Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea Bufnitei - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cetatea Bufnitei

Cetatea Bufnitei, atractii turistice

Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Bufnitei:

Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei
Buncarul nr. 2
Buncarul nr. 2
Cavitate
Cavitate

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Bufnitei! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Bufnitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Borsec, se afla la 1,69 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Borsec: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Bufnitei?
- Pestera cu Gheata - Borsec la 740 m. Denumirea de Pestera de Gheata este incorecta, deoarece pestera nu s-a format in gheata, ci doar contine gheata.
- Mofeta - Borsec la 830 m. Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
- Baia Traditionala - Poiana Zanelor - Borsec la 1,3 km. Azi este folosita cu placere, atat de turisti, cat si de catre localnici.
- Grota Ursilor - Borsec la 1,3 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
- Cariera de travertin - Borsec la 1,4 km. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
- Izvorul Kossuth - Borsec la 1,6 km. Dupa inserare. Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor.
- Baia O-saros - Borsec la 2 km. Astfel orasul a facut un prim pas spre redobandirea statutului de statiune balneoclimaterica.
- Mesteacanul pitic - Borsec la 2,1 km. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
- Castelul omului simplu Corbu la 7,1 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
- Piatra Laptariei Bilbor la 11,5 km. Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
- Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 12,6 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
- Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 12,7 km. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
- Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 13,2 km. Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial. Geocutie lipsa. Eram in drum spre muntii Rarau, am trecut prin Toplita, astfel incat am oprit la Mausoleul Eroilor sa caut geocutia ascunsa aici.
- Biserica de lemn Tulghes la 13,2 km. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat.
- Cripta armeneasca Tulghes la 13,4 km. Cripta a fost construita de mesteri armeni la inceputul secolului 20.
- Casa cu ceas Tulghes la 13,7 km.
- Piatra Runcului la 14,1 km.
- Pietrele Rosii Tulghes la 14,2 km.
- Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor la 14,9 km.
- Lavanda Galautas la 15,2 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
- Varful Vitos la 15,9 km. Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata. Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam: ramasesem pe un prevarf .
- Podul acoperit Urmanczy Toplita la 16,8 km. Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit. Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871; si rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce! Este unul dintre putinele poduri acoperite, din Romania, care mai stau in picioare (ar mai fi vreo 4)! Ascunzisul l-am gasit exact asa cum este descris.

Cetatea Bufnitei in limba maghiara - magyarul: Bagolyvár Borszék

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Bufnitei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Bufnitei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.