sfinxul Lainicilor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Gorj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Planul inclinat Nici sa varuim. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Padurile biciclistilor - Snagov Nice. Nice.
  • Varful Oituz-Izvor Canina. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis. Am reusit sa fac fata atacului uneia dintre haitele de caini doar cu ajutorul batului de trekking.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes Ascunzis pe teren privat. Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Stiam deja locul, asa ca nu am avut nevoie de gps.
  • Transalpina Intr-o zi de duminica. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Melcul de la Codlea Un loc de aterizare. Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine. Asteptam niste extraterastri, cum era in filmul francez cu Louis de Funes.
  • Dealul Melcului - Corund In drum spre casa. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Nu am mai fost demult aici, intretimp au reconstruit baile sarate Unicum.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sfinxul Lainicilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!