Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Budvar

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3065 atractii turistice, 13478 poze si 1445 comentarii)
 

Pixel

Cavitatile de langa Budvar..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Budvar - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Capela Sf. Ana capela ana tomesti
Capela Sf. Ana
7922 Targu Mures lac Fabrica caramida
7922
Groapa interioara Dataseni Rapa Datesului
Groapa interioara
Ceas solar hiperbolic 2 Ceas solar hiperbolic Bolyai Targu Mures
Ceas solar hiperbolic 2
Iuhodul Praidului Piatra Pacurarului
Iuhodul Praidului
Pod Lunca de Sus
Pod
Bazin 2 Baile Arinul Rotund
Bazin 2
Loc de agatat lacate Vama Veche Love Lock lacatele iubirii
Loc de agatat lacate
Intrarea bisericii Ursuline biserica Ursuline Sibiu
Intrarea bisericii Ursuline
Satul Ardeu Cheile Ardeului
Satul Ardeu
Turnul Spart 3 Boita Turnul Spart
Turnul Spart 3
Zidul cetatii Cetatea Mereni
Zidul cetatii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Budvar!

>>> Vizitati Budvar si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Hoghia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,95 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Mausoleul si cimitirul eroilor - Odorheiu Secuiesc

Mausoleul si cimitirul eroilor - Odorheiu Secuiesc la 1,3 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Observatorul astronomic - Odorheiu Secuiesc

Observatorul astronomic - Odorheiu Secuiesc la 1,4 km
Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc

Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 1,5 km
Fasia de padure incepe din vecinatatea capelei Inima lui Isus, si se termina la sensul giratoriu de la intersectia strazilor Rakoczi Ferenc si Kuvar. In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Capela lui Isus

Capela lui Isus la 1,5 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc Judetul Harghita

Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc Judetul Harghita la 1,5 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Descult in parc - Odorheiu Secuiesc

Descult in parc - Odorheiu Secuiesc la 1,7 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb.
Fantana mosului Elek - Odorheiu Secuiesc

Fantana mosului Elek - Odorheiu Secuiesc la 1,7 km
Este creatia sculptorului Zavaczki Walter. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Parcul Central - Odorheiu Secuiesc la 1,8 km
Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc.
Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc

Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 3,9 km
Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii. Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure.
Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc

Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 5,3 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Biserica reformata Nicolesti

Biserica reformata Nicolesti la 5,9 km
Constructia bisericii vechi din Nicolesti a fost inceputa in 1784, si a fost terminata in 1801. Populatia catolica din evul mediu a apartinut de biserica din Vasileni, dar in timpul Reformei Protestante a trecut la religia noua.
Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc

Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 6 km
Am gasit aceasta geocutie.
Turnul inclinat Cireseni

Turnul inclinat Cireseni la 6,4 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Dealul Cimitirului Nicolesti

Dealul Cimitirului Nicolesti la 6,5 km
Satul Nicolesti se afla la confluenta paraurilor Hodos si Blond, printre dealuri. Cimitirul satului se afla pe dealul care se inalta deasupra satului, si care ofera o panorama deosebita.
Turn de observatie Varful Aramei Cireseni

Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 8,7 km
Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.

Budvar in limba maghiara - magyarul: Budvár Székelyudvarhely

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Budvar
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Podul natural Sura Usorilor - Cabesti Denumiri geografice. Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Avand in vedere ca dalba inseamna baltoaca, ar fi interesant de aflat de ce se foloseste in descrieri denumirea de Valea Dalbii, cand numele paraului este Stramtura (paraul Osoiului, respectiv valea Usorilor pe alte harti).
  • Podul lui Stefan cel Mare Cutiuta nu conteaza. Foarte frumos comentariul, mi-a facut placere sa-l citesc. Ma bucurat faptul, ca in sfarsit cineva a ajuns aici, poate datorita si acestui ascunzis.
  • Cimitirul eroilor - Zencani Informatii despre Zencani-Toplita. Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla. Are in cuprins o parcela unde sunt inmormantati pacientii spitalului de campanie nr 1305, mutat din Sibiu la Toplita in toamna anului 1916.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.
  • Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Izvorul Seregeto - Turia Dus-intors la un izvor sec. Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars. Am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto.
  • Biserica reformata - Bezid Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Budvar? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 10 luni si 14 zile!