Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cioboteni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cioboteni

Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cioboteni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cioboteni (in total 8 poze):

64 de trepte
64 de trepte
Geam
Geam
Biserica
Biserica
Intrarea bisericii
Intrarea bisericii
Sumuleul Mare
Sumuleul Mare
Ingeri
Ingeri

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cioboteni!

Vizitati Cioboteni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Pauleni-Ciuc, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,24 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Pauleni-Ciuc: 8
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Capela Salvator Sumuleul Mic

Capela Salvator Sumuleul Mic la 720 m
Cea mare, cu hramul Schimbarea la Fata, in latina, Transfiguratio Salvatoris - de aici numele prescurtat al capelei, Salvator, este considerata ca fiind ridicata in a doua jumatate a secolul XV. Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
Basorelieful palpabil - Sumuleu Ciuc

Basorelieful palpabil - Sumuleu Ciuc la 830 m
Placheta din bronz se afla pe un soclu din andezit, pe care nevazatorii gasesc informatii scrise in Braille. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Biserica catolica - Pauleni-Ciuc

Biserica catolica - Pauleni-Ciuc la 1,4 km
Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km. De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit o joaca.
Turn belvedere Sumuleul Mare

Turn belvedere Sumuleul Mare la 1,6 km
Am gasit cutia dumunica, este intr-o stare buna capacul fiind putin crapat, am inpachetat-o bine intr-o punga pentru a nu patrunde apa. Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat.
Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc

Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc la 2,4 km
Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Casa de studii a piaristilor - Miercurea Ciuc

Casa de studii a piaristilor - Miercurea Ciuc la 2,5 km
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului. Cladirea se afla in spatele Liceului Teoretic Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Ciotul plopului negru - Toplita-Ciuc

Ciotul plopului negru - Toplita-Ciuc la 2,6 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m. Mai exact doar ramasitele copacului, deoarece plopul a fost taiat.
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc

Conacul Lazar - Toplita-Ciuc la 2,6 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Gradina Micurin - Miercurea Ciuc

Gradina Micurin - Miercurea Ciuc la 2,7 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc la 2,8 km
Nu am participat la ascunderea acestei geocutii, si totusi, stiam exact unde este ascunzisul.
Capela romano-catolica din Delnita

Capela romano-catolica din Delnita la 2,9 km
Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului. Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita Judetul Harghita

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita Judetul Harghita la 3 km
Este una din cele mai vechi asezari ai zonei, de pe vremea Arpazilor (inaintea anului 1301, anul mortii ultimului rege maghiar din dinastia Arpazilor). In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Baile Arinul Rotund

Baile Arinul Rotund la 3 km
Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate. Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost.
Toaleta publica automata Miercurea Ciuc

Toaleta publica automata Miercurea Ciuc la 3,2 km
Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta. Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron.
Fantana Fontana Toplita Ciuc

Fantana Fontana Toplita Ciuc la 3,3 km
In Toplita Ciuc a fost gasita o apa minerala usor gazoasa, cu aroma placuta, avand temperatura de aproximativ 18-20 grade C, care s-a dovedit a fi potabila. In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.

Cioboteni in limba maghiara - magyarul: Dobogtató Csobotfalva

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cioboteni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Poate vom reveni cu ocazia altei treceri prin zona.
  • Biserica reformata fortificata - Ilieni Ca in povesti. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti. Biserica a fost intarita si reconstruita in anii 2000.
  • GK Hotel Szent Kristof Ultima zi din Tusvanyos. In cursul diminetii am vizitat hotelul. Foarte usor de gasit si persoana de la receptie a fost foarte amabila.
  • Turnul medieval Ruieni Minunata priveliste. Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie. Privelistea de aici e minunata, multumesc.
  • Johanniskirche - Sibiu Asteptand momentul potrivit. Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Biserica era inchisa, asa ca nu am reusit sa vizitez si interiorul.
  • Biserica evanghelica fortificata - Mosna Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Locul este frumos renovat.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni GeoKret. E Harghita 40 GeoKret.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cioboteni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!