Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cariera - Delnita

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cariera - Delnita

Cariera Delnita..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cariera - Delnita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cariera - Delnita:

Cariera 2
Cariera 2
Cariera 3
Cariera 3
2516
2516
Pe dealul deasupra carierei
Pe dealul deasupra carierei
Tumuli
Tumuli
Cariera 4
Cariera 4

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cariera Delnita!

Vizitati Cariera - Delnita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Delnita, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,15 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Delnita: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Baile Barzava Judetul Harghita

Baile Barzava Judetul Harghita la 1,4 km
Zona are o flora si fauna bogata. Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Biserica catolica - Barzava

Biserica catolica - Barzava la 1,5 km
Se poate vizita de pe DN 12 prin Delnita (din apropierea capelei Sfantul Ioan 2 km), respectiv de la statia de autobuz aflata la nord-est de aceasta (500 m). Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Capela Sfantul Iosif - Barzava

Capela Sfantul Iosif - Barzava la 1,5 km
Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Capela romano-catolica din Delnita

Capela romano-catolica din Delnita la 1,8 km
Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare. Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa

Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa la 2,2 km
Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat.
Biserica catolica - Pauleni-Ciuc

Biserica catolica - Pauleni-Ciuc la 2,7 km
Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km. De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit o joaca.
Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc

Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 3,3 km
Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Muntele Mic Frumoasa

Muntele Mic Frumoasa la 3,6 km
Cutia era ravasita, probabil gasita de animale salbatice.
Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc

Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 3,7 km
Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa

Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 3,8 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar. Centrul de expozitii prezinta trecutul militar al secuilor si rolul lor secular in apararea granitelor.
Biserica armeano-catolica Frumoasa

Biserica armeano-catolica Frumoasa la 3,8 km
Ansamblul bisericii armenilor stabiliti la Frumoasa este alcatuita din cladirea bisericii, zidul de incinta si capela acestuia. Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa

Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 3,8 km
Obiectele, care prezinta activitatea armenilor stabiliti in zona, sunt expuse in casa memoriala infiintata de Fundatia Sfanta Treime a Armenilor de limba maghiara. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 4 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti. Este poate a doua cea mai veche poarta secuiasca din judetul Harghita, si poate chiar din lume, care inca se afla la locul initial.
Cioboteni

Cioboteni la 4,1 km
Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.

Cariera Delnita in limba maghiara - magyarul: Kőbánya Csíkdelne

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cariera
  • Localizare pozitie pe harta Delnita
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Baile Cibre - Frumoasa Din nou aici, dar noul ascunzis este gol!. Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul. Am cercetat cu mult sarg locul cu pricina.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes Cetatea Redut nu e cetate!. Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Varful Papusa Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise. Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa. Este pentru prima data cand sunt in aceasta zona, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din muntii Retezat, Taul Tapului si Portile Inchise.
  • Stanca Cucului de la Bogata Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Iar accesul pana la geocutie este unul comod.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Ruinele bisericii reformate Benic Benic. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Cred ca ruinele sunt pe terenul cuiva.
  • Palatul Cantacuzino Banca Marie Thereze, Cascadele Vanturis. Pe pagina fiecarui ascunzis, pe partea dreapta, gasesti intr-o casuta separata locurile din apropiere, cu distantele aferente. In casuta de dedesubt geocutiile negasite inca de tine, tot din apropiere.

Ai ajuns in Delnita si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cariera? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!